Πίνακας του Χόκνεϊ έσπασε τα κοντέρ!

Το έργο «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» πωλήθηκε για 90,3 εκατ. δολ. (εκτίμηση 80 εκατ. δολ.) – Είναι το ακριβότερο έργο για καλλιτέχνη εν ζωή

Το ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου πίνακα καλλιτέχνη εν ζωή κατέκτησε την Πέμπτη ο πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» καθώς σύμφωνα με τον οίκο Cristie’s πουλήθηκε για 90,3 εκατ. δολάρια.
Η δημοπρασία του πίνακα που ανήκε στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Τότεναμ, Τζο Λιούις, είχε διάρκεια μόλις εννέα λεπτά και σε αυτή «μονομάχησαν» δύο άτομα καταθέτοντας αλλεπάλληλες τηλεφωνικές προσφορές.
Η αρχική εκτίμηση του οίκου δημοπρασιών ήταν ότι ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1972 θα «έπιανε» 80 εκατομμύρια δολάρια αποκαλώντας το έργο του Χόκνεϊ ως «ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της σύγχρονης εποχής».
Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στο γλυπτό «Balloon Dog» του Τζεφ Κουνς, το οποίο είχε πουληθεί το 2013 για 58, 4 εκατ. δολάρια.
Το «Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» απεικονίζει ένα υπέροχο, καταπράσινο τοπίο σε λόφο, με έναν κολυμβητή να βρίσκεται κάτω από το νερό μίας πισίνας, ενώ ένας άλλος άνδρας τον παρακολουθεί. Αυτός ο άνδρας είναι ο πρώην σύντροφος του Χόκνεϊ, Πίτερ Σλέσινγκερ.
Ο Χόκνεϊ ζωγράφισε τον πίνακα όταν είχε τελειώσει η σχέση τους.
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this