Κωνσταντίνα Σιλεβρή: “Για μένα το θέατρο είναι ζωτικός έρωτας και ο κινηματογράφος μια τεράστια αγάπη”

Η Κωνσταντίνα Σιλεβρή ξετυλίγει στο artViews την περίτεχνη τελειομανία της

Δημοσιογραφική κάλυψη: Vasia Bresta

Φωτογραφική κάλυψη: Francesca Kal

Η Κωνσταντίνα Σιλεβρή ξεκίνησε τις θεατρικές της σπουδές στην σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα και συνέχισε στο Εθνικό θέατρο, όπου και τις ολοκλήρωσε. Εμφανίστηκε σε μερικές τηλεοπτικές σειρές όπως Τμήμα Ηθών, Ψίθυροι καρδιάς, Γενιά των 592 ευρώ, Οικογενειακές ιστορίες και άλλες.

Εμφανίζεται στην ταινία ”Μαριονέτες” του Παντελή Καλατζή, όπως και στην ταινία ”Ευτυχία” του βραβευμένου Αγγέλου Φραντζή. Κάνει πρόβες για την φόνισσα του Παπαδιαμάντη με την Φωτεινή Φιλοσόφου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, που θα ανέβει στο θέατρο Αλκμήνη.

Τη περίοδο αυτή συνεχίζει τις παραστάσεις μέχρι 12 Γενάρη στο θέατρο Βαφείο με το ”Δείπνο Θανάτου” του Μιχαήλ Μιχαλιού, σε σκηνοθεσία Διονύση Λυκιαρδόπουλου. Η Κωνσταντίνα δηλώνει τελειομανής και εργασιομανής, πράγμα που δεν την κουράζει καθόλου, αντίθετα την αναζωογονεί.

-Θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφος..

-Ξεκάθαρα αγαπώ το θέατρο, που είναι απλά ζωτικός έρωτας. Την τηλεόραση δεν την έχω ζήσει πολύ ώστε να της έχω τόση λατρεία. Και ο κινηματογράφος όμως είναι για μένα μια τεράστια αγάπη.

Eίχα την χαρά και την τιμή να συμμετάσχω στην ταινία ”Μαριονέτες” του Παντελή Καλατζή, συγκλονιστική εμπειρία. Αυτήν την χαρά την ξαναδοκίμασα πριν λίγο καιρό αφού συμμετείχα με ένα μικρό ρόλο γυναίκας εποχής, στην ταινία ”Ευτυχία” του βραβευμένου Αγγέλου Φραντζή που προβάλετε στους κινηματογράφους.

Ακόμη μια μικρή συμμετοχή στην ταινία, ”Για πάντα”, του Γιάννη Παπαδάκου, με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Κατερίνα Γερονικολού, που τώρα προβάλλεται στους κινηματογράφους. Ο κινηματογράφος είναι πραγματικά μαγεία και μακάρι να είχαμε τις ευκαιρίες να δουλεύουμε όλοι οι ηθοποιοί στον κινηματογράφο. Δυστυχώς οι παραγωγές είναι λίγες..

Τρανό παράδειγμα οι τεράστιοι αυτοδίδακτοι ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου που χωρίς σχολές και πτυχία μας έχουν χαρίσει απίστευτες ταινίες με περίσσιο ταλέντο!

-Πότε και πως ξεκίνησες την επαφή σου με την ηθοποιία;

-Το 1998 ξεκίνησα κάποια σεμινάρια και κατόπιν στην σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα έκανα προετοιμασία ένα χρόνο για να δώσω εξετάσεις και να περάσω στο Εθνικό θέατρο. Το οποίο το ονειρευόμουν μέρα και νύχτα.

Εκτός από το θέατρο ασχολείσαι κ με την τηλεόραση;

-Έχω κάνει διάφορα guest σε πολύ όμορφες και δυνατές σειρές όπως: Τμήμα Ηθών, Ψίθυροι καρδιάς, Γενιά των 592 ευρώ, Οικογενειακές ιστορίες και άλλα..

