Hunters: Feathers in the Wind, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Εγκαίνια: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 20.00 – 22.30, Γκαλερί Cube, Μιαούλη 39, Πάτρα

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, με τίτλο Hunters: Feathers in the Wind, στην οποία θα συνυπάρχουν διαφορετικές μορφές της σύγχρονης τέχνης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, video art και εικαστικές κατασκευές, συνθέτοντας με το τρόπο αυτό μιας μεγάλης κλίμακας εικαστική εγκατάσταση στο χώρο.

Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε συνέχεια της συμμετοχής του, σε πολλά ομαδικά projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιό πρόσφατη, τη συμμετοχή του, στο art project NoAhFence, της Cube Gallery, στη Διεθνή Έκθεση Art Athina 2018, επιστρέφει εικαστικά στην Cube, με την ατομική τoυ έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιo της Fresh Art.

Η Fresh Art, σαν εικαστική πλατφόρμα της Cube, ξεκίνησε τη δράση της, το καλοκαίρι του 2012 και στόχος της είναι να παρουσιάζονται επιλεκτικά, ενδιαφέρουσες δουλειές νέων εικαστικών που τώρα αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης.

O Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μας παρουσιάζει τον ίδιο και τη δουλειά του, λέγοντας πως μέσα από τα έργα του, που προκύπτουν από την video art, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, δημιουργεί εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας που λειτουργούν σχολιαστικά στις δράσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ταυτότητας.

Το Hunters: Feathers in the Wind είναι ένα νέο έργο που αποτελείται από δύο ξεχωριστούς, αλλά άμεσα συνδεδεμένους μεταξύ τους “χώρους” οι οποίοι δημιουργήθηκαν βασιζόμενοι σε ευρείες αναφορές σε έργα καλλιτεχνών, όπως οι multimedia εγκαταστάσεις του Benedict Drew και τα φανταστικά τοπία του Antony Gormley, όπου οι φιγούρες παίζουν κυριαρχικό ρόλο, συνεχίζοντας με το τρόπο αυτό, την εξερεύνηση του καλλιτέχνη, πάνω στην ύλη και την ταυτότητα, όπου το φυσικό και το ψηφιακό στοιχείο συναντιούνται.

Μέσα από πειραματικές συνθέσεις, που περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, μια γλυπτική εγκατάσταση και ένα ποίημα σε video προβολή, τα έργα αυτά συνυπάρχουν με σκοπό να οδηγήσουν το θεατή σε ένα ταξίδι αίσθησης και συναισθήματος.

Ο τίτλος της έκθεσης αποτελεί αναφορά σε ένα ποίημα, γραμμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, με τους στίχους του να παραπέμπουν σε μια αφηρημένη αντίληψη της ταυτότητας κάποιου. Η περιγραφή γίνεται μέσα από την επιλογή των μέσων που για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είναι η χρήση των σχεδιασμένων με το χέρι μοτίβων, των γλυπτών και των video εγκαταστάσεων. 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1991. Το 2009 έγινε δεκτός στην Σχολή Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας από όπου και αποφοίτησε με άριστα, το 2014, από το εργαστήριο του Χάρη Κοντοσφύρη. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ομαδικά projects στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Φεβρουαρίου – 16 Μαρτίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00 

                              Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

                               Κυριακή κλειστά

cube gallery ▪ Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα ▪ τηλ. 2611110069 ▪ email: [email protected]

www.cubegallery.gr

Share this
Tags
Panos Kats
Panos Kats
JOURNALIST //from @cityjournalism & #Economics @UniofReading @FreeSundaygr @Capitalgr to endless life's adventures. Forever @cinemacholic and @artcurious// “#wedo what #weare #viewsaremine _onlyleft”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Η δημιουργία είναι επικοινωνία»: Η εικαστικός και γλύπτρια Γεωργία Μπλιάτσου μιλά στο Artviews

Συνέντευξη στη Μαρία Δήμου Συναντήσαμε την εικαστικό και γλύπτρια Γεωργία Μπλιάτσου, η οποία με ανοιξιάτικη διάθεση μας υποδέχτηκε στην «αγκαλιά» του εργαστηρίου της και μας...

Αγνή Χρονοπούλου: Οι φωτογραφίες μου, εμπεριέχουν πολλαπλές αναγνώσεις

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Αγνή Χρονοπούλου είναι μία καλλιτέχνιδα που καθ ‘όλη την διάρκεια της εικαστικής της πορείας, έχει χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά εκφραστικά μέσα...

“Δίψα” μια παράσταση όαση ερεθισμάτων

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης Δίψα της ομάδας Όχι παίζουμε / Urban Dig project στο θέατρο Φούρνος, μιας όασης οπτικό ακουστικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this