Κοκτέιλ στην “Ταράτσα του Φοίβου” και εκδρομή με… τέχνη στον Πόρο!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Καλό μήνα από το Artviews με καλοκαιρινές προτάσεις για διασκέδαση!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΤΕΧΝΗ

Διπλή έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο «ΙΧΝΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» στην γκαλερί CITRONNE στον Πόρο

Με θεματική τα «Ίχνη στον Χρόνο», η γκαλερί CITRONNE ξεκινά την καλοκαιρινή της περίοδο στον Πόρο, με δύο ατομικές εκθέσεις του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Στον χώρο της γκαλερί CITRONNE παρουσιάζεται η έκθεση «Λεμονοδάσος–Ημερολόγια ενός καλοκαιριού» και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου «Το Αλφάβητο–Αρχαϊκό Παλίμψηστο», συνεργασία της Γκαλερί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.

INFO:

Γκαλερί CITRONNE, Λεωφ. Παπαδόπουλου, Πόρος

Έναρξη: Σάββατο 8 Ιουνίου στις 8.30 μμ.

Έως 24 Ιουλίου 2019

Πληροφορίες: 22980-22401

Η έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη «το ελάχιστο, το ανείπωτο, το ίχνος» στην Evripides Art Gallery

Evripides Art Gallery παρουσιάζει την πρόσφατη δουλειά του Μιχάλη Μαδένη, «το ελάχιστο, το ανείπωτο, το ίχνος», η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2019. 

Πρόκειται για είκοσι τέσσερις μεγάλου μεγέθους πίνακες της τελευταίας διετίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τέσσερις παλαιότερους μαζί με σειρά 85 σχεδίων, που αποδεικνύουν πως η ίδια θεματική απασχολεί τον καλλιτέχνη, με διαφορετικό κάθε φορά αποτέλεσμα, τα τελευταία τριάντα χρόνια.

INFO:

Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα

Πληροφορίες: 210-3615249 | 210-3615909

ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ

“Liminal–Με ιμάτιον μέλαν”, της Νατάσσας Ζούκα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Η Νατάσσα Ζούκα παρουσιάζει στην αίθουσα Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών μία νέα χορογραφία και μουσική performance με τίτλο «Liminal – Με ιμάτιον μέλαν», εμπνευσμένη από την ποίηση και τα haiku του ιερομόναχου Συμεών.

Τρεις δεξιοτέχνες χορευτές, τέσσερις μουσικοί ερμηνευτές και ένας μουσικός στη viola da gamba, συνομιλούν με τα haiku σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν το απόσταγμα της ζωής σε 17 συλλαβές.

INFO:

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης

Από 3 έως 5 Ιουνίου 2019

Στις 21:00

Πληροφορίες /Κρατήσεις: 211-4035789 |  www.delta-pi.org

«Άγνωστη Γη», από την θεατρική ομάδα Φρέαρ στο Bios

Η παράσταση «Άγνωστη Γη» παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα Φρέαρ στο Bios Basement.

Η «Άγνωστη Γη», είναι ένας τόπος αναζήτησης με οδηγό τα κείμενα του Μάριου Χάκκα, του Χρήστου Βακαλόπουλου και του Θάνου Κάππα. Με αφορμή τη λογοτεχνία ξεκινά μια απόπειρα σύνδεσης με την πόλη, τα δαιδαλώδη δωμάτια που περιέχει και το ανεπαίσθητο βουητό αυτών που την κατοικούν. 

Σκηνοθεσία: Θεατρική Ομάδα Φρέαρ

Παίζουν: Σέτα Αστραίου Καρύδη, Σοφία Ιωάννου, Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης, Γιώργος Ορφανουδάκης

INFO:

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Από 3 έως 18 Ιουνίου 2019

Πληροφορίες /Κρατήσεις: 210-4325335| bios.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Τριστάνα», του Λουίς Μπουνιουέλ

Η ταινία «Τριστάνα», του Λουίς Μπουνιουέλ, κυκλοφορεί σε επιλεγμένους κινηματογράφους και σε ψηφιακή επανέκδοση από την Bibliotheque.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας διαταραγμένης ψυχικά και σωματικά σχέσης, στον πυρήνα της οποίας, εκτός από το άρρωστο ερωτικό πάθος, υπάρχει ανταγωνισμός, εξευτελισμός και ταπείνωση, εκατέρωθεν.

