Αναφέρει ο ίδιος για το “Φιντανάκι” και το ρόλο του:
«Το “Φιντανάκι” του Παντελή Χορν που ως λέξη σημαίνει το νέο βλασταράκι, είναι ένα κοινωνικό δράμα της αθηναϊκής γειτονιάς του μεσοπολέμου, εκεί γύρω στα 1920. Ο Παντελής Χορν εμπνέεται από την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΑΥΛΗΣ & την ΗΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες – ήρωες είναι τύποι καθημερινοί, συνηθισμένοι, ασήμαντοι. Όσον αφορά στον ρόλο μου του κυρ – Αντώνη είναι ο έντιμος άνθρωπος που μέσα στον στερημένο μικρόκοσμο της αυλής παλεύει για το «όνειρό» του, ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΗ , ωστόσο η πορεία του προδιαγράφεται μοιραία.
Γίνεται κλέφτης στη δουλειά του, για να σώσει την τιμή της κόρης του καταλήγοντας εν τέλει υπό το βάρος αυτής της διπλής ατιμίας στο θάνατο. Στις μέρες μας ο κυρ – Αντώνης ως τύπος και τα στοιχεία που ορίζουν τα αδιέξοδά του έχουν ξεπεραστεί από τα σημερινά ήθη. Απ’ αυτή την άποψη το έργο ανήκει στην εποχή του, αυτό είναι αλήθεια. Η μεγάλη πρόκληση για μένα αλλά και για όλο το θίασο και τους συντελεστές της παράστασης είναι να δούμε το «Φιντανάκι» σαν ένα σύγχρονο λαϊκό παραμύθι που με το συμβολισμό του μπορεί να συγκινήσει το σημερινό θεατή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το θίασο τους συντελεστές και τη σκηνοθέτιδα της παράστασης που με τον επαγγελματισμό, τη θετική ενέργεια και το χιούμορ τους κάνουν την ατμόσφαιρα των πολύωρων προβών δημιουργική και παραγωγική έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώσει τους κόπους μας.»
Who is who
Ο Κωνσταντίνος Νιάρχος αποφοίτησε με Άριστα από τη Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα και συνέχισε τις σπουδές του στο Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου με το οποίο και συνεργάστηκε επαγγελματικά στη συνέχεια (ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ). Η εκπαίδευσή του συνεχίζεται έως και σήμερα με εξειδικευμένα σεμινάρια Φωνή – Σώμα – Devised Theatre σε Κέντρα Σπουδών Παράλληλα σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός.
Στο Θέατρο έπαιξε: τον Τζωρτζ Τάλμποτ, Κόμη του Σρούσμπερυ στη «ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΟΥΑΡΤ» του Φ. Σίλλερ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, τον Καρβουρνιάρη Σύρο και τη Σοφρώνη στο «ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ» του Μενάνδρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Ματαράγκα, τον Κο Κώστα στο «ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ» του Ε. Σαμιώτη σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα, το Μαρκήσιο στη «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» του Κ. Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρακάση, το Στράτο στην «ΑΓΓΕΛΑ» του Γ. Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα, , τον Αντωνάκη στη «Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ» του Γ. Τζαβέλλα σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρακάση (Βραβείο 1ου Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Ζωγράφου), τον Ηρακλή στη «ΦΑΚΑ» της Μ. Κυριακάκη σε σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου, τον Θεοφάνη Ντελάκη στο «Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ» των Ν. Τσιφόρου & Π. Βασιλειάδη σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, τον Τιμολέων Φανφάρα στο «ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ» του Δ. Ψαθά σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, τον Τιμολέων Λάμπρου στο «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ» του Δ. Ψαθά σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, τον Κο Μαρινόπουλο στο «ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ» του Ε. Σαμιώτη σε σκηνοθεσία Έλενα Γεροδήμου, , τον Κώστα στο «ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ» της Β. Κάππα σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρακάση, κ.α.
Μέλος της Θεατρικής Ομάδας «ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ» συμμετείχε στις παιδικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή: «ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΗΝ ΟΥΡΑ», «Ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ», «ΤΟ ΝΕΡΑΪΔΟΚΑΡΑΒΟ», «ΟΔΥΣΣΕΙΑ», «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ», «Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ» κ.α.
Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στην παιδική σειρά για την Ε.Ρ.Τ. 1 «Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαδογεωργή, ενώ συμμετείχε στις σειρές του ANT1 «ΚΑΡΜΑ» σε σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου, «ΣΑΜΠΟΥΑΝ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού και του MEGA «ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Παραγωγής Life and Art Culture Company και Μέλος της Οργανωτικής και Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF.