«Η Δεύτερη Ευκαιρία»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλα τα παντρεμένα ζευγάρια…

Γράφει η Αλεξία Λυμπέρη

Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Η Δεύτερη Ευκαιρία» στο El Convento del ‘Arte, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Ιουλίας Καλογρίδη. Ένα έργο που παρουσιάζει τη ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού μετά από αρκετά χρόνια γάμου. Επικεντρώνεται στην αλλαγή της συμπεριφοράς των δύο συζύγων, καθώς και στις σκέψεις τους αναφορικά με το τι θα γινόταν αν είχαν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή…

Το ζευγάρι αυτό, η Εύα και ο Γιώργος, με αφορμή τα γενέθλια της Εύας, κάθονται στο τραπέζι ενός bar και ξανά θυμούνται την ιστορία της γνωριμίας τους. Τότε που η Εύα ήταν μία τζαζ τραγουδίστρια και ένα βράδυ τυχαία συνάντησε το Γιώργο, ιδιοκτήτη παστελοποιΐας. Με την πρώτη ματιά ερωτεύθηκαν, παντρεύτηκαν κι απέκτησαν παιδιά.

Η Εύα εμφανίζεται ως μία γυναίκα προσεγμένη, η οποία ενδιαφέρεται για τη δημόσια εικόνας της, την εμφάνισή της, καθώς και για την καλοπέρασή της. Αλλά μετά από τόσα χρόνια γάμου είναι επικριτική απέναντι στη συμπεριφορά του Γιώργου. Δεν της αρέσει πλέον τίποτα στο σύζυγό της κι αναρωτιέται τι θα γινόταν εάν είχε μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Εάν δεν είχε γνωρίσει το Γιώργο κι έφευγε τελικά για Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει τα όνειρά της…

Ο Γιώργος, ένας άντρας με σχεδόν παθητική συμπεριφορά, ανέχεται έως τώρα όλα τα καπρίτσια της συζύγου του, και προσπαθεί να την ικανοποιεί και να την ευχαριστεί, όπως την πρώτη φορά που την γνώρισε. Ανέχεται παθητικά τη γκρίνια και τις ιδιοτροπίες της συζύγου του, μέχρι τη στιγμή που της ζητά να αποφασίσει εάν θα ξανά επέλεγε την ίδια πορεία ζωής μαζί του, εάν της δινόταν μία δεύτερη ευκαιρία.

Θα συνεχίσει το ζευγάρι την κοινή τους πορεία στη ζωή; Εάν υπήρχε μία δεύτερη ευκαιρία θα ξανά ήταν ζευγάρι; Θα είχαν παντρευτεί; Θα είχαν αποκτήσει παιδιά; Είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν επί σκηνής.

Η ιστορία του ζευγαριού παρουσιάζεται επί σκηνής υπό τη μορφή άλλοτε διαλόγου κι άλλοτε μονολόγου. Η θεατρική σκηνή έχει μεταμορφωθεί σε bar, που στη μέση της σκηνής έχει τοποθετηθεί ένα τραπέζι με δύο καρέκλες, όπου κάθεται το ζευγάρι κι όλη η πλοκή του έργου εξελίσσεται εκεί.

Ένα θεατρικό κείμενο που αναφέρεται διαχρονικά στις σχέσεις μεταξύ των συζύγων μετά από αρκετά χρόνια γάμου. Το σενάριο απλό, χιουμοριστικό, λιτό κι ευχάριστο. Δεδομένου ότι η παράσταση προορίζεται για ένα χώρο όπου καθόμαστε να πιούμε το ποτό μας ή να δειπνίσουμε, λειτουργεί άψογα ώστε οι επισκέπτες να διασκεδάσουν και να γελάσουν.

Η Ιουλία Καλογρίδη, στο ρόλο της Εύας, εκφραστική, περιγραφική, με δυνατό και καθαρό λόγο, ερμηνεύει άψογα το ρόλο της πρώην τραγουδίστριας τζαζ και νυν σύζυγο ιδιοκτήτη παστελοποιίας, η οποία θέλει να αισθάνεται ακόμα ποθητή κι όμορφη παρά το πέρασμα των χρόνων.

Ο Περικλής Αλμπάνης, στο ρόλο του Γιώργου, εκφραστικός, ήρεμος, με ήπιο λόγο και στάση σώματος, ενσαρκώνει άψογα το σύζυγο που αγαπά ακόμα τη γυναίκα του και θέλει να τη βλέπει ευτυχισμένη, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Τους ηθοποιούς πλαισιώνει η JK Band. Στο πιάνο συναντάμε τον Τρύφωνα Θωμόπουλο, στην τρομπέτα τον Παντελή Πασχαλίδη και στα κρουστά τον Σεραφείμ Μπέλλο.

Μετά το πέρας της παράστασης, η μπάντα, η Ιουλία κι ο Περικλής, παραμένουν στη σκηνή για να διασκεδάσουν με τις μουσικές τους ικανότητες το κοινό, με τραγούδια – ελληνικά και ξένα – μίας άλλης εποχής, τα οποία χαιρόμαστε να ακούμε και να τραγουδάμε όλοι ακόμα και σήμερα.

Συνολικά πρόκειται για μια ευχάριστη παραγωγή, με χιούμορ και διάδραση μεταξύ ηθοποιών-κοινού, όπου δημιουργείται οικειότητα ακόμα και μεταξύ των θαμώνων.

Ιδανική παράσταση για όλα τα παντρεμένα ή μη ζευγάρια τα οποία θέλουν να διασκεδάσουν και να “ξανά θυμηθούν τα νιάτα τους”.

info παράστασης

Που : El Convento del ‘Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο

Πότε: Τρίτη 6 & 13 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια παράστασης : 70’ με διάλειμμα

Είσοδος: 10€

Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Πάνος Αμαραντίδης

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2105200602

Share this
Tags
Alexia Lymperi
Alexia Lymperi
Η Αλεξία αγαπά το θέατρο. Σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα executive MBA in financial planning του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επικοινωνία από το Donau University Krems, καθώς και πτυχίο Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this