HeArt: Άνεμος αλλαγής στο χώρο της τέχνης στην Άνδρο

Το HeArt, ένα atypique contemporary art shop με εμφανείς τις pop art επιρροές, αλλά και με στοιχεία από την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και την παραδοσιακή ελληνική αισθητική, άνοιξε τις πόρτες του στην Άνδρο, και πιο συγκεκριμένα στο Μπατσί.

Πρόκειται για έναν καινούργιο χώρο τέχνης, διαφορετικό και ξεχωριστό από τις κλασικές γκαλερί και τα art shops, στον οποίο εκτίθενται μόνο Έλληνες καλλιτέχνες, καταξιωμένοι στην εγχώρια και τη διεθνή εικαστική σκηνή, καθώς και ανερχόμενοι δημιουργοί.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, έπειτα από τις σπουδές του στο πολιτιστικό management και στην ιστορία της τέχνης και με επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της τέχνης στην Ελλάδα και στη Γαλλία, φέρνει στο πανέμορφο αυτό νησί μια πνοή αλλαγής και καινοτομίας. Το HeArt έχει ήδη δεχτεί τις θετικές κριτικές και την επιδοκιμασία των ντόπιων και των τουριστών, καθώς και των amateurs d’art που επισκέπτονται τον χώρο.

Καλλιτέχνης ορόσημο του HeArt είναι ο διεθνούς βεληνεκούς γλύπτης takis. Τα πολλαπλά κινητικά του έργα, με τίτλο Antigravity, αποτελούν έμπνευση του πειραματισμού του καλλιτέχνη με τα μαγνητικά πεδία, τις μαγνητικές δυνάμεις αλλά και τα παιχνίδια της βαρύτητας. Χαρακτηριστικά είναι και τα περίφημά του Σινιάλα που κοσμούν το art shop, τα οποία όταν κινούνται δίνουν την αίσθηση της δόνησης.

Δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η Μαργαρίτα Μυρογιάννη με τα υπέροχα κοσμήματά της. Τα καλλιτεχνικά αυτά κοσμήματα φτιαγμένα κυρίως από ασήμι και μπρούτζο, είναι επηρεασμένα από αρχαίους πολιτισμούς, όπως ο αιγυπτιακός και προπάντων ο ελληνικός, ενώ παράλληλα έχουν επιρροές από τη μυθολογία, από παραμύθια και από αντικείμενα της καθημερινής ζωής.

Ο Στάθης Αλεξόπουλος, εμπνεόμενος από το γνωστό στο φιλότεχνο κοινό International Klein Blue χρώμα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια άρρηκτη σχέση ανάμεσα στο σύγχρονο design και την παραδοσιακή γλυπτική. Είναι επίσης γνωστός για τη δημιουργία γλυπτών για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η ΜΙΜΑ, στοχεύοντας να αποδώσει το χρώμα (oil paint) ως γλυπτό στον χώρο, προσδίδει στην κλασική δισδιάστατη χρήση του μία επιπλέον, τρίτη, διάσταση. Εντυπωσιάζει με τα πρωτότυπα έργα τέχνης της, τα οποία αντλούν έμπνευση από αντικείμενα της καθημερινότητας και χαρακτηρίζονται από έκδηλο χιούμορ.

Επίσης, στο HeArt μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν έργα τέχνης και objets d’art από ακόμα περισσότερους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Χρήστος Γάκας με τα ιδιαίτερα βραχιόλια του από Plexiglas και παλαιά γραμματόσημα, η Ειρήνη Γεωργοπούλου με τα εντυπωσιακά της light installations και η Κατερίνα Γεωργοπούλου με τα μαγευτικά και γεμάτα χρώματα limited edition φουλάρια της που απεικονίζουν πόλεις όλου του κόσμου.

INFO

Μπορείτε να επισκεφθείτε το HeΑrt από Δευτέρα έως Κυριακή 11:00-14:00 & 18:00–01:00 ή ηλεκτρονικά στο site www.plp-heart.gr.

Ακολουθήστε τον χτύπο του HeArt στο Instagram και στο Facebook:

@heart.contemporain

https://web.facebook.com/heart.contemporain/

 

Share this
Tags
Ζέτα
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Ο άνθρωπος προτείνει και ο Θεός διαθέτει»: Το συγκλονιστικό έργο του Έντουιν Λάντσιρ

Γράφει η Μαρία Δήμου Αίμα, κτηνωδία, ανθρώπινη κατάρρευση… Αυτές μεταξύ άλλων είναι οι ελάχιστες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την φρίκη του εν λόγω έργου....

Sparkling Exhibitions 2022 VS Pandemic

Γράφει η Λιάνα Ζωζά Αν και οι χώροι της τέχνης, μουσεία, ιδρύματα, αλλά και γκαλερί φαίνεται να έχουν πληγεί από μια παγκόσμια πανδημία, που μετά...

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ στο θέατρο 104

Τα Παιδιά Του Ήλιου του Μάξιμ Γκόρκυ, το αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας, ανεβαίνει στο θέατρο 104 από ένα θίασο 10 ηθοποιών. Σημείωμα σκηνοθέτη Μια παρέα νέων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this