Δείγμα θετικό από το ανοιξιάτικο sale του οίκου «Βέργος»

Πωλήθηκαν τα 81 από τα 100 έργα που βγήκαν στο σφυρί

Επιμέλεια: Κώστας Κατόπης

Με τα 81 από τα 100 συνολικά έργα της Ανοιξιάτικης δημοπρασίας Νεοελληνικής Τέχνης να βρίσκουν αγοραστές, η νέα κατηγορία δημοπρασιών με εξαιρετικές δημιουργίες σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές εκκίνησης, φαίνεται ότι πραγματικά ήρθε για να καλύψει την ουσιαστική ανάγκη του ευρύτερου φιλότεχνου κοινού για άμεση σύνδεση με την ελληνική Τέχνη.

Κώστας Τσόκλης, Φεγγάρι και πέτρα, 7.711 ευρώ.

 

Γιάννης Γαΐτης, Κουταλιανός, 2.936 ευρώ.

Η τελική τιμή πώλησης για τα περισσότερα έργα της δημοπρασίας ξεπέρασε σημαντικά τις αρχικές τιμές εκτίμησης, ενώ έργα όπως ο «Κουταλιανός» του Γ. Γαΐτη (2.936 ευρώ) και η «Σύνθεση» (3.342 ευρώ) του Α. Ακριθάκη πωλήθηκαν σε τιμές υπερτριπλάσιες της αρχικής ενώ το «Φεγγάρι και πέτρα» του Κώστα Τσόκλη, πουλήθηκε για 7.711 ευρώ.
Ανοδική πορεία σημείωσαν επίσης οι ενότητες έργων των καταξιωμένων δημιουργών Δ. Διαμαντόπουλου, Γ. Μόραλη, και Α. Φασιανού. Ενδεικτικά:

Γεώργιος Κοσμαδόπουλος, Άποψη Μυκόνου, 3.342 ευρώ.
Γεώργιος Κοσμαδόπουλος, Παραλιακό τοπίο Μυκόνου, 3.084 ευρώ.

Γιάννης Μόραλης «Ελισάβετ», 4.241 ευρώ / «Αννούλα», 2.827 ευρώ.
Γεώργιος Κοσμαδόπουλος «Παραλιακό τοπίο Μυκόνου», 3.084 ευρώ / «Άποψη Μυκόνου», 3.342 ευρώ.
Γιάννης Τσαρούχης, «Κεφάλι νέου», 5.783 ευρώ.
Σπύρος Παπαλουκάς, «Ύδρα», 1.799 ευρώ.
Διαμαντής Διαμαντόπουλος, «Σύνθεση», 3.342 ευρώ.
Γιώργος Ρόρρης, «Βλέποντας αδιάκριτα», 3.342 ευρώ.

Γιάννης Μόραλης, Ελισάβετ, 4.241 ευρώ
Γιάννης Μόραλης, Αννούλα, 2.827 ευρώ

Ελπιδοφόρα προοπτική

Η ένθερμη ανταπόκριση του κοινού στην νέα αυτήν κατηγορία δημοπρασιών – που εγκαινιάστηκε στις 15 Απριλίου και προβλήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του οίκου δημοπρασιών «Βέργος», αποτελεί την πλέον ελπιδοφόρα προοπτική για την καθιέρωση της συγκεκριμένης κατηγορίας που προσφέρει τη δυνατότητα σε ένα ολοένα και πιο διευρυμένο κοινό, να αποκτήσει έργα μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας στηρίζοντας (ή ενδυναμώνοντας) παράλληλα, την εγχώρια εικαστική αγορά Τέχνης.

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this