Μια «Μπόμπα» στο Θέατρο Παραμυθιάς

Συνεχίζοντας τις ανάζητήσεις μας, αναφορικά με τις παραστάσεις των θεάτρων της Αθήνας, μας κέντρισε το ενδιαφέρον ένα βίντεο το οποίο μας προειδοποιεί ότι θα σκάσει μια «Μπόμπα»!

https://www.facebook.com/dparadisis/videos/489548438163579/

Ψάχνοντας για περισσότερες πληροφορίες για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, ανακαλύψαμε ότι η «Μπόμπα» είναι μια πολιτικοποιημένη κωμωδία κι αυτό ομολογουμένως μας καθησύχασε κάπως.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πολιτικοποιημένη κωμωδία με έντονα στοιχεία φάρσας στην οποία πρωταγωνιστούν τρεις χαρακτήρες που συμβολίζουν την ιδεολογική διάρθρωση της λαϊκής μάζας.

Το αφυπνιζόμενο τμήμα της αποτελείται από:

-το «Γιάννη»: ένας πολίτης ναρκωμένος από τα «Μedia» και ο οποίος έχει βολευτεί στο μικροαστικό τρόπο ζωής,

-τη «Μερόπη»: τη σύζυγο του «Γιάννη»,

-και τον «Ευριπίδη», ο οποίος αντιπροσωπεύει το ιδεολογικά τυφλωμένο τμήμα που στηρίζει το σύστημα.

Μέσα στον ασφυκτικό κλοιό της κρίσης και της λιτότητας, ο «Γιάννης» και ο «Ευριπίδης» δουλεύουν σκληρά στο υπόγειο μιας εταιρίας προσπαθώντας να επιβιώσουν τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά.

Ο καθένας τους δρα και πράττει ανάλογα με τη συνείδησή του και τη φιλοδοξία του. Οι ίδιοι ως λογιστές έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία για να τινάξουν στον αέρα τις κομπίνες και τις απάτες του αφεντικού τους, ο οποίος ως αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός στρεβλού καπιταλιστικού συστήματος, τους απομυζά, τους στραγγίζει και τους εξαθλιώνει, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει τα πλούτη και τη χλιδή των απατεωνιών του.

Ο «Γιάννης», υποκινούμενος από τον «αόρατο» Γεράσιμο, διαπράττει μια εικονική υπεξαίρεση ενός μεγάλου ποσού από τα βιβλία της εταιρίας για να ταρακουνήσει το αφεντικό του.

Στο τέλος, μέσα από μια σειρά από φάρσες και πολλά ευτράπελα που συμβαίνουν στο σκοτεινό υπόγειο της δουλειάς, αλλά και στο σπίτι του, το μόνο που καταφέρνει, αντί να βάλει μια «μπόμπα» στα θεμέλια του συστήματος και να την πυροδοτήσει για να εκραγεί, είναι μια προσωπική «έκρηξη συνείδησης».

Η ελπίδα όμως για καλύτερη κοινωνία με καλύτερες, περισσότερες και ίσες ευκαιρίες για όλους δε σβήνει.

Συμπερασματικά, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο θεατρικό έργο, με επίκαιρο σενάριο, το οποίο πραγματεύεται ένα μείζον κοινωνικό θέμα που μας αφορά όλους, την οικονομική κρίση.

Θα σκάσει τελικά η «μπόμπα» ή θα σκάσουμε εμείς; Θα το δούμε επί σκηνής!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παραδείσης

Μουσική – Σύνθεση – Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Καραγιάννης

Επιμέλεια γραφικών μακέτας: Λάμπρος Βαμβακάς

Σκηνογραφία – μουσική επιμέλεια παράστασης: Ελένη Μιχέλη

Φωτισμοί: Μηνάς Τζαμπάζης

Φωτογραφική επιμέλεια: Νίκος Στουρνάρας

Το τραγούδι της παράστασης “Μπόμπα στα θεμέλια” ερμηνεύει: ο Πάνος Μπουρέκας (Loonatik), σε στίχους Πάνου Μπουρέκα / Ελένης Μιχελή και μουσική του Γιώργου Καραγιάννη.

Σκηνοθεσία-μοντάζ trailer παράστασης και βίντεο παράστασης: Μηνάς Τζαμπάζης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Κουτουρούσιου Ρένα, Μοσχάτος Κώστας, Παραδείσης Δημήτρης

info παράστασης

Θέατρο: Παραμυθιάς, Παραμυθιάς 27, Αθήνα 104 35

Παραστάσεις: από 27 Οκτωβρίου, και κάθε Σάββατο στις 21:00 μ.μ., για16 παραστάσεις

Τηλ. Κρατήσεων: 2103457904

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητικό: 9€, Ανέργων/ Ατέλειας 5€ Ομαδικό εισιτήριο – Κατόπιν συνεννοήσεως

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this