Καλωσορίζουμε τον Φεβρουάριο με ανανεωμένες επιλογές εξόδου!

Το "Artviews" επιλέγει και σας προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Το Artviews σας εύχεται καλό μήνα κι επιλέγει για ακόμη μία εβδομάδα τις πιο ξεχωριστές επιλογές για διασκέδαση και επιμόρφωση!

ΜΟΥΣΙΚΗ

H Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Anodos Live Stage

Η μοναδική Ελεωνόρα Ζουγανέλη μας υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Anodos Live Stage, για αξέχαστες μουσικές βραδιές.

Τη μουσική διεύθυνση της παράστασης έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου.
Μαζί τους η Ελπίδα Γαδ και οι αγαπημένοι συνεργάτες μουσικοί της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

Να είστε όλοι εκεί!

Info:

Anodos Live Stage, Πειραιώς 183, Αθήνα

Από 1 Φεβρουαρίου 2020

Κάθε Σάββατο στις 22:30 και Κυριακή στις 20:30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3468100  | www.anodoslivestage.gr

«Ο κόσμος είναι ένας», του Κωνσταντίνου Βήτα σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η παράσταση «Ο κόσμος είναι ένας» έρχεται σε πρώτη παρουσίαση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για τέσσερις παραστάσεις.

Μία μεγάλη ζωντανή εγκατάσταση με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και βίντεο του Νίκου Πατρελάκη, που αποδίδουν με ξεχωριστό τρόπο το ταξίδι στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Τα ποιήματα απαγγέλλουν ο Κωνσταντίνος Βήτα και η Όλια Λαζαρίδου.

Σύνθεση: Κωνσταντίνος Βήτα
Σκηνοθεσία, επεξεργασία βίντεo: Νίκος Πατρελάκης 

Info:

Εναλλακτική Σκηνή, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

1 & 2 Φεβρουαρίου 2020 στις 20.30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: www.nationalopera.gr

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Πειραιώς 131

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με μια ομάδα ξεχωριστών συνεργατών παρουσιάζει στην Πειραιώς 131, ένα πρόγραμμα, γεμάτο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, αλλά και πασίγνωστα, αγαπημένα κλασικά τραγούδια, ερμηνευμένα με τον φρέσκο, ανανεωτικό και δυναμικό ήχο της μπάντας της, των Bogaz Musique.

Info:

Πειραιώς 131, Πειραιώς 131, Αθήνα

Κάθε Σάββατο στις 22.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3450922 | 210-3426802

TEXNH

«Το ίχνος της γραμμής», έκθεση του Δημήτρη Αγγελόπουλο στο κέντρο τεχνών «Μετς»

Το Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση του Δημήτρη Αγγελόπουλου με τίτλο «Το ίχνος της γραμμής» σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Γιώργου Μυλωνά.

Ο καλλιτέχνης επιχειρεί μέσα από σχέδια, αλλά και αμιγώς παραστατικά έργα με λάδια σε καμβά και ξύλο να εξαντλήσει τους τρόπους που μπορεί η γραμμή και το ίχνος της να τον οδηγήσει σε καινούρια εικαστικά μονοπάτια.

Info:

Κέντρο Τεχνών Μετς, Ευγενίου Βουλγάρεως 6, Αθήνα

Έως το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Πληροφορίες: 211-1134262 | www.metsartscentre.gallery

«Περιμένοντας τον ναυτικό»: Έκθεση της Αικατερίνης Κοκκινάκη στο PIRÉE

Ο πολυχώρος PIRÉE παρουσιάζει την πρώτη έκθεση για το 2020, της εικαστικού Αικατερίνης Κοκκινάκη με τίτλο «Περιμένοντας τον ναυτικό».

Πως ορίζεται η απουσία; Να ζεις με κάποιον που είναι απών ακόμα και όταν πια δεν είναι; Να ζεις μέσα από τις εμπειρίες κάποιου άλλου;

Ποικίλες εικαστικές πρακτικές και ετερόκλητες πλαστικές εκφάνσεις, assamblage, collage, καμβάδες, ακουαρέλες, χαρτί συγκροτούν την ιδέα της «απουσίας».

Info:

Πολυχώρος PIRÉE, Κάστορος 78, Πειραιάς

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Πληροφορίες: 210-4082700 | [email protected]

ΘΕΑΤΡΟ

«Εξόριστοι», του Γιάννη Παπάζογλου στο θέατρο Αλκμήνη

Το βραβευμένο έργο του Γιάννη Παπάζογλου «Εξόριστοι» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη και Αστέριου Πελτέκη στο Θέατρο Αλκμήνη.

Θέματα όπως ο πόλεμος και οι πληγές που ανοίγει, η εξορία από τον τόπο σου, η βία και η αδικία που βιώνεις απλώς γιατί «δεν έχεις χαρτιά και άρα δεν υπάρχεις», η απογοήτευση από ματαιωμένα όνειρα, η μοναξιά που σε μετατρέπει εξόριστο στις σχέσεις σου, αναδεικνύονται από τον συγγραφέα μέσα από τους χαρακτήρες του έργου του.

Ερμηνεύουν: Θάνος Κοντογιώργης, Σοφία Μανωλάκου, Αστέριος Πελτέκης

Info:

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Αθήνα

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3428650 www.theatro.gr

«SuperWoman», της Λήδας Σάμιτα στο Faust

Το SuperWoman, της Λήδας Σάμιτα, ένα κολλάζ εικόνων με παιγνιώδη διάθεση που φωτίζει τις μάχες και τις αντιφάσεις της σύγχρονης γυναίκας, παρουσιάζεται στο Faust.

Μια γυναικεία φιγούρα από το παρελθόν, η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια, η Καλλιρρόη Παρρέν, διατρέχει τις ιστορίες και τις αφηγήσεις και παραθέτει τις δικές της απόψεις για την ιδεατή γυναίκα. Τι θα έλεγε άραγε η Παρρέν εάν μπορούσε να δει τη σημερινή γυναίκα;

Σε σύνθεση θεατρικών αποσπασμάτων και κειμένων των: Sergi Belbel, Stephen Berkhoff, Caryl Churchill, Eve Ensler, Hal Hartley, Καλλιρρόης Παρρέν, Sun Tzu.

Ερμηνεία: Έλλη Δαδήρα, Λήδα Σάμιτα, Μαριλίζα Χρονέα

Ιδέα-Σκηνοθεσία: Λήδα Σάμιτα
Δραματουργία: ομάδα Plan BEE

Info:

Faust, Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα

Έως 18 Μαρτίου 2020

Τετάρτη στις 20.30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3234095| www.faust.gr

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this