«Σπουδή σε μεγάλους ζωγράφους», O Giorgio Bounias στην γκαλερί Κapopoulos Fine Arts

O Giorgio Bounias εκθέτει στην γκαλερί Κapopoulos Fine Arts, στο Κολωνάκι την νέα σειρά έργων του με την τεχνοτροπία του κολάζ από εφημερίδες και χαρτόνια επιζωγραφισμένα στο χέρι με ακρυλικά χρώματα και στόκους.

Ο ίδιος αναφέρει για τα έργα της έκθεσης

Εμπνευσμένα από εικόνες και επισκέψεις μου σε μεγάλα μουσεία, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές από διαφορά μέρη του κόσμου.
Σπουδή πάνω σε γνωστά έργα μεγάλων ζωγράφων που θαυμάζω όπως οι Dali, Picasso, Leger, Basquiat, Modigliani, Miró, Botero, Matisse, Klee, Lichtenstein, Andy Warhol κ.α.

Μέσα από την ματιά μου έργα γνωστών ζωγράφων ξανά-συστήνονται στο κοινό με έναν αέρα πιο σύγχρονο.
Με τα κολάζ και την τοποθέτηση στοιχείων του σύγχρονου καταναλωτισμού τα έργα “κλείνουν το μάτι” στο κοινό και παρουσιάζονται με έναν πιο παιχνιδιάρικο, άλλοτε ειρωνικό, γεμάτο αντιθέσεις τρόπο.
Giorgio Bounias, Study of «Flexible clocks» Salvador Dali, 100x70cm, Hand painted on collage

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, παρουσία πλήθους κόσμου, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Λίλα Ντε Τσάβες, Ολιβιέ Ντε Κοτ

Who is Who

Γεννημένος στην Ελλάδα ο Giorgio Bounias σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης και αρχαιοτήτων στην Ιταλία. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Βατικανό και στο μουσείο Uffizi της Φλωρεντίας ενώ παράλληλα εξελίσσει την ζωγραφική του και την εικαστική του ιδιότητα. Δούλεψε πάνω στην εικαστική και σκηνική επιμέλεια δύο θεατρικών έργων στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Ο Giorgio Bounias έχει ασχοληθεί με διάφορες μορφές τέχνης, όπως το κολάζ με χαρτόνια και εφημερίδες, την ζωγραφική με ακρυλικά χρώματα και στόκους και την ζωγραφική πάνω σε κρανία κερατοφόρων βοοειδών. Εχει ψηφιοποιηθεί έργο του στην Κρήτη για την ανάδειξη του τόπου μετά από κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης. Έχει εκθέσει στο μουσείο Μαραθώνα, στο μουσείο Τσιτσάνης στα Τρίκαλα, για το μικρό Παρίσι των Αθηνών ενώ πραγματοποίησε και την ατομική του έκθεση στο ξενοδοχείο Μπάγκειον το 2020 κ.α.

Εμπνευσμένος από γνωστά έργα μεγάλων ζωγράφων που επισκεπτόταν στα μουσεία του κόσμου και της Ιταλίας, ασχολήθηκε πρόσφατα με τη σπουδή πάνω σε αυτά μετεξελίσσοντάς τα με τις τεχνικές του κολάζ, του στόκου και των ακρυλικών χρωμάτων. Τοποθετώντας στα έργα αυτά στοιχεία του σύγχρονου καταναλωτισμού, της μόδας κ.α. Με αυτό τον τρόπο κλασσικά έργα μεγάλων ζωγράφων επαναπροσδιορίζονται μέσα από την ματιά του καλλιτέχνη τοποθετώντας τα στην σύγχρονη εποχή.

Giorgio Bounias, Study of «The Seed Of The Areoi» Paul Gauguin, 100x70cm, Hand painted on collage

Info

Διάρκεια έκθεσης
H ημερομηνία λήξης της έκθεση είναι ανοιχτή
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.30 – 17.00
Τρίτη, Παρασκευή .10.30 – 19.00

KAPOPOULOS FINE ARTS
Σκουφά 5, Κολωνάκι
21 0363 7652
www.kapopoulosart.gr

Giorgio Bounias, Study of «Girl With Tear lll» Roy Lichtenstein, 100x70cm, Hand painted on collage
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το κλειδί για μακροζωία και ευεξία

Αντιγήρανση και Μυοσκελετική Υγεία Η αντιγήρανση δεν είναι απλώς μια αισθητική επιδίωξη αλλά μια ολιστική προσέγγιση για τη διατήρηση της υγείας, της λειτουργικότητας και της...

Ο φανταστικός κοινωνικός ρεαλισμός του Thomas Schütte

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο σύγχρονος εικαστικός Thomas Schütte γεννήθηκε το 1954 στη Γερμανία. Ζει και εργάζεται στο Ντίσελντορφ. Από το 1973...

Ναντίν Αμπντέλ Γκαφάρ: Η Ιδρύτρια του Art D’Égypte μιλά στo Αrtviews

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Η Ναντίν Αμπντέλ Γκαφάρ, η καταξιωμένη Γαλλο-Αιγύπτια επιμελήτρια με βαθιά αγάπη για την αιγυπτιακή τέχνη και τον πολιτισμό, έχει αφιερώσει τη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this