Η πρώτη δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών Loudos Auctions για το 2021

Η ζωντανή δημοπρασία μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Το απόγευμα της 5ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών Loudos Auctions για το 2021 με τον πρωτοποριακό τρόπου του “Live Online” (ζωντανή δημοπρασία μέσω διαδικτύου) που πρώτος ο Loudos Auctions πραγματοποίησε στην Ελλάδα. Μεγάλο ενδιαφέρον από συλλέκτες εντός και εκτός Ελλάδας έχει προσελκύσει η δημοπρασία έργων τέχνης, κοσμημάτων & ρολογιών, φιλελληνικών & σπάνιων αντικειμένων 19ου αιώνα του Οίκου Δημοπρασιών Loudos Auctions.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει 3 κατηγορίες.

Έργα μοντέρνας & σύγχρονης τέχνης:

Μετά την επιτυχημένη πώληση του έργου του Dmitri Krasnopevtsev με προέλευση τη Συλλογή Κωστάκη, στην προηγούμενη δημοπρασία του Οίκου τον Ιούνιο του 2020, προς 30,270€ στη δημοπρασία θα προσφερθούν επιπλέον οκτώ σημαντικά και ιστορικά έργα της συλλογής Κωστάκη.

Ιδιαίτερα σπάνιο είναι το τοπίο του Ιβάν Κλιουν (1870-1942), υδατογραφία, 1929, με προέλευση τη Συλλογή Κωστάκη και εκτίμηση 10,000-15,000€.

Ivan Kliun, Ο σύνδεσμος με τις πληροφορίες του έργου:
https://loudos.gr/el/product/044-ivan-kliun-russian-1873-1942/

Το 2019 έργο του Ivan Kliun με προέλευση τη Συλλογή του Γεωργιου Κωστάκη, δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Δημοπρασιών Sotheby’s στο Λονδίνο και πωλήθηκε προς 4,867,900 GBP (λίρες Αγγλίας)

(εδώ ο σύνδεσμος της δημοπρασίας στο Λονδίνο: https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2019/russian-pictures-2/ivan-kliun-spherical-suprematism )

Επιπλέον θα δημοπρατηθεί ενα πολύ ενδιαφέρον έργο του Σολομών Νικρίτιν με εκτίμηση 6,000-9,000 και έξι έργα του Ανατόλι Ζβέρεφ με εκτιμήσεις 4,000-6,000 ευρώ το καθένα.

Ανατόλι Ζρέρεφ, Ο σύνδεσμος με τις πληροφορίες του έργου:
https://loudos.gr/el/product/046-anatoly-zverev-russian-1931-1986-ar/
Ο καλλιτέχνης Ανατόλι Ζβέρεφ με τον Γεώργιο Κωστάκη, Αρχείο Λ. Ντίμοβα

Στην κατηγορία της τέχνης περιλαμβάνονται επίσης έργα Ελλήνων καλλιτέχνων της διασποράς που βλέπουμε συνήθως σε δημοπρασίες, γκαλερί και μουσεία του εξωτερικού, όπως ο Κωνσταντίνος Ξενάκης, Ο Μιχαήλ Μιχαηλίδης, ο Μιχαήλ Λεκάκης, ο Γεράσιμος Σκλάβος. Μεταξύ άλλων η δημοπρασία περιλαμβάνει έργα του Αλέκου Φασιανού, Γιάννη Τσαρούχη, Πάνου Φειδάκη, Θόδωρου Γλύπτη, Δημήτριου Γαλάνη, Βαγγέλη Ρήνα και άλλων.

Στο δεύτερο μέρος της δημοπρασίας θα προσφερθούν κοσμήματα, αντίκες και σύγχρονα και ρολόγια χειρός, ξεχωρίζει ένα συλλεκτικό Ulysse Nardin Sonata Cathedral με εκτίμηση 15,000-20,000€ και τιμή εκκίνησης 12,000€.

