Η νέα ατομική έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου στην Alpha C.K. Art Gallery

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Traces | Ίχνη" θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 19:30.

H Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Θέκλα Παπαδοπούλου. Η έκθεση με τίτλο “TRACES | ΊΧΝΗ” είναι η τέταρτη ατομική έκθεση της και εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 7:30 μμ.

Η νέα σειρά έργων είναι η ίδια η καλλιτέχνης, η ζωή της και οι άνθρωποι που την συντρόφεψαν και την περιβάλουν στην πορεία του χρόνου. Μέσα από την νέα της δουλεία η καλλιτέχνης δημιουργεί μια λυρική αφήγηση της ζωής της, των επιρροών της, των ανθρώπων που συνάντησε και των παραγόντων που την άλλαξαν σαν άνθρωπο, γυναίκα και καλλιτέχνη και δημιουργούν ένα χρονολόγιο, το οποίο ενώνει το παρελθόν με το παρόν και έως ένα σημείο, οραματίζεται το μέλλον.

Ο Ιστορικός Τέχνης Δημήτριος Σ. Σπύρου στην κριτικό σημείωμα του καταλόγου γράφει “Η πρόσφατη δουλειά της Θέκλας Παπαδοπούλου, με την ονομασία Ίχνη, πρόκειται για μια σειρά πορτραίτων, τα οποία συνεχίζουν να εξερευνούν το πλούσιο και απεριόριστο πεδίο του είδους, αναζητώντας νέα μέσα δημιουργικής έκφρασης. Η Παπαδοπούλου δεν είναι μια ζωγράφος, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά μια εικαστικός που διερευνά και εμπλουτίζει τη δημιουργική πρακτική της ζωγραφικής”.

Συνεχίζει “Στα πορτραίτα της, επιδέξια εφαρμοσμένα χρώματα λαδιού και παστέλ συνδυάζονται με κολλάζ από σελίδες των παλιών της βιβλίων σχεδίου, αποκόμματα περιοδικών και φωτογραφίες του εαυτού της και των κοντινών της προσώπων. Οι επιφάνειες πλούσιας υφής, που περιλαμβάνουν την ανθρώπινη φιγούρα, παραπέμπουν στη δυναμική της αδέσμευτης κίνησης και της φευγαλέας δύναμης, και αποτυπώνουν τη ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη προσέγγιση της Παπαδοπούλου στην προσωπογραφία”.

Who Is Who

Η Θέκλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1978.  Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών “Rafaello” του Ουρμπίνο στην Ιταλία. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διαγωνισμούς στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, στο Δημαρχείο Λάρνακας και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό.

INFO:

Alpha C.K. Art Gallery, Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου & Παπανικολή 3, Κύπρος

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Απριλίου στις 7:30 μ.μ.

Διάρκεια Έκθεσης: 5-20 Απριλίου 2019

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη–Παρασκευή 10π.μ.–1μ.μ. & 4μ.μ.–6.30μ.μ. & Σάββατο 10π.μ.–1μ.μ.

Τηλέφωνο: +357 22751325

Email:  [email protected]

http://www.ackgallery.com

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Ανοιξιάτικη δημοπρασία με 136 δημιουργίες Νεοελληνικής Τέχνης

H Ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions περιλαμβάνει 136 έργα με σημαντικές υπογραφές καλλιτεχνών, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές εκκίνησης. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this