ΥΛΗ ΑΥΛΗ της Σοφίας Μπόμπολη στη γκαλερί Art Πρίσμα

Η έκθεση « ΥΛΗ ΑΥΛΗ » της Σοφίας Μπόμπολη θα παρουσιαστεί στη γκαλερί Art Πρίσμα , από 24 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στις 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 20:00 μ.μ. στη γκαλερί Art Πρίσμα, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς.

Τα έργα τέχνης, που ξεκινούν από την αρχέγονη τριπλή σχέση χέρι-μυαλό-αντικείμενο και οι τελετουργίες, μέσα από πολύπλοκους μηχανισμούς αναπαράστασης, υποκατάστασης και επανάληψης – αξίζει να επισημανθεί η συμβολή της δομικής προσέγγισης της κοινωνικής ανθρωπολογίας του Κλωντ Λεβί-Στρως- δεν αίρουν απλώς αυτόν τον δυισμό, αλλά τον συζευγνύουν. Μια έκθεση με έργα τολμά να προβεί σε αυτήν ακριβώς την σύζευξη. Ο τίτλος λοιπόν ύλη άυλη, χωρίς παύλα ανάμεσα στις λέξεις, δίνει έμφαση στην διαλεκτική σχέση ανάμεσα στα δύο και στη νέα έννοια που προκύπτει από την σχέση αυτή.

H Μαρία-Μόσχα Καρατζόγλου, ιστορικός τέχνης αναφέρει για την έκθεση μεταξύ άλλων : “Τα υλικά παίρνουν ζωή από την σκέψη του δημιουργού κι αλληλεπιδρούν μαζί του, δημιουργώντας μια αδιαίρετη μονάδα. Μόνο η εννοιολογική τέχνη στις απαρχές της είχε ονειρευτεί την πλήρη αποϋλοποίηση του έργου τέχνης, αλλά στην πραγματικότητα αυτό ποτέ δεν έγινε εφικτό. Ωστόσο, κανείς δεν αρνείται τον καθοδηγητικό ρόλο του καλλιτέχνη. Η σκέψη της Σοφίας Μπόμπολη υπάρχει ήδη στην επιλογή των υλικών και των τεχνικών. Για παράδειγμα, η τεχνική της αποτύπωσης των ιχνών του καπνού είναι μια προγραμματισμένη ελαχιστοποίηση των μέσων που παρεμβάλλονται για να αποδοθεί ένα έργο τέχνης. Η καλλιτέχνιδα παρακολουθεί και αγκαλιάζει το τυχαίο, γι αυτό και τα έργα της αυτά είναι το καθένα μοναδικό κι ανεπανάληπτο και ταυτόχρονα το καθοδηγεί με στιβαρότητα (και είναι πραγματικά δύσκολο να τιθασεύσει κανείς κάτι το τυχαίο που προκύπτει από την φύση και μάλιστα κάτι τόσο ανεξέλεγκτο κι απρόβλεπτο όπως είναι ο καπνός). Γενικότερα, η καλλιτέχνιδα κινείται με άνεση κι ισορροπία ανάμεσα στο διακριτικό και το διακριτό όσον αφορά τις καλλιτεχνικές επεμβάσεις της.”

O Σπύρος Κοντόπουλος, Κριτικός τέχνης, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αρχιτέκτων Φωτισμού, Χωροτάκτης και Ερευνητής αναφέρει: “Ιδέα, Σύνθεση, Κίνηση, Ρυθμός, Γραμμή, Έννοια, Μήνυμα, Νόμοι της Φυσικής, Φιλοσοφία, Αποκαλυπτική Τεχνοτροπία, συναντώνται και συνομολογούν συνεργασία που υπαγορεύεται στην Καλλιτέχνιδα Σοφία Μπόμπολη, η οποία με έμπρακτα αποδεδειγμένο σεβασμό και εμπιστοσύνη απέναντι στις κοσμικές συμπαντικές τριαδικού περιεχομένου εν προκειμένω αρχές της δημιουργίας, τις καθιστά εμφανείς αποτυπώνοντάστες ως εικόνας επί χάρτου. ”

who is who

Η Σοφία Μπόμπολη είναι εικαστικός με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο..

2018 Ατομική έκθεση με θέμα: « ΥΛΗ ΑΥΛΗ » Gallery ArtΠρίσμα

2018 Εικαστικές Δράσεις Land Art, Συμμετοχή στο FESTIVAL FABRIANO ITALY Ακουαρέλας.

2017 Ατομική « ΝΗΡΟΝ ΥΔΩΡ » στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς Θεσσαλονίκη

2017 ΒΡΑΒΕΙΟ επαγγελματιών σκίτσου Καλάβρυτα Σκακιστικός Όμιλος,

2016 , 1η Art Θεσσαλονίκη Ομαδική «Ορίζοντες» θέμα: «Γέφυρες»

2016 ΒΡΑΒΕΙΟ Γ σκίτσου Καλάβρυτα Σκακιστικός Όμιλος

2015 Ομαδική Κολωνάκι Αθήνα « Εικαστικές Αναζητήσεις »

2015 Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ΑΠΘ Ομαδική «Ψηφιακός Πολιτισμός»

2015 ΒΡΑΒΕΙΟ Χαρακτικού έργου Japan πόλη Κόμπε –ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 53/420 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ « ΕΡΕΥΝΑ Κ ΤΕΧΝΗ»

2014 2 – 4 Απριλίου, Έκθεση ζωγραφικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών “Research and Art”, Οργάνωση Athena Research Center, Curator Elizabeth Plessa.

2014 Performance ΑΣΚΤ γκαλερί ΗΩ Πλ. Βικτωρίας Αθήνα

2012 ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΛΤΑ ‘EURORA
2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ομαδική Παναθηναικό Στάδιο

2009 Εξώφυλλο τετραδίου ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Ανοιξιάτικη δημοπρασία με 136 δημιουργίες Νεοελληνικής Τέχνης

H Ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions περιλαμβάνει 136 έργα με σημαντικές υπογραφές καλλιτεχνών, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές εκκίνησης. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this