Site icon Artviews

Η βάρκα του Λεωνίδα Μαριδάκη μας ταξιδεύει

Μετά την ραδιοφωνική επιτυχία που σημείωσε η συνεργασία του με την Φωτεινή Βελεσιώτου στο «Χαράματα η ώρα τρεις» του Μάρκου Βαμβακάρη, ο τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης επιστρέφει με νέο άλμπουμ. Ο τίτλος του είναι«ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και αποτελεί την τρίτη προσωπική του δουλειά, μετά το «Αβάδιστα» (Universal/2006 σε παραγωγή του Νίκου Ξυδάκη) και το «Σε βάθος δρόμου» (Μετρονόμος/2010).
Το «ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» κυκλοφορεί επίσημα την 1/2/2018 από τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ και περιλαμβάνει 11 τραγούδια – στιγμιότυπα της ζωής μας που εμπνέονται από την καθημερινότητα, το όνειρο και την επιθυμία για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο. Συνομιλεί, μεταξύ άλλων, με παιδικούς ήρωες όπως τη Μαίρη Πόππινς ή το Ντρούπι, ταξιδεύει σε σεκάνς ονείρων με την «Βάρκα στο σπίτι», την «Αστυπάλαια», το «Κάποτε στη Ράδα», φωτίζει την ομορφιά και τηνπροσδοκία της κάθε στιγμής με χορευτική διάθεση στα: «Έρωτας ή τίποτα», «Κόκκοι καφέ», «Βόλτα στο Θησείο», «Δε γουστάρω άλλα πλάνα», «Ο Δαίμων του Τυπογραφείου» κ.α.
Τη σφραγίδα στη δισκογραφική αυτή δουλειά βάζει η δημιουργική συνάντηση του τραγουδοποιού με τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος υπογράφει τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι «Βάρκα στο σπίτι». Πρόκειται για μια «κινηματογραφική» μπαλάντα γεμάτη ονειρικές εικόνες. Η μελοποίηση ξεχωριστή όπως και η ενορχήστρωση που απογειώνεται απ’ τα παιξίματα του βιολιστή Φώτη Σιώτα.
Ο ήχος του άλμπουμ, αλλού ρυθμικός και αλλού ατμοσφαιρικός, έχει επιρροές από folk μουσικές φόρμες (country, salsa, swing κ.α.) και βασικό πυρήνα τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.
Ο Λεωνίδας Μαριδάκης υπογράφει τη μουσική και ερμηνεύει όλα τα τραγούδια, ενώ υπάρχουν και τρία ντουέτα με το Σπύρο Γραμμένο, τον Αργύρη Λούλατζη και τη Δανάη Μπότικ. Τους στίχους υπογράφουν οι: Μάνος Ελευθερίου, Φωτεινή Λαμπρίδη, Νικόλ Κατσάνη, Πάνος Αντωνάτος, Μάρκος Μαριδάκης, Ειρήνη Σουργιαδάκη και Λεωνίδας Μαριδάκης. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο τραγουδοποιός με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών που συμμετέχουν.
01. ΕΡΩΤΑΣΉ ΤΙΠΟΤΑ • στίχοι: Λεωνίδας Μαριδάκης (συμμετέχει ο Σπύρος Γραμμένος) 3:45
02. ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ • στίχοι: Νικόλ Κατσάνη 4:23
03. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΝΤΡΟΥΠΙ • στίχοι: Πάνος Αντωνάτος 2:59
04. ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΡΑΔΑ • στίχοι: Μάρκος Μαριδάκης (συμμετέχει ο Αργύρης Λούλατζης) 3:14
05. ΜΙΑ ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ • στίχοι: Νικόλ Κατσάνη 2:13
06. ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ • στίχοι: Μάνος Ελευθερίου 3:47
07. ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ • στίχοι: Ειρήνη Σουργιαδάκη (συμμετέχει η Δανάη Μπότικ) 3:45
08. Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ • στίχοι: Νικόλ Κατσάνη, Λεωνίδας Μαριδάκης 3:40
09. ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΛΛΑ ΠΛΑΝΑ • στίχοι: Νικόλ Κατσάνη, Λεωνίδας Μαριδάκης 4:10
10. ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΦΩΣ • στίχοι: Λεωνίδας Μαριδάκης 3:32
11. ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ • στίχοι: Φωτεινή Λαμπρίδη 2:50
Μουσική – ενορχήστρωση: Λεωνίδας Μαριδάκης
Ηχογράφηση – μίξη: Νίκος Λαγός – Συν Ένα Recording Studios
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Σχεδιασμός και επιμέλεια εντύπου: Φαίδρα Μπάρμπα
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Γιώργος Αραπάκης
Φωτογραφίες: Πέτρος Γιασεμής
Exit mobile version