“ΦΩΤΟγραφίες” της Χλόης Ακριθάκη στην Γκαλερί “7”

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η γκαλερί “7” παρουσιάζει τις φωτογραφίες της ΧΛΟΗΣ ΑΚΡΙΘΑΚΗ συνοδευόμενες απο διηγήματα της ΒΙΒΙΑΝ ΑΒΡΑΑΜΙΔΟΥ ΠΛΟΥΜΠΗ , με τίτλο :

“ΦΩΤΟγραφίες”

Κάθε φωτογραφία είναι μία ιστορία. Μία ιστορία μικρή ή μεγάλη. Μία ιστορία που περιμένει, σιωπηλά ή μη, να προβληθεί μέσα από το φακό (βλέμα) του φωτογράφου. Πόσες, όμως, ερμηνείες επιδέχεται αυτό που λέμε πραγματικότητα; Τι ακριβώς σημαίνει για τον καθένα; 100 φωτογραφίες της Χλόης Ακριθάκη εμπνέουν τη συγγραφέα Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη για να γράψει ιστορίες για την πόλη και τους ανθρώπους της, το χρόνο και το πέρασμά του.
Στην έκθεση ΦΩΤΟγραφίες παρουσιάζεται μία επιλογή από αυτές τις φωτογραφίες και τις ιστορίες. Εικόνες και λέξεις αναπτύσσονται στο χώρο της Γκαλερί 7 σε μία εγκατάσταση ταυτόχρονα ενιαία και αποσπασματική. Μια έκθεση σαν ένα ανοιχτό βιβλίο με θεατές αναγνώστες

Who is Who

Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη

Η Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη γεννήθηκε το 1958 στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Μετά την τουρκική εισβολή το 1974 και την κατάληψη της πόλης της, εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά της στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, ΗΠΑ.Εργάστηκε ως στατιστικός στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και στη συνέχεια ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση πολυεθνικής εταιρείας έρευνας αγοράς, αρχικά με βάση την Αθήνα και στη συνέχεια την Πράγα, από όπου ηγήθηκε της ίδιας εταιρείας για τις πρώην χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Από το 2001, εργάζεται μαζί με τον σύζυγό της στην προσωπική τους κατασκευαστική εταιρεία.

Το ντεμπούτο της στη λογοτεχνία έγινε το 2004 με ένα μυθιστόρημα, για το οποίο βραβεύτηκε με το Κρατικό βραβείο λογοτεχνίας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ακολούθησαν οκτώ ακόμη μυθιστορήματα, δύο εκ των οποίων βραβεύτηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Συγγραφέων. Τα περισσότερα βιβλία της περιλήφθηκαν στη λίστα για το Κρατικό βραβείο λογοτεχνίας από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ μερικά από τα έργα της μεταφράστηκαν στην Τσέχικη, Ρουμάνικη και Τουρκική γλώσσα.

Χλόη Ακριθάκη
Η Χλόη Ακριθάκη Geitmann

Who is Who

Χλόη Ακριθάκη

Η Χλόη Ακριθάκη γεννήθηκε στο Δυτικό Βερολίνο και μεγάλωσε σε ένα έντονα καλλιτεχνικό περιβάλλον. Τελείωσε το λύκειο στην Αθήνα και το 1987, επέστρεψε στο Βερολίνο όπου σπούδασε γραφιστική, φωτογραφία και οπτική επικοινωνία στην Lette Verein και στην Bildo Akademie, Hochschule für Kunst und Medien. ´Εχει εργαστεί ως φωτογράφος και graphic designer ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με την οργάνωση μεγάλων εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Ελλαδα και το εξωτερικό. Έχει εκθέσει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία και στην Τσεχία. Η Χλόη ζει μεταξύ Πράγας, Αθήνας και Βερολίνου όπου δραστηριοποιείται οχι μόνο καλλιτεχνικά αλλά και με τη διαχείριση του έργου του πατέρα της Αλέξη Ακριθάκη.

Ατομικές εκθέσεις:
2014 «double exposure», Gallery «7», Αθήνα
2014 «Greece meets Prague», Galerie Academic, Πράγα
2015 «Očima Chloe», Galerie «PRE», Πράγα
2016 «22» Gallery «7», Αθήνα
2018 «Berlin Remix», Gallery «7», Αθήνα
2018 «20 καλοκαίρια στη Σύρο», σε συνεργασία με την γκαλερι “7”, Σύρος

Ομαδικές εκθέσεις, επιλογή:
2017 People, places, things, A.T. Karney, Βερολίνο
2017 ‘Urban living, von Berlin einmal um die Welt’, Βερολίνο
2017 Art Athina σε συνεργασια με την γκαλερι “7”
2017 “Διάλογοι” με τον Τόλη Τατόλα, Gallery Jakubska, Πράγα
2018 «Beauty is everywhere» Waldorf Astoria, Βερολίνο
2019 «Το ταξίδι», Gallery “7”, Αθηνα
2019 2SEE με τη Μαριάνα Λούρμπα, Art Space/Studio 265, Πάρος
2019 «*****»ΎΛΗ[matter]HYLE”, Αθηνα
2020 «Summer Breeze» a.antonopoulou.art”, Αθηνα
2020 Art Athina σε συνεργασία με την γκαλερί “7”

Info έκθεσης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 02 ως 27.02.2020
ΩΡΕΣ [ΛΟΓΩ COVID-19] :Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-3 μ.μ. & 5-8μ.μ.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this