“By the Sea” H έκθεση-ωδή στη θάλασσα της Ειρήνης Κανά στη Θεσσαλονίκη

Η Παρευξείνια Τράπεζα Διοργανώνει Εκθεση Ζωγραφικής της Ειρήνης Κανά. Επιμέλεια έκθεσης Αλίκη Τσιρλιάγκου

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) παρουσιάζει την έκθεση της Ειρήνης Κανά ‘By the Sea’. Η καταξιωμένη καλλιτέχνις που διακρίνεται για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τη χρωματική παλέτα στα έργα της, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ζωγράφους της γενιάς της.

Ειρήνη Κανά

Το υγρό στοιχείο αποτελεί μια θεματική στην οποία η Κανά επιστρέφει καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της και τα έργα που συμμετέχουν στην έκθεση αποτελούν ενδεικτικές της προσεγγίσεις ανά τα χρόνια.

Θάλασσα, γοητευτική και ταραχώδης, σκοτεινή αλλά και συνάμα μαγική- στα έργα της Ειρήνης Κανά ξεδιπλώνονται αφηγήσεις που εκτυλίσσονται στο όριο μεταξύ στεριάς και θάλασσας.

Χανιά – Ειρήνη Κανά

Φέτος τις γιορτές, η Παρευξείνια Τράπεζα διοργανώνει μια έκθεση-ωδή στη θάλασσα αναδεικνύοντας τους συμβολισμούς της.

Μια έκθεση για τη θάλασσα με θέα… τη θάλασσα, μέσα από τον εκθεσιακό χώρο της Παρευξείνιας Τράπεζας στη Λεωφόρο Νίκης.

Την έκθεση επιμελείται η Αλίκη Τσιρλιάγκου. 

Διάρκεια Εκθεσης: 11-24 Δεκεμβρίου, τις εργάσιμες ημέρες μόνο από 11.30 -19.30

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα) είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές, συμμετοχές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της. Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 3,45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Παρευξείνιας Τράπεζας είναι ‘Α-’ από την Standard and Poor’s και ‘Α2’ από την Moody’s.

Ιουλίδα – Ειρήνη Κανά

Για περισσότερες πληροφορίες: www.bstdb.org

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

Penelope Cruz και Pedro Almodóvar: Από τα 90’s μέχρι σήμερα

Γράφει η Μαρία Δήμου Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this