Πάρις Κατσίβελος: βράβευση Gusi Peace Prize International

Ο Πάρις Κατσίβελος, έφερε στην Ελλάδα το "Gusi Peace Prize International", ομόλογο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, με έδρα την Ασία.

Απίστευτα μεγάλη τιμή για την χώρα μας είναι η πρόσφατη βράβευση του Έλληνα Ηθοποιού, Συγγραφέα, Καθηγητή Δραματικής Τέχνης και Καθηγητή Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Πάρι Κατσίβελου, στη Μανίλα των Φιλιππίνων, με  το Διεθνές Βραβείο ΕιρήνηςGusi Peace Prize International”, ομόλογο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης από την Gusi Peace Prize International Foundation 2023, στην 38η ετήσια διοργάνωση, ανάμεσα σε αρχηγούς κρατών, επιστήμονες, διανοητές διεθνούς κύρους και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον Κόσμο.  

Το Βραβείο Ειρήνης Gusi αντιπροσωπεύει μία από τις υψηλότερες τιμές για άτομα από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, που διακρίθηκαν ή συνέβαλαν στην επίτευξη Ειρήνης, σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, λογικής και ηθικής μέσω των επιτευγμάτων τους, στις Επιστήμες, στην Έρευνα, στις Τέχνες, στο Πνεύμα, στην Πολιτική στην Βιοηθική, Φιλανθρωπία, και άλλους τομείς που βελτιώνουν και στηρίζουν την Ζωή….  

Ο Πάρις Κατσίβελος ήταν υποψήφιος και το 2019, αλλά λόγω υποχρεώσεων αδυνατούσε να παραστεί.  

Για τέσσερις μήνες υπήρχαν γιγαντοαφίσες με την αναγγελία των βραβείων Ειρήνης Gusi, με την σημαία της κάθε χώρας πάνω από τον κάθε βραβευόμενο, στα 7.641 νησιά των Φιλιππίνων, με τα 114 εκατομμύρια κατοίκους, όπως και στις 67 χώρες που στέλνουν αντιπροσωπείες για την βράβευση.  

Ο Πάρις Κατσίβελος στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων Rizal, δεξιά του dr. Irina Bondar, ο πρόεδρος Vit Edlicka, αριστερά η Πριγκίπισσα του Νεπάλ S.E. Princess Himani Rajya Laxmi Devi Shah, dr. Sami Charles και οι άλλοι βραβευμένοι.

Την παραμονή των βραβεύσεων οι τιμώμενοι κατέθεσαν στέφανο στο Μνημείο των Πεσόντων στο Πάρκο Ριζάλ την ώρα της ανατολής του ηλίου, ενώ αντιπροσωπείες από  τα τρία σώματα στρατού με εικοσιέναν πυροβολισμούς ακριβώς την ώρα της Ανατολής του ηλίου και οι μπάντες τους απέδωσαν τιμές.  

Ακόλουθα στο Δημαρχείο της Μανίλα, τους παραδόθηκε το κλειδί της πόλης, δια χειρών του Αντιδημάρχου Yul Servo Nieto, που υπήρξε και διάσημος ηθοποιός των Φιλιππίνων και λόγω επαγγέλματος είχανε πολλά να πούνε για την Δραματική Τέχνη, με τον Έλληνα τιμώμενο.  

Το ίδιο βράδυ, προσφέρθηκε Δείπνο Επικοινωνίας και Τιμής” για τους βραβευμένους και όλη την ακολουθία τους, στο Victorinos Restaurant στην Quezon CΙty 

Εκεί ο Πάρις Κατσίβελος με την πριγκίπισσα του Νεπάλ S.E. Princess Himani Rajya Laxmi Devi Shah, την  φίλη του από Συρία καθηγήτρια Nada Al Ali κόρη μεγάλου αγωνιστή και ήρωα της Συρίας και επίσης τον αγαπημένο του Dr. Sami Charles από Νιγηρία δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε 37 χώρες γίνανε οι Peace Makers” των βραβευμένων περιδιάβαιναν όλες τις αίθουσες με μία ρήση Ειρήνης, ως διακήρυξή τους και ο Πάρις Κατσίβελος, απήγγειλε ποίηση για την Ειρήνη!  

