Ο Τζουλιάνος Καγκλής στην αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου»

Η ατομική έκθεση με τίτλο βαθύ μπλε εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, 14:00 - 21:00.

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Τζουλιάνο Καγκλή με τίτλο βαθύ μπλε.

«…βρέθηκα στο νυχτερινό πλοίο για Νάξο, στη κουπαστή. Τα κατάμαυρα γοητευτικά κύματα κινούνταν ακατάπαυστα και τότε σκέφτηκα «αφού είναι όνειρο μπορώ!
Θα πηδήξω μέσα επιτέλους, θα γνωρίσω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εκεί κάτω.» Και πήδηξα… Και τότε πριν δω οτιδήποτε, ένοιωσα μια θαλπωρή, μια ζεστασιά κάτι που δε περιγράφεται με λέξεις…»

Η παραπάνω αφήγηση είναι το τελευταίο τμήμα ενός ονείρου του ζωγράφου, το οποίο μοιράστηκε πέρυσι μέσω της στήλης «Μάτια ερμητικά κλειστά», που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Στον επίλογο ο καλλιτέχνης διευκρινίζει ότι ο λόγος δεν επαρκεί για να μεταφέρει την αίσθηση που τον κυρίευσε. Στη συγκεκριμένη περίσταση η έλλειψη των λέξεων καλύπτεται αυτόματα από τον αναγνώστη με χρώμα, το Μπλέ, το βαθύ Μπλε.

Έργο του Τζουλιάνο Καγκλή

Ο Τζουλιάνο Καγκλής σε δεκαπέντε καινούρια έργα εξερευνά τις δυνατότητες και επιδράσεις του Μπλε. Ο ζωγράφος υπονομεύει την αφήγηση επιχειρώντας να ανακαλύψει αυτό που κρύβεται πίσω από την εικόνα. Χειραγωγεί το σχήμα, και παίζοντας με τη διαφάνεια και τη χροιά των ψυχρών τόνων προκαλεί το τυχαίο ζωγραφικό γεγονός, βυθίζοντας μας στον ιδιότυπο μυστικό κόσμο του.

Ο Μάνος Στεφανίδης σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης για τη νέα δουλειά του Καγκλή

«Εξελίσσοντας το κατακτημένο πλέον ύφος του επιζητεί συνθέσεις πιο φιλόδοξες. Με τον χώρο να κυριαρχείται από τις φιγούρες και οι ρόλοι να διαχέονται: Ο ταχυδακτυλουργός, ο ισορροπιστής, ο θεατρίνος, ο ζωγράφος που παρατηρεί τον εαυτό του μέσα στο έργο, οι θεατές που δοκιμάζονται ως προς τα όρια της οπτικής τους δυνατότητας. Τι καταλαβαίνουμε τελικά όταν, κοιτάμε μία ζωγραφιά; Φαρδιές πινελιές, ψυχρές αποχρώσεις, ψυχές που ασφυκτιούν σε χώρους πηχτούς από την αποφορά της ζωής. Διαφάνειες. Γκρίζα, ώχρες, κορμιά κείμενα. Σκυλιά. Κάπως έτσι προχώρα η τέχνη…»

Έργο του Τζουλιάνο Καγκλή

Who is Who

Ο Τζουλιάνο Καγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και το Μαρτίνο Γαβαθά και Χαρακτική με το Γιώργο Μήλιο (1996-2002). Το 2003 απέσπασε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου. Το 2013 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε έντεκα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Κύπρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Έργο του Τζουλιάνο Καγκλή

Info

Διάρκεια Έκθεσης
Πέμπτη 4 Νοεμβρίου έως Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00-20.00
Τετάρτη 12.00-18.00
Σάββατο 12.00–15.00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα, 10671
2103607598, [email protected]
fax: 2103607546, www.ekfrasi-art.gr

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή σας στη γκαλερί.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αντώνης Χατζηϊωάννου: Η ζωγραφική, ως τέχνη, ανήκει σε όλο τον κόσμο

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Πρόσφατα είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε την φιλόξενη οικία της οικογένειας του γνωστού συλλέκτη Αντώνη Χατζηϊωάννου και να μιλήσουμε  για την...

Τα αφαιρετικά ψυχογραφήματα του Νικολά Ντε Σταλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Νικολάι Βλαντιμίροβιτς Σταλ φον Χολστάιν / Nicolas de Stael γεννήθηκε το 1914 στην Αγία Πετρούπολη. Η...

Bodyterranean 2.0 -Το σώμα αφηγείται

O Simone Mongelli και η πρωτοποριακή ομάδα του Bodyterranean παρουσιάζουν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου μια μουσικοκινητική δράση που φέρνει και πάλι στο επίκεντρο το πιο αρχέγονο μουσικό όργανο: το ίδιο το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this