Δημήτρης Φόρτσας: Γλύπτης, ζωγράφος και designer

Στο εργαστήριο του στα Σεπόλια, σιδεράδικο κανονικό αλλά και σκηνικό- λες, από θεατρικό έργο, με υποδέχθηκε και με ξενάγησε στις δημιουργίες και στις εικαστικές του αναζητήσεις, ο καλλιτέχνης, Δημήτρης Φόρτσας.

Γράφει ο Γιάννης Λιάκος

Δημήτρης Φόρτσας : “Στη ζωή παίρνεις ένα ρόλο. Εγώ, από παιδί στο σχολείο πήρα τον ρόλο του ζωγράφου. Είχα μια ικανότητα να σχεδιάζω η οποία τροφοδοτήθηκε και έγινε στόχος ζωής.”

Στο χώρο του συνυπάρχουν γλυπτά, χρηστικά αντικείμενα και έργα ζωγραφικής.

Ο ίδιος λέει ότι η γλυπτική και το χρηστικό αντικείμενο είναι πολύ κοντά. Στο παρελθόν, η γλυπτική ήταν συνδεδεμένη με την αρχιτεκτονική και η συνεργασία με τους αρχιτέκτονες απαραίτητη. Στην εποχή μας αυτό είναι σπάνιο.

“Εμένα προσωπικά το να σχεδιάσω και να υλοποιήσω ένα αντικείμενο με ενδιαφέρει πολύ, και το θεωρώ ως ένα αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς μου.”

Τέλος ο καλλιτέχνης αναφορικά στη δουλειά του είπε: “Στο έργο που κάνω, ως ιδέα και έναυσμα είναι ο αέναος κύκλος της ζωής, ο διάλογος των αντιθέτων, το κενό και το πλήρες, η μετάλλαξη και διαφοροποίηση από μία κατάσταση σε μια άλλη. Δηλαδή όλα αυτά που συναντούμε στη ζωή, τις σκέψεις αυτές δεν προσπαθώ να τις αποδώσω αναπαραστατικά, άλλα με τρόπο συμβολικό και έμμεσο.”

Στο ατελιέ του του Δημήτρη Φόρτσα στα Σεπόλια

Στο ατελιέ του Δημήτρη Φόρτσα

Στο ατελιέ του Δημήτρη Φόρτσα

Στο ατελιέ του Δημήτρη Φόρτσα
Στο ατελιέ του Δημήτρη Φόρτσα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΡΤΣΑΣ
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this