Στο ίδιο τραπέζι οi Ρώσοι Dr. Igor Kontrashin, Dr Irina Bondar, ο υπέροχος χιουμορίστας Dr. Carlos Paya από Ισπανία, ο πρόεδρος Vit Edlicka του κρατιδίου Liberland και άλλες  φίλιες και αγαπητικές συντροφιές!

Το κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι της Ασίας Satellite, που μεταδίδει σε 80 χώρες ήταν εκεί, καθώς άλλα 17 κανάλια. 

Γιγαντοαφίσες με την ανακοίνωση των βραβεύσεων, σε κάθε γωνιά των Φιλιππίνων.

Την βραδιά της βράβευσης, βραβευμένοι ή Laureates όπως τους ονομάζουν εκεί, μετά το τιμητικό τους δείπνο, παραταχθήκανε στην αίθουσα των βραβεύσεων και σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Δίπλα στον κάθε τιμώμενο υπήρχε αξιωματούχος, με την σημαία της χώρας του.   

Στη σειρά τους, μπαίνανε στην τεράστια αίθουσα με τους 5.500 περίπου προσκεκλημένους, με διαφορά λίγων λεπτών και τους χιλιάδες ευγενικούς ανθρώπους όρθιους να τους δέχονται με χειροκροτήματα. Με την ίδια σειρά ειπώθηκαν κάποια πράγματα για τον κάθε τιμώμενο, ο αξιωματούχος συνοδός του,  κρατούσε την σημαία της χώρας του στο κέντρο πια της εξέδρας δίπλα του και ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος της κάθε χώρας! Εδώ ναι, όταν άκουσε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, μας εξομολογήθηκε ο Πάρις Κατσίβελος, ένοιωσε να τον  κατακλύζουν μεγατόνοι συγκίνησης.  

Όταν ήρθε η σειρά του, έλαβε την πλακέτα με την βράβευσή μου, η οποία (απίστευτο), ζυγίζει πεντέμισι κιλά, αφού είναι κατασκευασμένη από πλεξιγκλάς και τιτάνιο. 

Στην ομιλία του, προέτρεψε για κοινή προσπάθεια όλων των ανθρώπων, ως μία Ψυχή αλλά με πράξεις για την Ειρήνη, την Αδελφοσύνη των Λαών, την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία, την Αλήθεια, την Αγάπη, τις ίσες Ευκαιρίες και μια ζωή Φωτός, για όλους τους ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Μητέρας Γαίας, χωρίς όρους, χωρίς όρια, χωρίς καμιάς μορφής διακρίσεις. 

Ο Πάρις Κατσίβελος στην κεντρική του ομιλία, αμέσως μετά την βράβευσή του

Ειδικά τόνισε ότι “Όλοι είμαστε Ένα”Εν τα Πάντα και τα Πάντα Έν” και αυτό το ένα εμπεριέχει όλα και όλους. Ότι είμαστε όλοι από την Ίδια Θεϊκή και Φωτεινή Ουσία. Ότι είμαστε όλοι κύτταρα του Ιδίου τεράστιου Νοήμονος Συμπαντικού Οργανισμού και πως όταν ένα κύτταρο πονά τότε και όλα τα άλλα νοσούν και πονάνε μαζί του. Έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε να γίνεται. Και πολλά άλλα που πιστεύει, ακολουθεί και εργάζεται γι΄ αυτά σε όλη του την βίωση!  

Αξέχαστη θα μείνει η πολύωρη, εορταστική, τιμητική φιλοξενία και το Δείπνο Τιμής από το  Πανεπιστήμιο University of Pertetual Help” για τους Laureates – βραβευμένους, αλλά και ολόκληρη την συνοδεία τους, όλες τις αντιπροσωπείες, τους ξένους και ντόπιους vipς και διανοούμενους.  

Οι Laureates, λάβανε δώρα αγάπης από τον ίδιο τον πρόεδρο και πρύτανη του ιδρύματος Dr. Antony Jose M. Tamayo, όπως και ένα τεράστιο ρολόι τοίχου, με το λογότυπο του πανεπιστημίου! 