-Ποιος από τους ρόλους που έχεις ενσαρκώσει είναι πιο κοντά στον χαρακτήρα σου;

-Ο κάθε ρόλος για μένα είναι ξεχωριστός και τον κάνω ένα με εμένα. Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω! Κάθε φορά πρόκειται για ιεροτελεστία..

Πάραυτα να σου πω, ότι ερωτεύομαι δύσκολα αλλά αν ερωτευτώ μου κρατάει για πολύ! Μπορεί να φύγω από μια σχέση και να είμαι ακόμα πίστη και δοσμένη!

-Ρόλο που ονειρεύεσαι να ερμηνεύσεις στο θέατρο;

-Καταρχάς ονειρεύομαι να παίζω στο θέατρο για πολλά χρόνια ακόμη. Θα σου πω, πως κάθε ρόλος για μένα είναι μια πρόκληση, δεν έχω απωθημένα. Θέλω απλά να έχω την δυνατότητα να βρίσκομαι στον χώρο με όμορφες συνεργασίες.

-Τι άλλο ετοιμάζεις;

-Αυτήν την εποχή κάνω πρόβες για την φόνισσα του Παπαδιαμάντη με την υπέροχη Φωτεινή Φιλοσόφου σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, που θα ανέβει τέλος Γενάρη στο θέατρο Αλκμήνη.

Επίσης έχω την χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με τον ζωγράφο Διομήδη Διαλυνά, στις υπέροχες εκπομπές του, στο κανάλι 9 και στο κανάλι Alert με έργα τέχνης και κοσμήματα. Κάνω μεταγλωττίσεις και σπικάζ πολλά χρονιά όπως και ραδιόφωνο! Τρεις μεγάλες αγάπες που δύσκολα αφήνεις!

-Ηθοποιός γεννιέσαι ή γίνεσαι;

-Ηθοποιός ξεκάθαρα γεννιέσαι! Τρανό παράδειγμα οι τεράστιοι αυτοδίδακτοι ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου που χωρίς σχολές και πτυχία μας έχουν χαρίσει απίστευτες ταινίες με περίσσιο ταλέντο!

-Με την Τέχνη, την μουσική, την αγάπη και τον έρωτα πως τα πας;

-Δεν ζω χωρίς Τέχνη γιατί με αυτή εκφράζομαι. Δεν ζω χωρίς μουσική. Όπως και δεν ζω, χωρίς αγάπη και έρωτα. Πάραυτα να σου πω, ότι ερωτεύομαι δύσκολα αλλά αν ερωτευτώ μου κρατάει για πολύ! Μπορεί να φύγω από μια σχέση και να είμαι ακόμα πίστη και δοσμένη! Μου παίρνει χρόνο να βγάλω ανθρώπους.

-Μια ευχή που θα ήθελες να πραγματοποιηθεί;

-Αχ πολλές θα ήθελα καλό μου τζίνι ! Αν είχα όμως μόνο μια.. Θα σου έλεγα να έχω δίπλα μου αυτούς που αγαπώ. Όπως και να ΜΗΝ σταματήσω να κάνω λάθη. Μαθαίνω και παθιάζομαι.. Μέσα από τα ”καλά” λάθη της εργασιομανίας και της τελειομανίας νιώθω πάντα ζωντανή!

-Επόμενα βήματα και σχέδια για φέτος;

-Συνεχίζω τις παραστάσεις μου μέχρι 12 Ιανουαρίου στο θέατρο Βαφείο με το ”Δείπνο Θανάτου” του Μιχαήλ Μιχαλιού, σε σκηνοθεσία Διονύση Λυκιαρδόπουλου.

Επίσης ξεκινάω πρόβες με την φόνισσα του Παπαδιαμάντη στο θέατρο Αλκμήνη. Με ένα εξαιρετικό cast ταλαντούχων ηθοποιών και φυσικά είστε καλεσμένοι στην πρεμιέρα μας!

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this