Ο σύνδεσμος με τις πληροφορίες του ρολογιού:
https://loudos.gr/el/product/058-roloi-ulysse-nardin-sonata-cathedral-18k-rose/
Kολιέ Αρχαιοελληνικής εμπνεύσεως, χρυσός 22 καρατίων με γρανάδα
Εκτίμηση: 5,000-8,000€
https://loudos.gr/el/product/059-kolie-archaioellinikis-empneyseos-chrysos-22-karation-granada/

Το τρίτο μέρος της δημοπρασίας περιλαμβάνει Φιλελληνικά & Σπάνια αντικείμενα 19ου αιώνα, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και το έντονο ενδιαφέρον από συλλέκτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στόχος του Οίκου ήταν η αναζήτηση και η προβολή αντικειμένων με φιλελληνικά θέματα.

Φιλελληνικό ρολόι με Έλληνα πολεμιστή, επιχρυσωμένος μπρούτζος
Εκτίμηση: 2,500-3,500€
Η περιγραφή και οι πληροφορίες εδώ:
https://loudos.gr/el/product/094-filelliniko-roloi-ellina-polemisti-epichrysomenos-mproytzos/
Φιλελληνικό πιάτο “Mort d’un Grec”, πορσελάνη. Εμπνευσμένο από τη λιθογραφία του Charles-Henri Loeillot-Hartwig. Η σειρά αυτή κατασκευάστηκε από το εργοστάσιο Montreau στη Γαλλία μεταξύ 1826-1833.
Τιμή εκκίνησης: 150€
https://loudos.gr/el/product/099-filelliniko-piato-quot-mort-d-un-grec-quot-porselani/

Η δημοπρασία ολοκληρώνεται με συλλογή βιβλίων του Διεθνούς Φήμης Έλληνα συγγραφέα Λευκάδιου Χέρν, ο οποίος θεωρείται ο «εθνικός συγγραφέας» της Ιαπωνίας και είναι γνωστός στην Ασία με το όνομα Γιάκουμο Κοϊζούμι.

Ολοκληρωμένο σετ 5 Ιαπωνικών Παραμυθιών που μετέφρασε στα Αγγλικά ο
Λευκάδιος Χέρν
Εκτίμηση: 1,200-1,800€
https://loudos.gr/el/product/124-leykadios-chern-a-complete-set-of-5/

Το σύνολο των αντικειμένων της δημοπρασίας καθώς και οι πληροφορίες βρίσκονται στο website του Οίκου Δημοπρασιών:

Δημοπρασία 5 Μαρτίου 2021, Έργα Τέχνης, Αντίκες, Κοσμήματα & Ρολόγια

Πως μπορώ να συμμετέχω στις δημοπρασίες του Loudos Auctions την εποχή της πανδημίας:

Παρέχονται εναλλακτικοί τρόποι, κάνοντας τη συμμετοχή στις δημοπρασίες πιο εύκολη από ποτέ!

Live Online Bid: Δυνατότητα συμμετοχής στη δημοπρασία ζωντανά με ταυτόχρονη παρακολούθηση ζωντανής ροής (live streaming) της δημοπρασίας από υπολογιστή, κινητό ή tablet με πολύ απλή και εύκολη διαδικασία εγγραφής. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τους συνδέσμους θα βρείτε στον ηλεκτρονικό κατάλογο της δημοπρασίας.

Absentee Online Bid: με εγγραφή ή σύνδεση στο loudos.gr, συμπληρώνοντας το μέγιστο χτύπημα (max bid) για τον κάθε λαχνό που επιθυμείτε να αποκτήσετε στον ηλεκτρονικό κατάλογο της δημοπρασίας.

Τηλεφωνική συμμετοχή: συμπληρώνοντας τη φόρμα τηλεφωνικής συμμετοχής που βρίσκεται στο website του Οίκου Δημοπρασιών.

Γραπτή συμμετοχή: συμπληρώνοντας τη φόρμα γραπτής συμμετοχής που βρίσκεται στο website του Οίκου Δημοπρασιών.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this