“ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ” στη Γκαλερί CITRONNE στον Πόρο

ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Γιάννης Αδαμάκος, Τάσος Μαντζαβίνος, Κώστας Πανιάρας, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Ψυχοπαίδης»
 21 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η Γκαλερί CITRONNE συνεχίζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα με τα εγκαίνια της έκθεση “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ” το Σάββατο 21 Ιουλίου.

Ο Γιάννης Αδαμάκος, ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο Κώστας Πανιάρας, ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Ψυχοπαίδης παρουσιάζουν “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ“, ο καθένας με την διαφορετική προσωπική του οπτική και ερμηνεία.
Παράλληλα θα συνεχίζεται έως τις 30 Οκτωβρίου η έκθεση του Κώστα Πανιάρα «Αμφιθυμία της Μνήμης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου.

Στην έκθεση “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”, οι πέντε εικαστικοί συγκροτούν, ο καθένας από διαφορετική οπτική και με ατομική ερμηνεία, έναν θεματικό άξονα της Μνήμης. Η έκθεση αυτή οργανώνεται με αφετηρία τους κοινούς τους τόπους· ταυτοχρόνως, αναδεικνύει τις ειδοποιούς διαφορές τους.
Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους στην αφετηρία, στα υλικά, στα μέσα, στις τεχνικές οι πέντε καλλιτέχνες (Γιάννης Αδαμάκος, Τάσος Μαντζαβίνος, Κώστας Πανιάρας, Άγγελος Παπαδημητρίου και Γιάννης Ψυχοπαίδης) αλληλοσυμπληρώνονται στην προσέγγιση τους. Η έκθεση συγκροτεί ένα συνδετικό ιστό γύρω από μια κοινή περιήγηση. Άλλοτε με έμφαση στο προσωπικό βίωμα, άλλοτε με γνώμονα την Ιστορία, άλλοτε με αναφορές στο υποσυνείδητο, άλλοτε με μύθους και σύμβολα, οι πέντε καλλιτέχνες αντιμάχονται την λήθη, διεισδύοντας στα άδυτα της μνήμης.


Α_ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ_Ο-Κήπος_Β
«ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ»,
Γκαλερί CITRONNE
21 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2018
Εγκαίνια: Σάββατο, 21 Ιουλίου, 8.30 μμ.
Επιμέλεια έκθεσης:
Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, Δρ της Ιστορίας της Τέχνης
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this