Γράφει η Christina P. Mallaki
Χθες το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μία από τις πιο μοναδικές πίτσες στην Αθήνα. Στο Mamy Blue, απολαύσαμε Ναπολιτάνικη πίτσα όπου το ζυμάρι τους ωριμάζει από 36 έως 48 ώρες δίνοντας μοναδικά χαρακτηριστικά στην γεύση και την ποιότητα της!
Οι Ναπολιτάνοι την ονομάζουν La Pizza A Ruota di Carro, γιατί όταν πρωτοφτιάχτηκε, περίπου το 1500 μ.Χ., οι Πιτσαγιόλο, στις φτωχικές εργατικές συνοικίες της Νάπολης προσπαθούσαν να ανοίξουν το ζυμάρι όσο το δυνατόν περισσότερο γινόταν, έτσι ώστε να βγουν περισσότερα και μεγαλύτερα κομμάτια για να ταΐσουν πολλά στόματα! Γι’ αυτό και η παράδοση λέει ότι όσο πιο πλατιά η πίτσα, τόσο πιο φτωχή γειτονιά. Με αγάπη μεράκι και απίθανη γεύση όμως!
Τρώγοντας αυτό το μαστιχωτό, Ναπολιτάνικο ζυμάρι, σε ένα Σιτσιλιάνικο σκηνικό, με φορτωμένες λεμονιές και υπέροχα χειροποίητα ζωγραφισμένα πιάτα στους τοίχους, ένα καταπράσινο ουρανό από φυλλωσιά που σου θυμίζει λίγο Αμάλφι και λίγο Κάπρι μαζί και παρατηρώντας το μοναδικό ξυλόφουρνο, νιώθεις την απόλυτη ευχαρίστηση μετά από μια έντονη μέρα.
Το φαγητό μας συνόδευε live μουσική με δροσερά cocktails και προς ευχάριστη έκπληξη, είδαμε ότι διοργανώνονται και ladies nights, μία φορά την εβδομάδα, which is totally worth attending!
A must visit λοιπόν το Mamy Blue, στη Γλυφάδα!
