Φράνσις Μπέικον: Ο Άνδρας και το Θεριό στην Royal Academy of Arts στο Λονδίνο

Μια νέα έκθεση που θα κάνει εγκαίνια το ερχόμενο Σάββατο στο Λονδίνο έχει στόχο να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο ο Φράνσις Μπέικον σχεδίαζε φωτογραφίες ζώων, όπως η κραυγή ενός χιμπατζή, για τις ορισμένες φορές ανησυχητικές του απεικονίσεις ανθρώπων

Ο γεννημένος στην Ιρλανδία Μπέικον είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, γνωστός για την ιδιότυπη προσέγγισή του στην ανθρώπινη φιγούρα.
Η έκθεση, στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών, στοχεύει να δείξει πώς ο Μπέικον πίστευε ότι η γραμμή μεταξύ ανθρώπων και ζώων και των μορφών και των ενστίκτων τους θα μπορούσε να είναι θολή.

«Πίστευε πραγματικά θεμελιωδώς ότι κάτω από το πολύ λεπτό προσωπείο του πολιτισμού, τελικά είμαστε όλοι ζώα, είμαστε μέρος του ζωικού βασιλείου», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής εκθέσεων της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών, Άντρεα Ταρσία.

Ο Μπέικον, ο οποίος πέθανε το 1992 σε ηλικία 82 ετών, ήταν γιος ενός εκτροφέα αλόγων, έκανε ταξίδια σε μέρη άγριας ζωής στη Νότια Αφρική και σπούδασε φωτογραφία ζώων για έμπνευση.

«Είναι πολύ γνωστός για τις φιγούρες του που ουρλιάζουν έχοντας τα κεφάλια γερμένα προς τα πίσω, ανοιχτό το στόμα και αυτό το είδος της σιωπηλής, ισχυρής κραυγής που φαίνεται να προέρχεται από τους πίνακές του, το οποίο πηγάζει άμεσα από μια φωτογραφία ενός χιμπατζή που χρησιμοποίησε ως σημείο αναφοράς», είπε ο Ταρσία.

Η έκθεση καλύπτει την 50χρονη καριέρα του Μπέικον, με πρώιμους καμβάδες καθώς και την τελευταία του δουλειά, μαζί με μια τριάδα πινάκων ταυρομαχίας που θα εκτεθούν μαζί για πρώτη φορά.

Η έκθεση «Francis Bacon: Man and Beast» («Φράνσις Μπέικον: Ο Άνδρας και το Θεριό») θα διαρκέσει από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 17 Απριλίου.

Για το εισιτήριό σας πατήστε ΕΔΩ

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this