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ

Ηθοποιοί: Αντόνιο Κάσας, Βισέντε Σολέρ, Καντίντα Λοσάντα, Κατρίν Ντενέβ, Λόλα Γκάος, Μαίρη Παζ Ποντάλ, Τζίσους Φερνάντεζ, Φερνάντο Ρέυ, Φερνάντο Σεμπριάν, Φράνκο Νέρο, Χοακίν Παμπλόνα, Χοζέ Μαρία Καφαρέλ, Χοσέ Κάλβο

«Αποκαλύψεις», του Νάτσο Ρουιπέρεζ

Η ταινία «Αποκαλύψεις», του Νάτσο Ρουιπέρεζ, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Weird Wave.

Υπόθεση

Όταν o Ζόρντι επιστρέφει στο χωριό που μεγάλωσε, μαθαίνει ότι ο πατέρας του δεν είναι, όπως πίστευε, θαμμένος στο νεκροταφείο του χωριού. Αμέσως μετά, διαπιστώνει ότι η Βέρα, μια νεαρή κοπέλα που υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί μαζί με τον πατέρα του, είναι ακόμα ζωντανή.

Με αυτά τα νέα δεδομένα, ο Ζόρντι αποφασίζει να μείνει στο χωριό και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον πατέρα του…

Σκηνοθεσία: Νάτσο Ρουιπέρεζ

Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Σμπαράλια, Χαν Κορνέτ, Μίτσελ Νόερ, Άνα Τορέντ, Τζιελένα Τζοβανόβα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ιούνιος στην «Τελευταία Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά!

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ανεβαίνει για ένα τελευταίο καλοκαίρι στην «Ταράτσα» του και υπόσχεται ένα πρόγραμμα γεμάτο ανατροπές και ξεχωριστές μουσικές.

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται εκεί με τους αγαπημένους του συνεργάτες Θανάση Αλευρά, Νεφέλη Φασούλη, Alex De Paris, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και πολλούς άλλους για να μας ξεσηκώσουν!

Special guest εμφανίσεις Μαρίζα Ρίζου, Κατερίνα Πολέμη, Ελένη Βιτάλη, Ορφέας Περίδης, Κατερίνα Βρανά, Νατάσσα Μποφίλιου κ.α.

Μην το χάσετε!

INFO:

Ταράτσα του Φοίβου, Ιερά Οδός 13, Γκάζι

Από τις 5 Ιουνίου 2019

Τετάρτες και Πέμπτες στις 20.30

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων!

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεκινάει την καλοκαιρινή του περιοδεία με την καθιερωμένη συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

Η βραδιά στο Βύρωνα θα τα έχει όλα: παραμύθια, κακές συνήθειες, ιστορίες και τραγούδια που ζούνε λαθραία, παλιά και αγαπημένα.

Να είστε όλοι εκεί!

INFO:

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Είσοδος από Πλατεία Αναγνωσταρά, Βύρωνας

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-7626438 | www.festivalvraxon.gr

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απόστολος Γιαγιάνος: «Η δουλειά μου, των 60 ετών, είναι μια «κυκλοτερή», ένας κύκλος τον οποίο όταν αποφασίζω τον σπάω και βάζω καινούργια άποψη» 

Συνέντευξη στη Δρ.Μαράη Γεωργούση  Ο καταξιωμένος εικαστικός Απόστολος Γιαγιάννος υποδέχτηκε την Δρ Μαράη Γεωργούση, Ιστορικό Τέχνης, π. Διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο ατελιέ του. Χώρος...

Το ανανεωτικό ρομαντικό πάθος του Ντελακρουά

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ευγένιος Ντελακρουά / Eugène Delacroix‎‎ γεννήθηκε το 1798 στο Σαρεντόν-Σαιν-Μορίς (Charenton-Saint Maurice) κοντά στο Παρίσι και...

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this