Oμαδική έκθεση με… αλληγορικό χαρακτήρα στην Gallery Art Prisma

Η έκθεση "Αλληγορίες" ξεκινά την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 και θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα

Η ομαδική έκθεση “Αλληγορίες” στη Gallery Art Prisma στο Πειραιά, οργανώθηκε σε διαδικτυακό περιβάλλον με αφορμή την Αrt Athina 2020 και με την παρουσίαση παράλληλα του Art Athina Walk, κατά την διάρκεια του οποίου οι γκαλερί θα μπορούν να εκθέσουν στους φυσικούς τους χώρους τα έργα των εικαστικών που έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν στο διαδικτυακό Art Athina Virtual 2020. (www.aavirtual.gr).

Η ομαδική έκθεση “Αλληγορίες” συγκεντρώνει μια ευρεία γκάμα έργων με κοινό άξονα τον αλληγορικό τους χαρακτήρα.

Πέτρος Καραβέβας, Sideways 2

Από τα νεοπαραστατικά αλληγορικά πορτραίτα του Πέτρου Καραβέβα, έως τις αλληγορικές εννοιολογικές  εικόνες της Κάτιας Βαρβάκη την περίοδο του εγκλεισμού της, ενώ η Βασιλική Σοφρά αυτοσυστήνεται με τις μοναχικές γλυπτικές φιγούρες της οι οποίες αποτελούν σχέδια στο χώρο και περιορίζονται στον ιδιωτικό τους χώρο.

Το αστικό τοπίο της Αθήνας του Βασίλη Καρακατσάνη είναι η συμπύκνωση μιας φαντασίωσης παρά η απεικόνισή της.

Βασιλική Σοφρά, Φλερτάροντας τον ουρανό

Η νέα δουλειά, επίσης, του Αδριανού  προσπαθεί να σπάσει την κλασική φόρμα σε μια νέα, ανεξάρτητη με καθαρά γεωμετρικά σχήματα, χωρίς όμως να αποδομήσει τελείως την ανθρώπινη μορφή και να αναγκάσει το θεατή σε μια προσπάθεια νοητής ανασύνθεσης της εικόνας.

Τέλος, η εικαστικός Μαριτάσα Τσιμπλάκη με τα αφαιρετικά τοπία της μας δίνει έντονα την αίσθηση  μιας τολμηρής εικαστικής πρότασης.

Η παράλληλη παρουσίαση του διαδικτυακού περίπτερου σε φυσικό χώρο, ενισχύει και ενθαρρύνει το νέο εγχείρημα της  Art Athina.
(www.aavirtual.gr)

Aδριανός, Forms Triptych

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες

Βασίλης Καρακατσάνης
Πέτρος Καραβέβας
Κάτια Βαρβάκη
Βασιλική Σοφρά
Μαριτάσα Τσιμπλακη
Αδριανός

Κάτια Βαρβάκη, Out of Logic

Βασίλης Καρακατσάνης, Distinct District No 51

Info

Έναρξη
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 12.00 έως 21.00
& Σάββατο 10 Οκτωβρίου 10.30 έως 18.00

Διάρκεια Έκθεσης
Έως Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Art Prisma Gallery
Κουντουριώτου 187, Πειραιάς
210 4296790, [email protected]
www.galleryartprisma.gr

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:30-15:00 & 18:00-21:00
Τετάρτη, Σάββατο: 10:30-15:00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά

* Τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας για τον Covid-19. Προσέλευση μόνο με μάσκα.

Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Burned

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Αγγελική Γρηγοροπούλου & Δημήτρης Μαγκλάρας: -από Δεκέμβριο εύχομαι να παίζω στην τηλεόραση… – εύχομαι να την πάρουν για να τους πει έχω κι έναν...

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα της παράστασης «Η μάνα είναι μάνα ρε», σε σκηνοθεσία Ίρις Κατσούλα, η οποία θα προβληθεί από την Παρασκευή 13...

Οι αλλόκοτες ζωγραφικές και χαρακτικές φαντασμαγορίες του Ένσορ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζέιμς Ένσορ / James Ensor γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1860, από Άγγλο πατέρα και Φλαμανδή...

«Αγώνας για την Αθήνα που μας αξίζει…» 

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ανδριοπούλου  Η κ. Γεωργία (Ζέτα) Τζιώτη διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this