Αργυρώ Λεβέντη: Zωγραφική στην Περιτεχνών Καρτέρης

Διάρκεια: 7 Μαρτίου έως 30 Μαρτίου 2019

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα  ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Λεβέντη.

Παρουσιάζονται έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδι και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτί. Σπίτια, καράβια, θάλασσα, βράχια, νύχτα, λιμάνια, πανιά, σύννεφα.

Εικόνες, συνονθύλευμα όλων αυτών που κινούνται νωχελικά το βράδυ καθώς φυσάει ένας ελαφρύς δροσερός άνεμος που παίρνει τα πανιά  από καράβια και σπίτια και τα κάνει σύννεφα. .

Άλλα φεύγουν και αποκτούν  δομή, άλλα μένουν, σφιχταγγαλιάζουνε τα βράχια και τα βαριά σιδερένια σκαριά. Έτσι γερά αγκυρωμένα μένουν σταθερά.

Η προσέγγιση αυτή είναι τόσο υποκειμενική όσο και αντικειμενική, με αναφορές σε θέματα πραγματικότητας, που έχουν μεταφερθεί στον καμβά  με ονειρική αντίληψη, με επιθυμίες, αισθήσεις, μνήμες.

Όλα αναμιγνύονται στην δίνη του προσωπικού χρόνου, που δείχνει εμπειρίες και αναμονές. Κυριαρχία της δομής, με εντάσεις και αντιθέσεις, χωρίς εξομαλύνσεις, με υπαινιγμούς ανθρώπινης παρουσίας τα ηλεκτρικά φώτα  στο λιμάνι και στα μικρά παράθυρα των μεγάλων πλοίων.

Αργυρώ Λεβέντη
Ζωγραφική: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ),
με καθηγητές τους Νίκο Νικολάου και Γιάννη Μόραλη.
Κεραμική: Εργαστήριο κεραμικής της ΑΣΚΤ Αθήνας με καθηγητή των Κώστα Γεωργίου.
Ψηφιδωτό: Ravenna, Ιταλία.
Κόσμημα: Ιδιωτικά μαθήματα με δάσκαλο τον Δημήτρη Νικολαίδη.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:  ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00 – 20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 14.30 / ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

GALLERY ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣΗροδότου 5 Κολωνάκι

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ανανεωτικό ρομαντικό πάθος του Ντελακρουά

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ευγένιος Ντελακρουά / Eugène Delacroix‎‎ γεννήθηκε το 1798 στο Σαρεντόν-Σαιν-Μορίς (Charenton-Saint Maurice) κοντά στο Παρίσι και...

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this