Η Ελένη Ζούνη εκθέτει στη γκαλερί ΑΛΜΑ

Tα ολοήμερα εγκαίνια της έκθεσης Mindscapes θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 15:00-22:00.

Η γκαλερί ΑΛΜΑ παρουσιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Ελένης Ζούνη που περιλαμβάνει νέα και πρόσφατα έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων καθώς και μικρότερα σχέδια. Η πρακτική της Ζούνη εστιάζει στις ιδιότητες και στα χαρακτηριστικά μερικών από τα πιο αγαπητά της μέσα, όπως το μελάνι και το κάρβουνο σε χαρτί και καμβά. Γι’ αυτήν, κάθε μεμονωμένη επιφάνεια είναι ικανή να μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο τοπίο ανερμήνευτων σημειώσεων, σκέψεων, ονείρων και γνωστικών υπολογισμών, απροσδιόριστων σε πρώτη ανάγνωση για τον θεατή.

Το οπτικό λεξιλόγιο της Ζούνη λαμβάνει την έμπνευσή του από μια συνεχή φιλοσοφική αναζήτηση και διερεύνηση του εσωτερικού εαυτού και των τρόπων που ο υποσυνείδητος νους έρχεται σε σύγκρουση με θραύσματα της πραγματικότητας.

Το modus operandi της εικαστικού διαβιβάζει την αίσθηση μιας μυστικιστικής και πνευματικής δύναμης. Το δημιουργικό της ταλέντο ευθυγραμμίζεται με ένα υπερ-συνειδητό διαλογιστικό μονοπάτι με το οποίο αυτή συνδιαλέγεται, κάθε φορά που έρχεται σε ενεργό διάλογο με τον καμβά της. Τα έργα της εγκαθιδρύουν ένα συνονθύλευμα νοητικών πληροφοριών, μια αρχειοθέτηση καθημερινής ενδοσκόπησης αποσαφηνίζοντας την αφαιρετική πρόταση ενός άδηλου και αινιγματικού πεδίου ύπαρξης.

Από την έκθεση Mindscapes της Ελένης Ζούνη

Όμως, η Ζούνη ενδιαφέρεται επίσης και για τους πολυεπίπεδους μηχανισμούς που όλοι μας αναπτύσσουμε κατά την εξελικτική διαδικασία μιας αλληλεξαρτώμενης σχέσης με τη φύση και τον τρόπο με τον οποίο είναι εφικτό όλοι μας να συνυπάρξουμε και να επωφεληθεί ο ένας από τον άλλο. Η θάλασσα, ο ουρανός, ο άνεμος και τα φυσικά φαινόμενα που στο σύνολό τους καθορίζουν τη Γη, και κατά συνέπεια εμάς τους ανθρώπους, μετουσιώνονται όλα σε ζωτικά στοιχεία ενός αέναου κύκλου εντός του οποίου όλα και όλοι είναι αναπόφευκτα αλληλένδετα.

Η έκθεση Mindscapes συνιστά μια κατάθεση εκτίμησης και ευγνωμοσύνης προς την αξία της ύπαρξης, ταυτόχρονα συγκροτώντας μια σφαίρα απύθμενης εσωτερικότητας. Είναι εκεί όπου ο χρόνος, ο τόπος και το συναίσθημα ανακατατάσσονται διαρκώς δομώντας μια συμφωνία αιθέριας γαλήνης, απόλυτης αρμονίας και ισορροπίας.

Eπιμέλεια και κείμενο έκθεσης: Δρ Κώστας Πράπογλου

Who is Who

Η Ελένη Ζούνη (γεν.1954, Πειραιάς) σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Βακαλό και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (1978-1983). Από το 1984 έως το 1986 έζησε και εργάστηκε στην Βαρκελώνη, ενώ το χρονικό διάστημα 1989-1994 στην Ουτρέχτη και το Άμστερνταμ. Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές. Ασχολείται διεξοδικά με την οπτική ή εικαστική διάσταση της γραφής και τη διαλεκτική σχέση μεταξύ γραφής και ζωγραφικής. Το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Πού αρχίζει η Ζωγραφική; Πού αρχίζει η Γραφή; Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info

Διάρκεια έκθεσης
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου έως Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΑΛΜΑ ΓΚΑΛΕΡΙ
Υψηλάντου 24, Αθήνα, Κολωνάκι
211 400 3160, 693 680 7660
www.galleryalma.com

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.30, 17.30 – 21.00
Τετάρτη, Σάββατο 11.00 – 15.00
Κυριακή, Δευτέρα Κλειστά

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νανά Συγκούνα «Master στην εφηβεία»

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Πριν λίγες ημέρες, η Νανά Συγκούνα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Master στην εφηβεία- Ένα υπέροχο...

Η εκθαμβωτική εκφραση του Μωρίς ντε Βλαμένκ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Μωρίς ντε Βλαμένκ / Maurice de Vlaminck γεννήθηκε το 1876 στο Παρίσι. Ο πατέρας του ήταν...

Η αιθέρια τέχνη του συμβολιστή Οντιλόν Ρεντόν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Οντιλόν Ρεντόν / Odilon Redon (κανονικά Μπερτράν Ρεντόν), γεννήθηκε το 1840 στο Μπορντώ της Γαλλίας, σε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this