Πόλος έλξης για ποιοτικό τουρισμό στη Θεσσαλία το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Δωματίου

Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής μουσικής δωματίου Chamber Music Hellas στην Ελλάδα είναι η Τρικαλινής καταγωγής δημοσιογράφος, Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά-Στρατίκη και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Πρωτοβουλία, του Δ.Κουρέτα.

Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά Στρατίκη

Διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής μουσικής δωματίου στη Θεσσαλία και ετοιμάζει το δεύτερο, μια εξαιρετική πρωτοβουλία γεννήθηκε και υλοποιείται από σημαντικούς Έλληνες της Αμερικής. Άνοιξε το δρόμο για μια πολιτιστική άνθιση του τουρισμού στη Θεσσαλία. Για το φετινό Φεστιβάλ εκδήλωσαν ενδιαφέρον μεγάλα Αμερικάνικα πολιτιστικά ΜΜΕ και έχουν γίνει ήδη σχετικές ανακοινώσεις, όπως στο Broadwayworld magazine και το Musical America 2019 Festivals Guide.

Διακεκριμένοι μουσικοί από την Αμερική φτάνουν στη Θεσσαλία τον Ιούνιο προκειμένου να πραγματοποιήσουν 7 κονσέρτα από 16 ως 23 Ιουνίου σε επιλεγμένους τόπους, με μοναδικό σκοπό να προβάλλουν αυτή την ανεξερεύνητη περιοχή της Ελλάδας και τα μνημεία της, στις μεγάλες ταξιδιωτικές αγορές του κόσμου, μέσω της κλασικής μουσικής δωματίου.

Η πρωτοβουλία γεννήθηκε και υλοποιείται για πρώτη φορά από σημαντικούς Έλληνες της Αμερικής αλλά και Φιλέλληνες, που ίδρυσαν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Μουσική Δωματίου Ελλάδας Chamber Music Hellas(CMH), με απώτερο σκοπό να κινητοποιήσουν μέσω της κλασικής μουσικής δωματίου, ποιοτικούς ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου,προς περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός των κύριων τουριστικών προορισμών της χώρας.

Αυτά τα “κρυμμένα διαμάντια” της αυθεντικής Ελλάδας, εκείνης δηλαδή, που δεν έχει αλωθεί ακόμη από την εμπορευματοποίηση, πρόκειται να συστήσουν σε Αμερική, Καναδά, Ασία, Ευρώπη.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη των περιοχών της υπαίθρου και της ενδοχώρας.

2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

To Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής δωματίου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους κάθε φορά διοργανώνεται κάθε Ιούνιο σε καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου Αμερικανού συνθέτη, Lowell Liebermann με 8 ακόμη καταξιωμένους μουσικούς από την Αμερική, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, με απώτερο σκοπό, να προσελκύει πολιτιστικούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και να προβάλει τουριστικά τον τόπο συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξή του.

Εκτός από την πολιτιστική και τουριστική του σκοπιμότητα, έχει και βαθιά κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι σπουδαίοι αυτοί μουσικοί θα δίνουν δωρεάν master classes για τους νέους και τις νέες της Θεσσαλίας. Στις περιπτώσεις εκείνων των νέων που θα ξεχωρίζουν, η CMH θα δίνει υποτροφίες με συνεργαζόμενους οργανισμούς της Αμερικής.

Κονσέρτα

ΙΟΥΝΙΟΥ 16th: Δημοτικό ωδείο Λάρισας piano

ΙΟΥΝΙΟΥ 17th: : Λαογραφικό μουσείο William Hobbs Piano Recital

ΙΟΥΝΙΟΥ 18th: Archaeological Museum, Dion (no piano)

ΙΟΥΝΙΟΥ 19th: La Veranda, Portaria

ΙΟΥΝΙΟΥ 20th: Aghia Marina, Kissos (no piano)

ΙΟΥΝΙΟΥ 21st: Volos Conservatory

ΙΟΥΝΙΟΥ 23rd: Aghios Nikolaos, Portaria

(Πιθανόν κάποιες τοποθεσίες να αλλάξουν για τεχνικούς λόγους)

Η επίσημη ενημέρωση γίνεται από το site της Chamber Music Hellas www.chambermusichellas.org

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΩΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΥΡΩΠΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΣΙΑ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΓΝΩΜΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ του 2019

Festival Artists

Lowell Liebermann, Artistic Director

Tara Helen O’Connor, flute

Ida Kavafian, violin

Daniel Phillips, violin

Kathy Meng Robinson, violin

Steven Tenenbom, viola

Keith Robinson, cello

William Hobbs, piano

https://chambermusichellas.org/chamber-music-thessaly
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this