Η υπουργός Πολιτισμού στην Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας»

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Την Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» επισκέφτηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του Μορφωτικού Ιδρύματος, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συνοδευόμενη από την ειδική σύμβουλο της Άννα Παναγιωταρέα.

Η υπουργός ξεναγήθηκε από την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος Μαρία Αντωνιάδου καθώς και από τον αρχιτέκτονα και ειδικό του βιβλίου Κώστα Στάϊκο και τον ιστορικό Τριαντάφυλλο Σκλαβενίτη.

Παρέστη επίσης η Ελένη Καρκαζή – Πουρνάρα, κόρη του πρώην Προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Ι. Πουρνάρα, η οποία με τον αδελφό της, Νίκο Πουρνάρα, συνέβαλαν με τη γενναιόδωρη χορηγία τους στην ανακαίνιση και την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας»

Η υπουργός είχε την ευκαιρία περιηγηθεί στο περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης, που περιλαμβάνει σπάνια βιβλία, χειρόγραφα και το αρχείο που αναφέρεται στην ιστορική διαδρομή της ΕΣΗΕΑ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε η υπουργός προέτρεψε το ΔΣ να ενημερωθεί για τις σχετικές προσκλήσεις, η δημοσιοποίηση των οποίων επίκειται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για τα ψηφιακά προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ψηφιοποίησης των σπάνιων περιεχομένων της Βιβλιοθήκης. Επίσης, πρότεινε να ενημερωθεί το ΔΣ από τις οικείες προκηρύξεις που ήδη έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μορφωτικού Ιδρύματος.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας»
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this