Το “Εργαστήρι” στο Βαγώνι στην Ηλιούπολη

Η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «το Εργαστήρι» διοργανώνει  την ανοιξιάτικη έκθεση Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Χειροποίητων από τις 11 έως τις 18 Μαίου 2019 στον περιβάλλοντα χώρο «ΒΑΓΟΝΙ»  στην οδό Σοφ.Βενιζέλου & Πουσουλίδου στην Ηλιούπολη.

Ο ιστορικός τέχνης  Λεόντιος  Πετμεζάς που θα προλογίσει το δρώμενο τέχνης και πολιτισμού  επισημαίνει μεταξύ άλλων:

“Οι δημιουργοί στην παρούσα εικαστική διαπραγμάτευση μέσα από την στοιχειώδη λεπτομέρεια εκφράζουν καταθέσεις και προσεγγίσεις   εμφορούμενες από ενορχηστρώσεις της έντεχνης αποκάλυψης.

Ξεκινούν από την ρεαλιστική και υπερρεαλιστική απεικόνιση και συνεχίζουν  στις προχωρημένες απόψεις, στην κατασκευαστική τέχνη και στην αγιογραφία. Προσωποποιούν μοτίβα, σκέψεις, εικόνες και στιγμές που μεταλλάσσονται από τους νόμους της ογκολογικής βαρύτητας και  της διαχρονικής αντίληψης απέναντι στην απόδοση.  Τα επιτεύγματα   τους προτάσσουν ιδιότυπους συνδυασμούς , ιδεογραφικές ενατενίσεις και αρμονικότητα  προτάσεων.

Η  γραφή τους αποδεικνύεται λειτουργική στην προβολή ενός πλαισίου  θέσεων, στάσεων  και τάσεων που γίνεται μάθημα  και συνείδηση για τους θεατές. Είναι πρόκληση και πρόσκληση σε ένα περίγυρο αναφορών, που αποθησαυρίζει συνειδητά την σοφία της παρέμβασης με ταχύτητα απορρόφησης. Η προσφορά τους  καθοδηγεί προς στις οδούς που πρέπει να διανύσουμε  για  να εμπεδώσουμε  τις άμεσες προθέσεις  απέναντι  σε αξίες που απαιτούν ουσιαστικότερη προσοχή.  Με  ευπρόσδεκτα μυρώματα χρόνου  αναπαριστούν στέρεα νοήματα  επιτρέποντας στην υπαρξιακή εξομολόγηση  να προσδιορίζει την ψυχολογία της ανάτασης.

Οι ποικίλες αντιπαραθέσεις  με δομημένη τεχνική  επισημαίνουν την άριστη γνώση  στην χρήση των υλικών. Μοιράζουν  την έμπνευση  των ζητήσεων, τις εκλεπτυσμένες λήψεις και τις  πρωτογενείς εκφάνσεις  με μια  διάτρητη σύνθεση. Με συνέπεια διάστασης  εμπεριέχουν  την μοναδικότητα και την απαράμιλλη αισθαντικότητα. Απόρροια της διάθεσης αυτής είναι  η συγκίνηση, οι προσωπικές εντάσεις και  η έμφαση στην τυπολογία που προβάλλει διαφοροποιήσεις στην πορεία του κλίματος.

Εκφράζοντας καθαρά την ουσιώδη ζωτική αίσθηση  οι συλλήψεις  με ειλικρίνεια  διαθέτουν διακριτική θεωρητική οντότητα, λόγο λιτό, πλήρη και συνοπτικό.’’

Ο πρόεδρος της Ένωσης  Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» Στέλιος Μαρούλης , η γενική γραμματέας Μαίρη Σταθουλοπούλου και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου επιφυλάσσουν στο κοινό μια ακόμη εντυπωσιακή  παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο αυτή την φορά.

Info Έκθεσης Ζωγραφικής
11 έως 18 Μαίου 2019

Στον περιβάλλοντα χώρο «ΒΑΓΟΝΙ»  στην οδό Σοφ.Βενιζέλου & Πουσουλίδου στην Ηλιούπολη







Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this