A pair of rocks: Πέτρες της Άπω Ανατολής από την Αιμιλία Γάκη

Horizon Line Sessions από την The Blender Gallery (VIDEO)

Πότε αρχίζει η δημιουργία ενός έργου και τι σηματοδοτεί το τέλος της; Ποια είναι η δημιουργική διαδικασία του εκάστοτε εικαστικού;

Μέσα από την αποκάλυψη και την παρουσίαση επιλεγμένων έργων τέχνης από τον ίδιο τον/την δημιουργό τους, σε μορφή βίντεο, απαντώνται ερωτήματα που φέρνουν το κοινό με τον καλλιτέχνη πιο κοντά. Οι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί που συμμετέχουν στη σειρά επεισοδίων Horizon Line Sessions, καλέστηκαν να φανταστούν τον εαυτό τους στα εγκαίνια μιας νοητής ομαδικής έκθεσης, στην οποία παρουσιάζεται τουλάχιστον ένα έργο τους. Νοητά στην έκθεση, αλλά πραγματικά στο στούντιό τους, σπίτι τους ή σε κάποιο χώρο της The Blender Gallery, οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν οι ίδιοι στους (νοητούς) επισκέπτες και (πραγματικούς) θεατές τις πτυχές και τα νοήματα της δουλειάς τους.

Στόχος του Horizon Line Sessions είναι να δοθεί στον εκάστοτε θεατή η ευκαιρία να κοιτάξει μέσα από την ’κλειδαρότρυπα’ της οθόνης του και να ανακαλύψει τα έργα των καλλιτεχνών, γνωρίζοντας τους ίδιους και τη δημιουργική διαδικασία τους καλυτέρα, όπως θα γινόταν κατά την επίσκεψη τους σε εγκαίνια έκθεσης. Έργα μικτής τεχνικής, χαρακτικά, αποδικωποιούνται από τους εικαστικούς που τα δημιουργήσανε και αποτελούν το έναυσμα για απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις θεατή – έργου τέχνης, καλλιτέχνη – έργου τέχνης, καθημερινότητας – τέχνης.


Η The Blender Gallery σας καλωσορίζει σε αυτό το νέο τόπο συνάντησης του κοινού με τον κόσμο και τη ματιά του εκάστοτε καλλιτέχνη. Τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020, έχοντας επιλεγμένα έργα τέχνης στο επίκεντρο της συζήτησης, γνωρίζουμε καλύτερα τους εικαστικούς (με σειρά εμφάνισης των επεισοδίων):

Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Άννα Χαρακτινού, Διονύσιος Φραγκιάς, Αιμιλία Γάκη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Γιάννης Βαλυράκης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ειρήνη Πουλιάση, Φρανσέσκο Κασολάρι, Ελένη Μαραγκάκη Ξηρομάμου, Φρανσέσκο Κoυόμο, ενώ το special edition art video του Γιώργου Μακράκη, θα κυκλοφορήσει επίσης στο πλαίσιο του Horizon Line Sessions.

Με τον ίδιο τρόπο που η ματιά μας οδηγείται αυτόματα στη γραμμή του ορίζοντα, έτσι και οι εικαστικοί αυτής της ψηφιακής δράσης, πλοηγοί μας στο κόσμο τους, τοποθετούνται αναφορικά με τα έργα τους εκεί που επιθυμούν να μας ταξιδέψουν, αφήνοντας μας πάντα χώρο και συνειρμούς, περεταίρω ερωτήματα, αλλά και επόμενες καλλιτεχνικές δράσεις.

Episode #4: Thoughts on Eternity | Meet the Artist Emily Gaki

Who is Who

Η Αιμιλία Γάκη είναι Ελληνίδα φωτογράφος και εικαστικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και πήρε πτυχίο Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Έχει εκθέσει τη δουλειά της σε διάφορες εκθέσεις και φουάρ τέχνης. Η δουλειά της με τον καιρό έχει επικεντρωθεί σε έναν παραλληλισμό μεταξύ ψυχολογίας και θρησκείας, με τη χρήση νεκρής φύσης και αυτοπορτραίτων. Για την καλλιτέχνιδα, η θρησκεία ήταν ανέκαθεν ένα δυσλειτουργικό και παράλληλα εντυπωσιακό σύστημα πίστης και λατρείας.

Αγγλική μετάφραση του ποιήματος του φιλόσοφου Bai Juyi
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Δαμάζοντας το κτήνος» της Έρσης Σωτηροπούλου 

Γράφει η Ανδριανή Βουβάκη   Η Έρση Σωτηροπούλου είναι μια από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες σύγχρονες Ελληνίδες συγγραφείς, με τη γραφή της να χαρακτηρίζεται...

Σαν σήμερα αποχαιρετήσαμε τη μυθική France Gall

Γράφει η Μαρία Δήμου Σαν σήμερα, το 2018, απεβίωσε η Isabelle Geneviève Marie Anne Gall, για το κοινό France Gall. Η θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια της ποπ...

Le Corbusier : Η Villa Savoye και η συμβολή της στην εγκαθίδρυση του Μοντερνισμού

Γράφει η Μαργαρίτα Καρδαχάκη Ιστορικός Τέχνης Γεννημένος στην Ελβετία με το όνομα Σαρλ-Εντουάρ Ζανρέ-Γρι, το 1887, ελάχιστοι άνθρωποι της εποχής θα πίστευαν ότι ένα παιδί που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this