Το Τροκαντερό από ψηλά: Το στολίδι του Παλαιού Φαλήρου

Το Τροκαντερό αποτελεί το λιμάνι του Παλαιού Φαλήρου, απέχοντας μόλις 6 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας , όπως και η Μαρίνα Φλοίσβου, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη βόλτα του, το γεύμα του, ακόμα και πολλά πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνει κατά καιρούς ο Δήμος.

Η περιοχή του Φαλήρου αναφέρεται από πολλούς αρχαίους συγγραφείς, όπως τον Ηρόδοτο και τον Παυσανία. Ως ιδρυτής του Φαλήρου αναφέρεται ο τοπικός ήρωας Φάληρος, γιος του Άλκωνα και εγγονός του βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα.

Το αρχαίο Φάληρο αναφέρεται ως το πρώτο και αρχαιότερο επίνειο της Αθήνας. Το λιμάνι του Φαλήρου στα αρχαία χρόνια, όταν ακόμα δεν είχε διαμορφωθεί το λιμάνι του Πειραιά, είχε αρκετή έκταση, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν, πιθανότατα άρχιζε από τις Τζιτζιφιές ή το Δέλτα και έφτανε ως εκεί που ήταν άλλοτε το κέντρο «Τροκαντερό» και σήμερα η Μαρίνα Φλοίσβου.

Όταν, αργότερα, ο Θεμιστοκλής και κατόπιν ο Περικλής διαμόρφωσαν το λιμάνι του Πειραιά, το Φάληρο εξακολούθησε να είναι το δεύτερο λιμάνι της Αθήνας.

Στο Τροκαντερό, επίσης  βρίσκεται και το θαυμάσιο Πάρκο των 22 στρεμμάτων, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Η θέα της περιοχής από ψηλά μοιάζει μαγική, ενώ το βλέμμα χάνεται στο απέραντο γαλάζιο.

H AirShooter.Gr με το mavic pro 2 μας ταξιδεύει με τις υπέροχες λήψεις της. To βιντέο επεξεργάστηκε απο την εφαρμογή iMovie και έγινε αποκλειστικά με το iphone 8 plus.

Απολαύστε το βίντεο και γίνετε συνδρομητές στο κανάλι στο YouTube της AirShooter.Gr