Στις σκούπες, αδερφές μου, στις σκούπες!

Σειρά παιδικών βιβλίων “Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα” από την Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού και τις εκδόσεις Μάρτης.

Η σειρά παιδικών βιβλίων “Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα” αφορά τις περιπέτειες μικρών μάγων και μαγισσών στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και η μαγεία αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους. Η αφήγηση ενσωματώνει μείγμα αναφορών από την κλασική λογοτεχνία αλλά και σύγχρονα βιβλία και ταινίες, από τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα, μέχρι Χάρι Πότερ.

Η ατρόμητη Ρεγγίνα, η σοβαρή Ρόζα και η σκανταλιάρα Νόρα, είναι αγαπημένες αδελφές από διαφορετικούς γονείς, με αξίες, αισιοδοξία και θάρρος. Η μητέρα τους Ισαβέλλα Φράγκου, κατάγεται από την Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, με τον ομώνυμο τίτλο, εκτυλίσσεται τα Χριστούγεννα του 2017. Μέσα από τα ημερολόγιά τους, οι μάγισσες αφηγούνται τα γεγονότα, η καθεμία από τη δική της πλευρά. Προσπαθώντας να λύσουν ένα μυστήριο, έρχονται αντιμέτωπες με καλικάντζαρους και κακούς “καραμάγους”.

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, η Ρεγγίνα, η Ρόζα και η Νόρα φτάνουν μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Στο περιπετειώδες ταξίδι τους θα συναντήσουν πανέξυπνους μικρούς μάγους, αλλά και τον καραμάγο σελέμπριτι Τιμολέοντα Μπουφ με τη σύζυγό του, πρώην τοπ μόντελ, Σαμάνθα. Το ταξίδι επιφυλάσσει απρόβλεπτα, από μαγικές κλανιόλες μέχρι χιονοθύελλες και πολικές αρκούδες, και ένα μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή. Στο τέλος μια μεγάλη έκπληξη θα φέρει τη λύση στο οικογενειακό μυστήριο μαζί όμως με ένα κρυμμένο ερωτηματικό!

Απευθύνεται σε παιδιά από 7+ ετών, αλλά και σε μία ευρεία γκάμα ηλικιών, ακόμα και ενήλικες που αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου, φαντασίας και χιούμορ.

Εκδόσεις Μάρτης
Συγγραφέας: Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού
Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου

ISBN: 978-618-5533-07-6
21 x 14 εκ.
112 ΣΕΛΙΔΕΣ

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this