Οι κύριοι της Αραβικής αντιπροσωπείας μετάφεραν από βήματος την εκτίμηση και τον χαιρετισμό του βασιλιά τους και κυρία  της ομάδας τους, που είναι σύζυγος του στρατηγού και εξαδέλφου του βασιλιά, πέρασε γύρω από τον λαιμό των βραβευμένων εκ μέρους του παλατιού τιμητικά, υπέροχες λευκές μεταξωτές Τηβέννους, κεντημένες με χρυσή κλωστή από την ίδια!

Αργότερα εξήγησε στον Πάρι Κατσίβελο, ότι αυτό το είδος Τηβέννου είναι στην ρίζα του Ελληνικό. Το δανείστηκαν οι Άραβες από τους Ρωμαίους οι οποίοι το δανείστηκαν από εμάς! Ήταν το Ωμοφόριο” που φορούσαν στην Ελλάδα μόνο οι Φιλόσοφοι, οι Παιδαγωγοί και οι Ηθοποιοί, ή το Πάλλιον” σύμφωνα με τους Ρωμαίους, όταν το επέλεξε ο Τιβέριος αντί της κλασσικής Τηβέννου! 

Ένα ιδιαίτερο ακόμη τιμητικό Δείπνο Συντροφικότητας και Τιμής”, όπως το ονομάζουν δόθηκε στο φημισμένο Army Navy Club Hotel, στην Δυτική όχθη της Μανίλα.  

Την επόμενη και τελευταία ημέρα του κυρίως σώματος των τιμητικών εκδηλώσεων ήταν ο Διαγωνισμός  και η Στέψη Καλλιστείων της International Glamour στο Tanghalang Pasigueno, της Pasig City και θεωρούν πολύ τιμητικό να αναθέσουν στους βραβευμένους να επιλέξουμε τους τελικούς νικητές.  

Ο Πάρις κατσίβελος, στο Δείπνο Επικοινωνίας, Αγάπης και Τιμής στο Victorino’s Restaurant της Quezon CΙty, απαγγέλει για την Ειρήνη.

Ο Πάρις Κατσίβελος  βραβεύτηκε  άλλες τέσσερις φορές για την Ειρήνη, μεταξύ αυτών: Το 2016 του δόθηκε ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρεσβευτή της Ειρήνης”, το 2017 έλαβε το “Ειδικό Μετάλλιο Τιμής της Βραζιλίας για την Ειρήνη, την Λογοτεχνία, την Αειφόρο Ανάπτυξη και τις Τέχνες”, το 2021 αναγορεύτηκε Διεθνής Πρεσβευτής της Ειρήνης” από τρείς ακόμη διεθνείς οργανισμούς και το 2022 έλαβε από το Μεξικό το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης”. 

Αυτό που μας τόνισε ο Πάρις Κατσίβελος είναι, πως εμείς συν-δημιουργούμε τις βιώσεις μας!  

Εμείς εκφράζουμε την βούληση του πλανήτη, Ατομικά και Συλλογικά και στο Υλικό και στα Αιθερικά Πεδία.  

Ως συν-δημιουργοί της ζωής μας, ας προσπαθήσουμε λοιπόν, αξίζει τον κόπο!

Για μια καλύτερη ζωή γεμάτη Φως, Αγάπη και Ειρήνη!  

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η αιθέρια τέχνη του συμβολιστή Οντιλόν Ρεντόν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Οντιλόν Ρεντόν / Odilon Redon (κανονικά Μπερτράν Ρεντόν), γεννήθηκε το 1840 στο Μπορντώ της Γαλλίας, σε...

Η πολυπρισματική αισθητική του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης Ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1906. Σε νεαρή ηλικία παρουσίασε τα πρώτα έργα του και...

Αντώνης Χατζηϊωάννου: Η ζωγραφική, ως τέχνη, ανήκει σε όλο τον κόσμο

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Πρόσφατα είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε την φιλόξενη οικία της οικογένειας του γνωστού συλλέκτη Αντώνη Χατζηϊωάννου και να μιλήσουμε  για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this