Και άλλη τεράστια Ενεργή Ακαδημαϊκή Ιδιότητα και Τίτλος Τιμής από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (U.N.O.), την Unesco, το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ (W.P.F.), το Παγκόσμιο Κράτος της Γης (U.S.E.), και το Πανεπιστήμιο Νοτιοανατολικής Ασίας-Σχολή Φιλοσοφίας με έδρα την Τζακάρτα της Ινδονησίας, για τον Έλληνα Πάρι Κατσίβελο.
Ο Πάρις Κατσίβελος είναι Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης, καθηγητής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, “Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες” ανακυρήχτηκε ομόφωνα “Λειτουργός Διδάσκαλος-Εκπαιδευτής Κοινωνικής Παιδείας του 21ου αιώνα, όλων των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών”.
Για την τελετή της βράβευσης-αναγόρευσής του, που έγινε στο New York College επελέγη η 21η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ουμανιστή, ημέρα Θερινού Ηλιοστασίου, μεγαλύτερη ημέρα του έτους με το περισσότερο Φώς και αρχή του Καλοκαιριού, με όλους τους συμβολισμούς και αναγωγές για την διαρκή ανιδιοτελή προσφορά του και την ακλόνητη ενασχόλησή του με το Καλό και το Φως.
Ο Πάρις Κατσίβελος παρέλαβε, δια χειρών του προέδρου του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ Ρώσου και σθεναρού φιλέλληνα καθηγητού δρ. Ίγκορ Κοντράσιν, αντί μιας, δύο διακρίσεις.
Τον τίτλο του “Λειτουργού Διδασκάλου-Εκπαιδευτή Κοινωνικής Παιδείας του 21ου αιώνα” και βράβευση για την ομιλία του, που αφορούσε στον εορτασμό της “Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας Γαίας” στις 22 Απριλίου, που αναγνώστηκε στην Μόσχα, την οποία είχε αποστείλει σε διάφορες χώρες του κόσμου σε συνεργαζόμενα με το φιλοσοφικό συμπόσιο πανεπιστήμια, από τα οποία προσκλήθηκε να συμμετάσχει, μεταξύ αυτών τα πανεπιστήμια Τζακάρτας και Μόσχας.
“…Ο στόχος της Κοινωνικής Παιδείας”, όπως αναφέρεται στην περγαμηνή, “είναι να αναβαθμίσει την νοοτροπία και το επίπεδο επίγνωσης/συνειδητότητας των κατοίκων της Γης φέροντάς το σ’ εκείνο του 21ου αιώνα…Αφορά σε Πρόγραμμα Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Δημιουργίας Παγκόσμιας Ιθαγένειας του Ο.Η.Ε. και στην Στρατηγική Ανάπτυξης της UNESCO…”
Η αποσταλείσα ομιλία του Πάρι Κατσίβελου για την μητέρα Γαία, εμπεριείχε δύο πεδία:
α) Την ποιητική εισαγωγή με την σήμανση “Χαιρετισμός Ευγνωμοσύνης στην Άγια Μητέρα των Πάντων Γαία”, από τον Πολίτη του Κόσμου Πάρι Κατσίβελο, σε μια γωνιά της Αθήνας, προς την μητέρα Γαία και προς κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σε κάθε γωνιά του πανέμορφου σμαραγδένιου Πλανήτη μας
β) την κυρίως ομιλία με την σήμανση “Σύντομη ομιλία πρόσκλησης-προτροπής προς όλους τους σκεπτόμενους συνασκούμενους στο σχολείο της Γαίας, αδελφούς”.
Τον περασμένο Μάρτιο, ο Πάρις Κατσίβελος, κλήθηκε από σώμα καθηγητών του Πανεπιστημίου Νοτιοανατολικής Ασίας να ταξιδέψει στην Τζακάρτα για να παραλάβει ο ίδιος την περγαμηνή της αναγόρευσής του, όμως για λόγους ακαδημαϊκούς και προσωπικούς, αδυνατούσε να υλοποιήσει το μακρινό αυτό ταξίδι.
Τον Απρίλιο κι ενώ βρισκόταν ο Έλληνας ηθοποιός στο νησί της Θάσου, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, για επείγουσες επισκευές του πατρικού του, ειδοποιήθηκε από τους Ινδονήσιους καθηγητές, μέσω του καθηγητή Μωχάμετ Τζέσους Κρέσνα, ότι του απεστάλλει, το αξίωμα σε ηλεκτρονική μορφή και ότι θα ακολουθούσε ειδοποίηση ενημέρωσης, για τον τρόπο παράδοσης της περγαμηνής, στην Ελλάδα, αφού ο ίδιος εξαιτίας των υποχρεώσεών του, αδυνατούσε να ταξιδέψει.
Τον Ιούνιο ήρθε στην Ελλάδα ο πρόεδρος και γεννήτωρ του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, για τις συναντήσεις προετοιμασίας του επόμενου Φιλοσοφικού Συμποσίου στην Αθήνα τον ερχόμενο Οκτώβριο, έτσι εστάλησαν οι δύο πλέον περγαμηνές η μία από Ασία ή άλλη από Ρωσία, για να παραδοθούν στον τιμώμενο δια χειρών του κυρίου Κοντράσιν.
Την τελετή βράβευσης, με την συνεργασία του Αμερικανικού Κολλεγίου στην αίθουσα τελετών του, άνοιξε ο ίδιος ο Πάρις Κατσίβελος, ως Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ και Αντιπρόεδρός του, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πολιτισμού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ καθηγητής δρ. Ίγκορ Κοντάσιν απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωση για τις βραβεύσεις.
Ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου της UNESCO στο Βελιγράδι για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη, δρ. Jeffrey Levet, αναφερόμενος στην βράβευση, τοποθετήθηκε για τις παρούσες συνθήκες του πλανήτη και την ανάγκη να στρατευόμαστε στον αγώνα διάσωσής του και ο δρ. Συγκριτικής Εθνολογίας Παν/μίου Γλασκώβης και μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών Στέφανος Βογαζιανός Roy, έκλεισε το πρώτο μέρος της τελετής, με θερμό χαιρετισμό.
Ακολούθησε, σύντομο “Ποιητικό Παράθυρο” με θεατροποιημένη ποίηση από τον Πάρι Κατσίβελο, ο οποίος, σύμφωνα με τα πάγια Τάξη και Τακτική του, κυρίως ανάμεσα στο κοινό αλλά και από βήματος, ζωντάνεψε θησαυρούς από την ποίηση των αγαπημένων του Ελλήνων τεράστιων διανοητών Άγγελου Σικελιανού, Νικηφόρου Βρεττάκου και Κωνσταντίνου Καβάφη.
Ακαδημαϊκοί, μέλη της Επιστημονικής και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Καλλιτέχνες, Πρόεδροι Ομίλων του Πνεύματος και των Τεχνών όπως και συλλόγων κοινωνικής προσφοράς, στους οποίους ο Πάρις Κατσίβελος, προσφέρει τακτικά τις καλλιτεχνικές του υπηρεσίες ανιδιοτελώς και καλλιτέχνες φίλοι του, συμπλήρωναν την τεράστια πνευματική συντροφιά.
Φυσικά υπήρξαν αναλύσεις, τοποθετήσεις, ερωταπαντήσεις και φιλοσοφικά αγαπητικά πηγαδάκια, στην κατάμεστη αίθουσα του New York College.
Με την ίδια τελετή τιμήθηκε και δρ. Συγκριτικής Εθνολογίας Πανεπιστημίου Γλασκώβης και μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών κ. Στέφανος Βογαζιανός Roy.
Σύμφωνα με την τιμητική περγαμηνή: “ο κάτοχος των ανωτέρω Διαπιστευτηρίων, καθίσταται πλέον μέρος ενός ειδικού και σε συνεχή ανάπτυξη Σώματος Αντιπροσώπων γνωστών ως Λειτουργοί Κοινωνικής Παιδείας/Εκπαιδευτές του 21ου αιώνα, το οποίο από τούδε θεωρείται ως η κατ’ εξοχήν βάση των αξιότιμων Διδασκάλων Κοινωνικής Παιδείας όλων των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών, που με αυτήν την δράση γίνονται αρωγοί της Ανθρωπότητας και άξιοι πάσης Αναγνώρισης γι’ αυτήν.
Αυτή η ιδιότητα του Λειτουργού Κοινωνικής Παιδείας συνοδεύεται από το Κοινωνικό Δικαίωμα να συγκαλούν καθώς και το Ηθικό Καθήκον να διδάσκουν Κατοίκους της Γης , να στρατολογούν Πολίτες του 21ου αιώνα και να διευρύνουν το φάσμα της Κοινωνικής Ιθαγένειας, εξασφαλίζοντας μία καλύτερη Γη για όλη την Ανθρωπότητα γενικότερα καθώς και ειδικότερα για κάθε ένα από τα εκπολιτισμένα μέλη της.”
Θυμίζουμε ότι πέρυσι την ίδια εποχή ο Πάρις Κατσίβελος τιμήθηκε και πάλι, με την κορυφαία Ακαδημαϊκή Ιδιότητα και Τίτλο Τιμής του “Παγκόσμιου Καθηγητή Κοινωνικοπολιτικής Παιδείας”, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (U.N.O.), το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ (W.P.F.) και το Παγκόσμιο Κράτος της Γης (U.S.E.), διάκριση που θεωρείται σημαντικότατη για τον ίδιο αλλά και την χώρα μας.
Τον Απρίλιο του 2017, επίσης Πάρις Κατσίβελος, αναγορεύτηκε σε “Επίτιμο Διδάκτορα της Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Επιστημών της Ουκρανίας” για το σύνολο του Ακαδημαϊκού του έργου πέραν των τεσσάρων δεκαετιών. Στην ίδια τελετή τιμήθηκε τότε και ο σημαντικός συνέλληνας Αστροφυσικός και καθηγητής της Φυσικής του Διαστήματος κύριος Ξενοφώντας Μουσάς, για το έργο του στην Ιστορία της Αστρονομίας και στην Αρχαιοαστρονομία.
Την Άνοιξη του 2018 ο Πάρις Κατσίβελος έτυχε και της αναγόρευσής του, σε “Διδάκτορα Πρακτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών” από τέσσερα πανεπιστήμια συνεργαζόμενα με το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ, W.PH.F. University (USE-Ο.Η.Ε.-U.N.O.).
Επίσης έχει την ταυτότητα του Πολίτη του Κόσμου, με τον Παγκόσμιο αριθμό πολίτη 000 000 025, αφού είχε ήδη χαρακτηριστεί ως τέτοιος από το 2010, δηλαδή από τους πρώτους ρομαντικούς και πρόθυμους να συμβάλουν στην ειρηνική συμπόρευση των λαών!