Dj Nick Mason: Ποτέ εκπτώσεις στην τέχνη σου και στη μουσική σου

Γράφει η Vasia Bresta

O Dj και παραγωγός Nick Mason γεννηθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την μουσική του διαδρομή την δεκαετία του ’90. Στην ηλικία των 17, έπαιξε για πρώτη φορά μουσική μπροστά σε κοινό και μετά από μερικά χρόνια και ενώ είχε κάνει διάφορα gigs στα μεγαλύτερα clubs της Αθήνας, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του bar. Έχει συνεργαστεί με Sandy Rivera, Funkerman, Yves Larok και άλλους. Επίσης ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την παραγωγή. Για 4 χρόνια υπήρξε radio host στον Trust Radio. Το πρώτο του release, ήρθε το 2016 με το remix του, Haris Kate’s “Grand Piano”. Όλες του οι παραγωγές, έχουν έναν ξεχωριστό ήχο που τον χαρακτηρίζουν.. Εγώ προσωπικά ξεχωρίζω τα εξείς:
My Own Abyss, Tranquile, Lunar, Uncharted, Wastelands και Frozen in Time
Dj Nick Mason

 

-Μίλησέ μας για τα νεα κομμάτια που έγραψες και από πού πηγάζει όλη σου η έμπνευση;

-Τα καινούρια μου κομμάτια, όπως καταλαβαίνεις, γράφτηκαν στα lockdown. Επειδή έπαιξα live ελάχιστα ακόμα κι όταν ανοίξαμε, καθαρά από προσωπική επιλογή, είχα όλο το χρόνο για να ασχοληθώ με την παραγωγή.

Κάθε κομμάτι που γράφω, θέλω να είναι μια ιστορία, να τ’ακούς και να σε ταξιδεύει. Αν καταφέρει να κουνήσεις και τα πόδια σου στο ρυθμό, ακόμα καλύτερα. Πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσει οτιδήποτε, αλλά σε μια περίοδο που όλα τα βιώνουμε πιο έντονα, καλά κι άσχημα, βγαίνουν κάποιες ιδέες και μελωδίες αβίαστα. Πάνω εκεί φτιάχνεται το κομμάτι!
Τα κομμάτια αυτά είναι:
Frozen In Time 26/12/20 – DIMKA records
ep LUNAR WASTELANDS 11/2/21 – DISGUISE records
& UNCHARTED SANCTUARY 22/2/21 – SHAMAN BLACK (Italy)

 

-Πώς βλέπεις τα πράγματα μετά την πανδημία στην ηλεκτρονική σκηνή;

-Το χειρότερο με την πανδημία, πέρα από τα προφανή, δηλαδή οικονομικό και υγειονομικό κόστος, είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει. Ακόμα θεωρώ, δεν έχει περάσει αρκετός καιρός, για να αλλάξει κάτι δραματικά, τόσο παγκόσμια όσο και στη χώρα μας. Δίψα για μουσική και πάρτυ υπάρχει τεράστια. Τόσο από τον κόσμο, όσο κι από τους καλλιτέχνες. Σε όλους λείπει αυτή η επαφή κι η ενέργεια.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα, η σκηνή είναι μικρή και λίγα τα μαγαζιά που τη στηρίζουν. Αν επιβιώσουν και συνεχίσουν να τη στηρίζουν έχει καλώς. Σίγουρα πάντως θα είναι πολύ πιο δύσκολη η κατάσταση για όλους.
Dj Nick Mason

-Ποια ειναι τα κριτήρια για να είναι κάποιος “καλός Dj”;

-Ένας καλός dj , κατά την ταπεινή μου άποψη, οφείλει αφενός να προτείνει καινούργια κομμάτια στον κόσμο. Να βάζει σε ένα σετ και κάποια τραγούδια που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ. Και βέβαια να υπάρχει ισορροπία, σε γνωστά κι άγνωστα κομμάτια. Ένα ακόμα στοιχείο, θεωρώ ότι είναι η έκπληξη. Να παίξει ένα, δυο κομμάτια ή ρεμίξ που δεν περιμένεις, χωρίς να ξεφεύγει από το είδος του.
Dj Nick Mason

-Πώς ξεκίνησε για σένα το “μικρόβιο” του Djing;

-Το μικρόβιο το κόλλησα στο νησί απ όπου κατάγομαι, στις Σπέτσες. Ήμουν 16 χρονών και είχαμε βγει στο μεγάλο club του νησιού. Ήταν εκεί που αντιλήφθηκα πρώτη φορά, ότι όλο αυτό που ζούσαμε και νιώθαμε όσοι ήμασταν εκεί, συντονισμένοι τόσοι άνθρωποι, το έκανε ο dj.. Τότε αποφάσισα ότι αυτό θέλω να κάνω.

-Πώς επιλέγεις μια νέα συνεργασία;

-Για να συνεργαστώ με κάποιο χώρο, θέλω να μου βγάζει κάτι θετικό ο χώρος και να ταιριάζει και στις μουσικές μου. Για να συνεργαστώ με djs, θέλω να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Πρώτα σαν άνθρωποι και βέβαια μουσικά. Οι περισσότεροι που παίζουμε μουσική μαζί, είναι και φίλοι μου και τα λέμε κι εκτός μουσικής.

-Συμβουλές για ένα καλό σετ;

=Ένα καλό σετ χρειάζεται προετοιμασία. Ανάλογα με το χώρο και το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Πρέπει να βάλεις το δικό σου χαρακτήρα και τη δική σου αισθητική και να έχεις και κάποια κομμάτια σιγουράκια. Πρέπει πάνω από όλα να σε αντιπροσωπεύει, να είσαι ο εαυτός σου στο σετ, διαφορετικά δεν θα είναι καλό.

-Ποιο είναι το motto σου;

Το motto μου είναι και αρχή ζωής, την οποία πιστεύω σε μεγάλο βαθμό και ακολουθώ. Να μην κάνεις αυτά που κράζεις. Δηλαδή να μην κάνεις εκπτώσεις στην τέχνη σου, στη μουσική σου. Διαφορετικά δεν αξίζει.

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

Penelope Cruz και Pedro Almodóvar: Από τα 90’s μέχρι σήμερα

Γράφει η Μαρία Δήμου Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this