Eye’s Walk Festival στη Σύρο

 

Το ποτάμι του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού “βρέχει” την Άνω Σύρο στις 27,28,29 Ιουλίου 2018 “Europe Started Here!”

Μια αφήγηση στο Δημόσιο χώρο για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, το νερό και τον μετακινούμενο άνθρωπο.

Το Eye’s Walk Festival ανάβει τους προβολείς και φωτίζει τον πολιτισμό και το πρόσωπο της Ευρώπης σε μια διαδραστική εμπειρία με τους θεατές και την κοινότητα! Ένα τολμηρό θέαμα στο δημόσιο χώρο για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης μέσα από τις μίξεις και τις αντιφάσεις της.

Μουσική, 3D, Video installation art. Virtual reality, Participatory performances, Workshops .

Συμμετέχουν με τα έργα τους 23 visual artists & performers από Ελλάδα, Ισπανία, ΗΠΑ, Ιράν, Γερμανία, Γαλλία, Φιλανδία, Ιταλία, Ισραήλ ,Ινδονησία και η κοινότητα της Σύρου.

Σημαντικές Στιγμές του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018: Έναρξη Φεστιβάλ στις 21:00 στον Επιβατικό Σταθμό της Ερμούπολης και στις 22:15 στην Αίθουσα του ΑΙΓΑΙΟ FM στην Άνω Σύρο.

Workshops τέχνης, ιστορίας, τεχνολογίας για παιδιά 6-15 ετών/ Σάββατο 28 Ιουλίου

  • Κατασκευή επιδαπέδιου παιχνιδιού για τη βιομηχανική Ιστορία της Σύρου
  • Εκπαίδευση με απλά βήματα στο Video Mapping/Πρακτική στο νεοκλασικό της Λέσχης Ποσειδωνίας

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@eyeswalk.gr

Σάββατο 28 Ιουλίου : Η Άνω Σύρος γεμίζει τέχνη & performers στο δημόσιο χώρο ώρα : 20.00-23.00

Κυριακή 29 Ιουλίου : Η Άνω Σύρος φωτίζεται. 21.00-24.00

Ξεκινάει η Μεγάλη βραδιά του Video Installation Art και του Virtual Reality.

  • Έναρξη στις 21.00 στην Καμάρα. Η σοπράνο Χριστίνα Ασημακοπούλου και μέλη της Ορχήστρας των Κυκλάδων ανοίγουν & απογειώνουν τη μεγάλη βραδιά της 29ης Ιουλίου!

Δύο νέες, σημαντικές συνεργασίες : Παρουσιάζουμε μέρος του διεθνούς και πολυβραβευμένου project “The Refugee Film Collectionhttp://refugee.engad.org/ με εμπνευστή και curator τον Wilfried Agriocla de Cologne.

Ÿ Παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στη Σύρο μια μοναδική Virtual Reality εμπειρία από την ομάδα VIRA.

Το έργο «Ροές» ένα έργο εικονικής πραγματικότητας που παραλληλίζει την πορεία που διαγράφουν οι επισκέπτες του Eye’s Walk Festival, στην Άνω Σύρο με τα ρεύματα μεταναστών που χαράζουν διαδρομές στον παγκόσμιο χάρτη. Οι θεατές θα βάλουν την ειδική μάσκα εικονικής πραγματικότητας και θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Curator: Φιλία Μηλιδάκη

Καλλιτεχνική Συνεργάτης:Ερμίρα Γκόρο

Design & Communication: Ελίζα Παπαγεωργίου

Παραγωγή:muktitools

Ένα φεστιβάλ που ξεπερνά τα όρια και γίνεται βίωμα! www.eyeswalk.gr

Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το Τρίγωνο της Θλίψης: Ένας χειμαρρώδης Χρυσός Φοίνικας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Στο «Τρίγωνο της Θλίψης» ένα ζευγάρι νεαρών influencers του Instagram θα προσκληθούν δωρεάν λόγω της επικερδούς ιδιότητάς τους σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό,...

“Επιτέλους… Μια Ανοιχτή Αγκαλιά” Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Τέχνης από το Ίδρυμα Μόραλη, το Apolyto Creative Spot και το Artviews.Gr

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής, το σύγχρονο δημιουργικό εργαστήριο Τέχνης, Apolyto Creative Spot, επανέρχεται πιο γιορτινό και δημιουργικό από ποτέ.   Σε συνεργασία με το...

Δημοπρασία του Οίκου Magna’s στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Είναι από πολύ παλιά γνωστό ότι η τέχνη, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που ζούμε τον τελευταίο καιρό, μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this