Από τον «Ερωτόκριτο» στον Theodore

Το "artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Το “artviews” προτείνει για εσάς τα πιο hot events της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, φεστιβάλ περιμένουν για να τα απολαύσετε!

Και μην ξεχνάτε…Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

 

ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ

Ο «Ερωτόκριτος», από τους Χαΐνηδες σε περιοδεία

Μια τραγουδιστική αφήγηση του «Ερωτόκριτου»διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν το μουσικό σχήμα «Χαΐνηδες» και η ομάδα Ελλήνων χορευτών και ακροβατών «Κι όμΩς κινείται» στη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Η παράσταση θα βρίσκεται σε περιοδεία με πρώτες στάσεις τη Νάξο (8/8), το Ναύπλιο (11/8), την Άνδρο (13/8) και το Αττικό Άλσος (21/9).

Αξίζει, λοιπόν, να το απολαύσουμε!

 

«Έγκλημα και Τιμωρία», από τον Λεβάν Τσουλάτζε στο Θέατρο Τεχνόπολις

“Έγκλημα και Τιμωρία”

Η πολυβραβευμένη παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία» μετά από δύο sold-out σεζόν στην Αθήνα (2015-2017), ταξιδεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης για τρεις μοναδικές παραστάσεις.

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Θάλεια Ματίκα, Σοφία Πανάγου, Δημήτρης Καπετανάκος, Μανώλης Καζαμίας, Τάσος Ιορδανίδης

INFO:

Θέατρο Τεχνόπολις, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα, Ηράκλειο Κρήτης

Στις 30/07/2018

Ώρα: 21.00

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Mamma Mia! Here we go again, του Ολ Πάρκερ

Mamma Mia! Here we go again!

Η ταινία «Mamma Mia! Here we go again», του Ολ Πάρκερ, κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου από την UIP και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη έως την 1η Αυγούστου.

Δέκα χρόνια μετά την παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία «Mamma Mia!» που ξεπέρασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια, βρισκόμαστε ξανά στο νησί, καλοκαίρι, με τη Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ), την κόρη της Ντόνα (Μέριλ Στριπ), να αναλαμβάνει να δώσει νέα πνοή στο ξενοδοχείο και οι θρυλικές «Dynamos» μας ταξιδεύουν σε παρόν και παρελθόν μέσα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια των ΑΒΒΑ!

Πρωταγωνιστούν: Λίλι Τζέιμς, Αμάντα Σέιφριντ, Κριστίν Μπαράνσκι, Ντόμινικ Κούπερ, Τζούλι Γουόλτερς, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Άντι Γκαρσία, Σερ, Μέριλ Στριπ

 

«Το μυστικό της πεταλούδας», του Daniel Calparsoro

Σκηνή από την ταινία “Το μυστικό της πεταλούδας”

Η ταινία “Το μυστικό της πεταλούδας”, του Daniel Calparsoro, κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου από την Seven Films και θα προβάλλεται έως τις 8 Αυγούστου.

Υπόθεση

Ο 10χρονος Νίκο, δέχεται ένα γράμμα με θανατικές απειλές, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει. Ο Χον, ερευνά μια σειρά φόνων που συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στην ίδια ακριβώς τοποθεσία και φαίνεται να ακολουθούν μια μαθηματική ακολουθία. Ο μόνος τρόπος για να σώσει τον Νίκο θα είναι να αποκρυπτογραφήσει αυτή την ακολουθία.

Πρωταγωνιστούν: Raúl Arévalo, Aura Garrido, Hugo Arbues

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο Φεστιβάλ Δωδώνης: Σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ήπειρο

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης! Ένα διεθνές συμπόσιο και τέσσερις μεγάλες μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, έρχονται με στόχο ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ήπειρο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, με φορέα υλοποίησης το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης.

Κορυφαία στιγμή για το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσει η επιστροφή του Εθνικού Θεάτρου στην Αρχαία Δωδώνη.

Συγκεκριμένα, στις 5 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης θα παρουσιαστεί η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

INFO:

Αρχαία Δωδώνη, Ήπειρος

Στις 30/07/2018 – 05/08/2018 – 12/08/2018 και 26/08/2018

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://www.dodoni.gr/

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

SummERTime 2018: Καλοκαιρινές συναυλίες από το Ζάππειο στην ΕΡΤ!

Από την Τετάρτη 18 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018, όσοι μείνουν στην Αθήνα ή την επισκεφθούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 15 θεματικές συναυλίες, αφιερωμένες στην ελληνική μουσική και το τραγούδι.

Ο θεσμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, φιλοξενείται από τις 25 Ιουλίου και στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Να είστε όλοι εκεί!

Είσοδος ελεύθερη

INFO:

Ζάππειο Μέγαρο, Λ. Αμαλίας, Αθήνα | Κήπος της ΕΡΤ, Λ. Μεσογείων, Αγία Παρασκευή

Έως 01/08/2018

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://www.ert.gr/

 

Ο Theodore σε καλοκαιρινή περιοδεία

Theodore

Ο Moa Bones συναντιέται για πρώτη φορά με τον Theodore επί σκηνής, να ξεκινάει για το αγαπημένο του «Ιsland hopping». Κάθε σταθμός του «Island Hopping», διαφορετικός από τον προηγούμενο, μας καλεί να τους ακολουθήσουμε στις 3 Αυγούστου στην Τήνο.

INFO:

Θέατρο Κούμαρου, Τήνος

Στις 03/08/2018

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.theodore-music.com

 

Ο Βαγγέλης Γερμανός στο Φεστιβάλ Δήμου Γαλατσίου

Βαγγέλης Γερμανός

O Βαγγέλης Γερμανός παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Γαλατσίου όλες τις μεγάλες του επιτυχίες,τελειοποιημένες με jazz και blues στοιχεία. Ας είμαστε εκεί για να απολαύσουμε τη μαγευτική αυτή μουσική του διαδρομή.

INFO:

Άλσος Βεΐκου, Λεωφόρος Βεΐκου, Γαλάτσι

Στις 31/07/2018

Ώρα: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this