Makis Inn resort : O παράδεισος της Θερμησίας

Αν ο παράδεισος είχε διεύθυνση σίγουρα θα βρίσκονταν στις ακτές της Θερμησίας, στην Πελοπόννησο εκεί όπου δεσπόζουν οι 13 εξαιρετικής αισθητικής κατοικίες της οικογένειας Κοροντίνη με μοναδική θέα στην Ύδρα και το Δοκό.

Το ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο συναντά τις υπέροχες σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Makis Ιnn Resort που σε συνδυασμό με την συγκλονιστική φιλοξενία της κυρίας Νέλλης Κοροντίνη και των δύο γιών της Γιάννη και Νίκου, τις ασύλληπτες γαστριμαργικές δημιουργίες, αλλά και μία σειρά ειδικών παροχών, φέρνουν τους επισκέπτες σε επαφή με τα ανεξάντλητα δώρα της φύσης μετατρέποντας σε όνειρο τις ημέρες διαμονής τους.

Η ιστορία αυτού του θεσπέσιου χώρου ξεκινά από τον κύριο Μάκη Κοροντίνη, που είχε πάντα ως όνειρο να δημιουργήσει στον τόπο του έναν χώρο στον οποίο να φιλοξενεί όσο περισσότερο κόσμο γίνεται για να του δείξει τις ομορφιές και την ιστορία του.

Ξεκίνησε εκ του μηδενός να χτίζει τα θεμέλια σε ένα οικόπεδο 130 στρεμμάτων περίπου. Φύτεψε τα πρώτα πεύκα κατά μήκος της παραλίας, αρχίζοντας να δίνει πνοή και ζωντάνια στον τόπο. Φυσικά η επιλογή των πεύκων δεν ήταν τυχαία, αφού αποτελούν το σύμβολο της αιώνιας ζωής!

Οι 13 ξεχωριστές κατοικίες οι οποίες βρέχονται από την θάλασσα, είναι ιδανικές για οικογένειες και παρέες και μπορούν να φιλοξενήσουν από 2-4 άτομα, ενώ διαθέτουν ευρύχωρα μπάνια, άνετα μπαλκόνια, τηλεοράσεις και Wi-Fi, που πιάνει ακόμα και στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου.

Ο χώρος περιτριγυρισμένος από ελαιώνες και ροδιές,αποτελεί το τέλειο τοπίο για ταξιδέψει η ψυχή, είτε από το πράσινο είτε από το απέραντο μπλε της θάλασσας και του ουρανού.

Συγκομιδή του καρπού της ελιάς

Το Κτήμα Κοροντίνη με τα εκατοντάδες ελαιόδεντρα μπορεί να περηφανεύεται για το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που παράγει, το οποίο διακρίνεται για το υψηλό ποσοστό σε πολυφαινόλες.Τη διαδικασία της συγκομιδής και της συλλογής του ελαιόκαρπου, την επεξεργασία του και την παραγωγή του ελαιόλαδου μπορεί να παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί κάθε χρόνο από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου σε μία μεγάλη γιορτή γνωριμίας με τον ιδιαίτερο αυτό καρπό που προσφέρει η ελληνική γη.

Πρόγραμμα «My Olive Tree»

Εκτός της ξενάγησης στο κτήμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «My Olive Tree»,που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες πάνω στο μοναδικό καρπό της ελιάς. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός ελαιόδεντρου από τα χιλιάδες που διαθέτει το κτήμα, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουν μία πινακίδα με το όνομά τους και ένα μήνυμα για το περιβάλλον και θα λαμβάνουν ετησίως για τρία χρόνια 5 λίτρα εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου.

Μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας

Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να μυηθούν στα μεγάλα και μικρά μυστικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας από την κυρία Νέλλη Καραντίνη μέσα από μία σειρά μαθημάτων που ξεναγεί τους μύστες στη γευστική κουλτούρα της χώρας . Άλλωστε οι αυθεντικές συνταγές της σε συνδυασμό με τα αγνά καθαρά υλικά που χρησιμοποιεί έχουν κατατάξει το ξεχωριστό εστιατόριο του Makis inn Resort ως ένα από τα καλύτερα της Πελοποννήσου.

Οι αριστουργηματικές, άφταστες σπανακόπιτες, πρασόπιτες, τυρόπιτες και γαλατόπιτες, η έξοχη γλυκιά κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα, ο άριστος μπακλαβάς, η άπαιχτη μηλόπιτα αλλά και τα ονειρώδη γλυκά του κουταλιού (νεράτζι, περγαμόντο, σταφίδα, βύσσινο), όλα δια χειρός της κυρίας Νέλλης Κοροντίνη σε συνδυασμό με τους φυσικούς χυμούς πορτοκάλι και ρόδι από το κτήμα της οικογένειας, το χειροποίητο ζυμωτό ψωμί, τα φρέσκα αυγά αλλά και τα εύγευστα τυριά της περιοχής συνθέτουν το ανεπανάληπτο πρωινό του ξενοδοχείου.

Το ίδιο αξέχαστα και απαράμιλλα μοναδικά είναι και τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου. Ζουμερές τυροκροκέτες, απολαυστική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, σπέσιαλ σαλάτα Makis ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, μουσακάς, παστίτσιο, γεμιστά και πολλά ακόμη πιάτα που φτιάχνονται με αγνά υλικά από το οικογενειακό αγρόκτημα και μυρίζουν Ελλάδα.

Παράλληλα ο επισκέπτης γεύεται τα πιο φρέσκα ψάρια της περιοχής από τον σεφ Νίκο Καραντίνη που καθημερινά ψαρεύει με το σκάφος του παρέχοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μυηθούν σε όλα τα μυστικά της αλιείας σε μία μοναδική βαρκάδα μαζί του.     

Το βέβαιο είναι οι ημέρες διαμονής στο απαράβγαλτο, έξοχο «Makis inn resort» μένουν για πάντα στις καρδιές όσων το επισκέπτονται.

https://www.makisinn.com/

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λορέττα Γαΐτη: Εάν δεν φροντίζεις το έργο ενός καλλιτέχνη είναι σαν να πεθαίνει για δεύτερη φορά

Γράφει η Μαργαρίτα Καρδαχάκη - Ιστορικός Τέχνης Επιμέλεια συνέντευξης: Ζέτα Τζιώτη  Πριν από μερικές ημέρες οι πόρτες της Γκαλερί Σκουφά άνοιξαν στην καρδιά του Κολωνακίου για...

Δρ. Μαίρη Καρδάρας: Το motto μας στο “The Demos Center” είναι «αφιερώστε το υπόλοιπο της ζωής σας στην πρόοδο»

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τον γραφικό πεζόδρομο της οδού Ηπίτου στην Πλάκα επίλεξε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG), για την ίδρυση του The Demos Center...

Έφη Σπηλιώτη: Η Τέχνη είναι ανάγκη, αναπνοή μου 

Η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Έφη Σπηλιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησε με άριστα και από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  και από τη Σχολή Δοξιάδη –...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this