Τα πολύχρωμα σοκάκια του Σαν Φρανσίσκο από τον φακό της Helene Havard

Η γνωστή για τις ονειρικές χρωματικές παλέτες της φωτογράφος, Helene Havard παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά.

Η Helene Havard είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφος που ζει στη Γαλλική Πολυνησία. Με μόνιμη κατοικία την Ταϊτή, έχει κύρια απασχόληση την παραγωγή βίντεο και φωτογραφιών όμορφων γάμων και ρομαντικών στιγμών στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας.

Αγαπά τον δημιουργικό φωτισμό, τις μοναδικές προοπτικές, τις γωνίες, τις συνθέσεις και την καλλιτεχνική πτυχή του ραφιναρίσματος αναδεικνύοντας τις προσωπικότητες και την ομορφιά των μοντέλων της.

Είναι από τις καλλιτέχνιδες που δημιουργούν μοναδικές και εκφραστικές εικόνες

Αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να εργάζεται με πλήρη ελευθερία και να μην περιορίζει τη δημιουργική διαδικασία.

Helene & Sam

Τον Νοέμβριο του 2015, διακρίθηκε από το περιοδικό Rangefinder Magazine. Μετά από αυτό, άρχισε να δουλεύει με τον σύζυγό της Σαμ, πιστοποιημένο φωτογράφο, εξειδικευμένο στο video.

Η Helen και ο Sam ασχολήθηκαν αρκετά με γαμήλια φωτογράφηση φωτογραφίζοντας τα ζευγάρια από ψηλά με τη βοήθεια ενός drone. Το 2016 το έργο τους συζητήθηκε διεθνώς για τη δημιουργικότητά του

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο τους παρουσιάστηκαν σε περισσότερα από εκατό blogs και εφημερίδες σε όλο τον κόσμο, όπως οι Times, η Huffington Post, η Washington Post, το CNN .. και κάποια περιοδικά που ασχολούνταν αποκλειστικά με το Weddings and Travels. Μέλη για 4 χρόνια της ISPWP της «Διεθνούς Εταιρείας Επαγγελματικών Γάμων Φωτογράφων» κέρδισαν αρκετά ΒΡΑΒΕΙΑ.

TOP WEDDING PHOTOGRAPHERS IN THE WORLD ΤΟ 2018

Στα τέλη του 2018, ο σύνδεσμος ISPWP ονόμασε την Helene και τον Sam τους “TOP WEDDING PHOTOGRAPHERS IN THE WORLD 2018”. Από τις αρχές του 2019, η δουλειά τους εκπροσωπείται σε γκαλερί τέχνης στο Σίδνεϋ και την Κοπεγχάγη.

Helene Havard

Τα σοκάκια του Σαν Φρανσίσκο, η τελευταία δουλειά της Helene

Γνωστό για τα γραφικά του σοκάκια με τα πολύχρωμα σπίτια και τη γοητευτική αρχιτεκτονική, το Σαν Φρανσίσκο είναι το τελευταίο θέμα της φωτογράφου που ταξίδεψε από το σπίτι της, τη Γαλλική Πολυνησία, μέχρι το “City by the Bay”, όπου κατέγραψε τη μαγεία αυτής της μοναδικής «καραμελένιας» πόλης.

“Περπατώ στους δρόμους τυχαία και απλά αφήνω την έμπνευσή μου να ρέει”, λέει η Havard στο e μαγκαζίνο, My Modern Met. «Με ενδιαφέρει κυρίως το σχήμα και τα χρώματα των στοιχείων που επιλέγω να φωτογραφίσω».
Γνωστή για τις ονειρικές χρωματικές της παλέτες, η Havard αναδεικνύει την ιδιόμορφη αίσθηση του Σαν Φρανσίσκο με την ψηφιακή εφαρμογή παστέλ αποχρώσεων στις φωτογραφίες της.

Helene Havard

Τα κτίρια της λοφώδους πόλης με βικτωριανό και Edwardian στιλ παρουσιάζονται με ροζ και πράσινες αποχρώσεις, ενώ τα καταστήματα, τα μοτέλς, τα παλιά σχολεία και οι κλασικοί κινηματογράφοι εμφανίζονται σε ρετρό τόνους. Ακόμη και οι φωτογραφίες των καφέ-εσωτερικών χώρων μοιάζουν σαν τίποτε να μην έχει αλλάξει από τη δεκαετία του ’50.

Helene Havard
Helene Havard
Helene Havard

Helene Havard: Website | Facebook | Instagram YouTube

Η άδεια για δημοσίευση των φωτογραφιών από την Helene Havard δόθηκε στο mymodernmet

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this