Mars 1: “Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και το Artviews ήταν εκεί”

Γράφει η Vasia Bresta

Φωτογραφική κάλυψη Francesca Kal

Μια αποστολή απρόβλεπτη και όμως τόσο φανταστική! Ταξιδέψαμε και ανακαλύψαμε πτυχές, που ούτε εμείς ξέραμε! Θελήσαμε να πάμε σε έναν άλλο πλανήτη και πήγαμε.. Ένα όνειρο που ο καθένας μας θα έκανε! Το να πας είναι πραγματοποιήσιμο.. Το να μείνεις όμως είναι καθαρά θέμα δύναμης.. Μια παράσταση τόσο αληθινή, όσο και οι συντελεστές του! Δεν ξέραμε που βρισκόμασταν, ούτε το πως καταλήξαμε εκεί!

Μια παράσταση για την οποία ξέρεις μόνο το σημείο συνάντησης. Δεν γνωρίζεις ούτε το σημείο εκτόξευσης, ούτε τον ακριβή χρόνο “απογείωσης”.

Όνομα οχήματος: Ίκαρος
Τόπος απογείωσης: Εγκαταστάσεις mars1 στην Αγία Παρασκευή
1η απογείωση 31/3/19
Δήλωσε συμμετοχή στο mars1.
Στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.
Σ’ ένα μοναδικό διαστημικό ταξίδι επί σκηνής.

Το mars1 είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Ένα διαστημικό ταξίδι που ξεκινά από εντελώς απρόβλεπτα μέρη, σημεία που ριζοσπαστικά δημιουργούν μια νέα συνθήκηׄ, έναν τόπο όπου οι θεατές-συνταξιδιώτες θα βρεθούν σχεδόν τυχαία λίγο πριν την παράσταση!

Μια διαδραστική, πρωτότυπη θεατρική performance με έντονα κινηματογραφικά στοιχεία

Σ’ ένα μέλλον πολύ κοντινό, το έτος 2024, η εταιρεία mars1 θα επιχειρήσει το πιο επικίνδυνο άλμα στην ιστορία της ανθρωπότητας: την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Ένα πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, θα τολμήσει να τα βάλει με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια αποστολή. Θα προσπαθήσει παράλληλα ν’ αντέξει τις “εσωτερικές” τριβές και παγίδες που ελλοχεύουν ένα τέτοιο ταξίδι.

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του mars1, για πρώτη φορά δημιουργεί μια παράσταση- εμπειρία κατά την οποία οι θεατές συμμετέχουν στην αποστολή και γίνονται συνοδοιπόροι μιας φανταστικής διαδρομής.

Μια διαδραστική, πρωτότυπη θεατρική performance με έντονα κινηματογραφικά στοιχεία, στην οποία ο σκηνοθέτης εντέχνως πειραματίζεται με τις έννοιες της μοναξιάς, της απομόνωσης και της απόγνωσης του σύγχρονου ανθρώπου εξωθώντας τον σ’ ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, θυσιάζοντας τα πάντα σε μια απεγνωσμένη κίνηση να σταματήσει να βαριέται ή να ανέχεται ένα κόσμο «χωρίς αύριο».

Ένα διαστημικό ταξίδι το οποίο μέσα από το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό του, μαγνητίζει τους θεατές και τους συμπαρασύρει σε μια αστρική διαδρομή, υπενθυμίζοντάς τους πως μια παράσταση επιστημονικής φαντασίας μπορεί να είναι κατ’ ουσίαν βαθιά κοινωνική. Ένα βήμα πέρα από την Τέχνη του δημόσιου χώρου, το mars1 έρχεται για να ταράξει τα νερά του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι

Ένα Project σ’ ένα εντελώς απρόβλεπτο μέρος.

Συντελεστές
Παραγωγή | Θεατρικό νεφέλωμα Galactica
Σκηνοθεσία/κείμενο/παραγωγή | Yoryos Styl
Επικοινωνία | Νάντια Αλεξοπούλου
Σύμβουλος σκηνογράφος | Γιώργος Θεοδωσίου
Ενδυματολόγος | Theodora Soumalevri
Επιμέλεια κίνησης | Ηλέκτρα Αρσενίδου
Μουσικός σχεδιασμός/βίντεο/φωτισμοί | Yoryos Styl
Χειρισμός παράστασης | Κωνσταντίνα Σδράλη
Φωτογραφίες | Γιώργος Καβαλιεράκης

Ερμηνεύουν | Νάντια Ανθοπούλου, Εύα Ζουμπουνέλη, Γαρυφαλλιά Μπάκουλα, Κωνσταντίνα Σδράλη, Yoryos Styl

Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου 2019|Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Εισιτήρια: https://www.eventbrite.com/e/mars1-project-tickets-54877895262 | 6906601429
► Κανονικό εισιτήριο: 11 ευρώ | Μειωμένο: 7 ευρώ
https://www.mars1project.com
https://www.facebook.com/mars1project
https://youtu.be/c6dOqW30K9k

►Μια εκδήλωση της Εν.Ελ.Π.Α.
►Στηρίζουμε και υποστηριζόμαστε απ’ τους Δεσμούς Αλληλεγγύης