H Σχεδία: Κολοκοτρώνη 56 στο κέντρο της Αθήνας

Το Artviews επισκέφτηκε τη Σχεδία στην Κολοκοτρώνη 56, στο κέντρο της Αθήνας, έναν μοναδικό κόμβο αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας.

Δημοσιογραφική κάλυψη:  Vasia Bresta
Φωτογραφίες: Θανάσης Καραντζάς

Σε ένα εμβληματικό κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας λειτουργεί ένας μοναδικός κόμβος αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας.

Επισκεφτήκαμε την “σχέδια” και πραγματικά μείναμε άφωνοι με όλο αυτό που έχουν καταφέρει. Επιτελούν έργο αγγίζοντας με τρυφερότητα τον άνθρωπο αλλά και τα ζώα. Με το καινούργιο μενού της σχεδίας δεν τρώτε μόνο εσείς αλλά και οι πίστοι σας φίλοι!

Αξίζει να την επισκεφτείτε για να φάτε, να πιείτε, να κάνετε το ραντεβού σας, επαγγελματικό ή μη. Να διασκεδάσετε με την παρέα σας και βασικά είναι ένα μέρος που μπορείτε να νιώσετε σαν το σπίτι σας!

Το «σχεδία home» είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο.
Δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό να υποστηρίξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, προσφέροντας παράλληλα έμπνευση, αγαθά και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τον καλύτερο καφέ, το γευστικότερο φαγητό, μοναδικά κοκτέιλ, υπέροχη μουσική, είδη δώρων υψηλής αισθητικής και ποιότητας, εργαστήρια και πολλά άλλα.
Μετά από ένα φεγγάρι επιτυχημένης συνεργασίας με τον καταξιωμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, η Σχεδία εξελίσσεται και αποφασίζει να πειραματιστεί με ένα πιο street menu, βασισμένο αρκετά και στην λογική του μοιράσματος, εξ ου και οι αρκετές επιλογές σε τάπας/μεζέδες.
Ο σεφ Κώστας Λύκουρας δημιούργησε ελληνοπρεπή, μοντέρνα πιάτα με συνδυασμούς πρωτότυπους (μήλο σε σάντουιτς, σπιρουλίνα σε αυγά ποσέ, αργοψημένη ντομάτα στην ελληνική σαλάτα κ.ά).
Βιολογικά αυγά και κοτόπουλο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελληνικές πρώτες ύλες χαρακτηρίζουν την κουζίνα της Σχεδίας. Αφθονούν οι επιλογές vegetarian και vegan πιάτων, οι μερίδες είναι πλούσιες και η φιλοσοφία μας για μια πιο θρεπτική, υγιεινή, αλλά συνάμα νόστιμη διατροφή, υπηρετείται σχεδόν μέσω κάθε πιάτου μας.
Η φαντασία παντρεύεται με την απλότητα και γύρω από ένα τραπέζι με λιχουδιές τρώει και πίνει κανείς, γνωρίζοντας πως συμμετέχει σε ένα κοινωνικό πρότζεκτ. Στην κουζίνα μας σύντομα θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται νέοι σεφ που δεν έχουν την δυνατότητα σπουδών, αλλά επίσης, μεγάλο μέρος των κερδών από το Σχεδία Home πηγαίνουν στους κοινωνικούς σκοπούς της Σχεδίας.
Από το πρωί, λοιπόν, με brunch και πρωινό, μέχρι το μεσημέρι και το βράδυ με χορταστικές επιλογές φαγητού και γλυκού, σε έναν χώρο κατάλληλο να υποδεχθεί ρομαντικές, επαγγελματικές και πιο παρεϊστικες στιγμές, το νέο μενού μας είναι απλώς η αφορμή μιας επίσκεψης στο εστιατόριο της Σχεδίας.
Τέχνη στους τοίχους, μουσικές λίστες που έφτιαξαν για εμάς κορυφαίοι ραδιοφωνικοί και μουσικοί παραγωγοί, επιλογές δώρων στο εκθετήριο-bazaar μας από ανακυκλωμένες σχεδίες (το περίφημο project Σχεδίαρτ)  και ένας αρχιτεκτονικός, smart και προσαρμοσμένος και στους συμπολίτες μας με αναπηρίες χώρος είναι μερικά ακόμα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Shedia Home.
https://shediahome.gr/
 
Instagram: https://www.instagram.com/shedia_home/?hl=en
Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αυθεντικές όψεις της Μονμάρτης από τον Μορίς Ουτριλό

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Μορίς Ουτριλό / Maurice Utrillo γεννήθηκε το 1883 στην Μονμάρτρη του Παρισιού. Ήταν ο γιος της...

Γιάννης Μετζικώφ: Το βλέμμα είναι η δύναμη μιας άηχης γλώσσας. Κανένας άνθρωπος δεν γλίτωσε από το βλέμμα του έρωτα και της αγάπης.

Γράφει η Μαργαρίτα Καρδαχάκη - Ιστορικός Τέχνης Επιμέλεια συνέντευξης: Ζέτα Τζιώτη  Με αφορμή τη νέα του έκθεση στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το artviews συνάντησε τον...

Λορέττα Γαΐτη: Εάν δεν φροντίζεις το έργο ενός καλλιτέχνη είναι σαν να πεθαίνει για δεύτερη φορά

Γράφει η Μαργαρίτα Καρδαχάκη - Ιστορικός Τέχνης Επιμέλεια συνέντευξης: Ζέτα Τζιώτη  Πριν από μερικές ημέρες οι πόρτες της Γκαλερί Σκουφά άνοιξαν στην καρδιά του Κολωνακίου για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this