Μια ματιά στην “Ευαίσθητη Ισορροπία” – Θεατρική Σκηνή Αντώνη Αντωνίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη

H “ευαίσθητη ισορροπία” το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Έντουαρντ Άλμπι πήρε μπροστά στα μάτια μας σάρκα και οστά στη θεατρική σκηνή Αντώνης Αντωνίου σε μια πιστή απόδοση του κείμενου με χαρακτηριστικό σημείο την απορία, για τους τότε σχεδόν νεοσύστατους Ανώνυμους Αλκοολικούς.

Με σκηνικό το σαλόνι μιας αστικής οικογένειας, αρχίζει σταδιακά να εκτυλίσσεται ένα οικογενειακό δράμα με καθένα απ΄ τα πρόσωπα του έργου να διακατέχεται απ΄ τους δικούς του προσωπικούς φόβους αδυνατώντας να επικοινωνήσει πραγματικά με το περιβάλλον του. Παρόλα αυτά η πολυπόθητη ισορροπία μοιάζει οριακά να διατηρείται, ώσπου ένα ζευγάρι φίλων έρχεται να ταράξει τα ήδη λιμνάζοντα νερά.

Ο ταλαντούχος Αντώνης Αντωνίου σκιαγραφεί μαεστρικά το χαρακτήρα του Τόμπι ενός άντρα που καταφέρνει να αντιμετωπίζει τα πράγματα αποστασιοποιημένα, μέχρι την στιγμή που το βάρος μιας επερχόμενης απόφασης βαραίνει τις δικές του πλάτες. Κλυδωνιζόμενος ανάμεσα στο δίλημμα για τα πραγματικά όρια μιας αληθινής φιλίας βρίσκεται για πρώτη φορά να χάνει τον έλεγχο.

Πρόσωπο κλειδί της παράστασης είναι η Κλαιρ, η αδελφή της πρωταγωνίστριας που ζει στα όρια του αλκοολισμού, όμως βρίσκεται σε άρνηση. Η Νατάσα Ασίκη αποδίδει άψογα στο ρόλο την απαιτούμενη εξωστρέφεια που στέκει αντιφατικά με την στάση της αδελφή της Άγκνες. Θέτει ευθαρσώς όλα εκείνα τα κυνικά ερωτήματα που όλοι, μαζί με το κοινό, σκέφτονται διστάζουν όμως να εξωτερικεύσουν ενώ αποκαλύπτει φειδωλά την ευαίσθητη πλευρά της.

Η Κλαιρ άλλωστε είναι η μόνη που έχει καταφέρει να αποκτήσει ανοσία απέναντι στην αρρώστια του φόβου, που έρχεται το φιλικό ζευγάρι Χάρι και Έντνα απειλητικά να μεταδώσει στο σπίτι τους.

Σημείο σταθμός της παράστασης, το μπαρ στο βάθος του σκηνικού που όλοι οι πρωταγωνιστές βρίσκουν τακτικά σχεδόν μηχανικά διέξοδο με το να γεμίζουν το πότο τους και να σερβίρουν στους συνδαιτυμόνες τους, όπως και η ένοπλη απειλή της προσφάτως χωρισμένης Τζούλιας που δίνει την τελική ώθηση προς την επίλυση του δράματος.

Η ευαίσθητη ισορροπία είναι σίγουρα μια παράσταση που επιτυγχάνει μεταξύ των άλλων να σε προβληματίσει για την έλλειψη της ουσιαστικής ανθρώπινης επαφής και την υφέρπουσα κρίση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Σημείο σταθμός της παράστασης, το μπαρ στο βάθος του σκηνικού που όλοι οι πρωταγωνιστές βρίσκουν τακτικά σχεδόν μηχανικά διέξοδο

Info:

Μετάφραση:Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνοθεσία:
Αντώνης Αντωνίου
Σκηνικά – Κοστούμια:
Νίκος Κασσαπάκης
Φωτισμοί:
Μαριέττα Παυλάκη
Φωτογραφίες :
Νίκος Κόκκας
Επικοινωνία:
Άντζυ Νομικού
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Στέλλα Παπαδημητρίου, Ηλίας Κατέβας, Ειρήνη Κονίδου, Ελένη Κούστα

Ώρες & μέρες παραστάσεων:
Τετάρτη 19.30
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 21.00
Κυριακή 20.00
Εισιτήρια:15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 10 ευρώ

Θεατρική Σκηνή Αντώνη Αντωνίου
Νάξου 84, Αθήνα 112 55
21 0223 6890
Πρόσβαση: τρόλεϊ 3,5,11,14 στάση πλατεία Κολιάτσου, λεωφορεία 608,622
Ηλεκτρικός: στάση Κάτω Πατήσια
Πάρκινγκ κοντινό Πατησίων 276 (Πατησίων και Σκιάθου)

Προπώληση:www.ticketmaster.gr
– Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111

Το θέατρο είναι covid – free και η είσοδος των θεατών θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας.

Share this
Tags
Maria Tr
Maria Tr
Η Μαρία είναι "παιδί του κέντρου". Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μα το μυαλό της πάντα ταξίδευε σε ακρογιαλιές και ανοιχτούς ορίζοντες. Έχει περάσει απ΄ τα έδρανα της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου της Πάτρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Δαμάζοντας το κτήνος» της Έρσης Σωτηροπούλου 

Γράφει η Ανδριανή Βουβάκη   Η Έρση Σωτηροπούλου είναι μια από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες σύγχρονες Ελληνίδες συγγραφείς, με τη γραφή της να χαρακτηρίζεται...

Σαν σήμερα αποχαιρετήσαμε τη μυθική France Gall

Γράφει η Μαρία Δήμου Σαν σήμερα, το 2018, απεβίωσε η Isabelle Geneviève Marie Anne Gall, για το κοινό France Gall. Η θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια της ποπ...

Le Corbusier : Η Villa Savoye και η συμβολή της στην εγκαθίδρυση του Μοντερνισμού

Γράφει η Μαργαρίτα Καρδαχάκη Ιστορικός Τέχνης Γεννημένος στην Ελβετία με το όνομα Σαρλ-Εντουάρ Ζανρέ-Γρι, το 1887, ελάχιστοι άνθρωποι της εποχής θα πίστευαν ότι ένα παιδί που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this