Θύελλα… δημιουργικότητας στην Frieze Art Fair 2018 στο Λονδίνο!

Πάνω από 160 γκαλερί, χιλιάδες καλλιτέχνες και άλλοι τόσοι επισκέπτες σε μια από τα πιο διάσημα παγκοσμίως, ραντεβού της Τέχνης με το κοινό της... Το Αrtviews ήταν εκεί!

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Με θύελλα δημιουργικότητας θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει την εκθαμβωτική σειρά έργων που παρουσίασαν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στην Frieze Art Fair 2018 στο Regent Park του Λονδίνου, η οποία ολοκληρώθηκε χθες σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία. Η ποικιλία χρωμάτων και στυλ ήταν εκπληκτική ανάμεσα σε δεκάδες έργα από 160 κορυφαίες γκαλερί στον κόσμο, που παρουσίασαν τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες του σήμερα, παράλληλα με τα περίφημα προγράμματα ταινιών, συνομιλιών και παραστάσεων.

Η έκθεση ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, στημένη στην τεράστια τέντα-δημιούργημα των διάσημων αρχιτεκτόνων Adam Caruso και Peter St John. Χιλιάδες επισκέπτες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους με την παρουσία τους που όπως αναμενόταν ήταν αυξημένη.

Νέο σημείο της φετινής έκθεσης ήταν ένα ειδικό τμήμα, το Social Work, που παρουσίαζε γυναίκες καλλιτέχνες, των οποίων οι εργασίες δόθηκαν ως απάντηση στα παγκόσμια κοινωνικά και πολιτικά σχίσματα της δεκαετίας του ’80 και του ’90.

Στην Frieze Art, τα διάσημα ονόματα της τέχνης του σήμερα, συνάντησαν τα επερχόμενα αστέρια του αύριο, στο Frieze London, το οποίο παρουσιάζει την καλύτερη σύγχρονη τέχνη και το Frieze Masters που ειδικεύεται στην τέχνη από το παρελθόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this