Στην Καταχνιά του Τεννεσσή: Τέσσερις μαύρες κωμωδίες του Tennessee Williams από το «Άλλο Θέατρο»

Κάθε Σάββατο στις 8 μμ. από 4 Μαρτίου

Το «Άλλο Θέατρο» είναι μια θεατρική ομάδα σπουδής και έρευνας πάνω στο παγκόσμιο θέατρο ρεπερτορίου, αφοσιωμένη αποκλειστικά στο καλλιτεχνικό θέατρο. Εχει στόχο να αποκαλύψει και να ζωντανέψει στη σκηνή, μέσα από ευφυείς και διακριτικές πινελιές, με την πνοή μιας νέας και σύγχρονης ανάγνωσης, το βαθύτερο νόημα των έργων και αυτό να διέπεται από αισθητική συνέπεια.

Το «Άλλο Θέατρο» ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 από καλλιτέχνες του Studio Υποκριτικής Τέχνης της μουσικής σχολής Κ. Μπεχράκη,το οποίο λειτούργησε την περίοδο 2005- 2014 υπό την διεύθυνση και διδασκαλία της ηθοποιού,δασκάλας θεάτρου και σκηνοθέτιδας Εύης Θεοδωρίδου.

Τον Οκτώβριο του 2015 το Α.Θ. παρουσίασε την πρώτη του δημιουργία πάνω στη δραματουργία του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, με τον τίτλο «Πιστωμένο στον Αύγουστο Στρίντμπεργκ», που περιελάμβανε τα έργα «Οι δανειστές» και «Η πιο δυνατή» στη σκηνή του θεάτρου «Κάτω από τη γέφυρα».
Τον Νοέμβριο του 2017 το Α.Θ. παρουσίασε τη δεύτερη δημιουργία του πάνω στη δραματουργία του Αύγουστου Στρίντμπεργκ με τον τίτλο «Πιστωμένο στον Αύγουστο Στρίντμπεργκ», που περιελάμβανε τους «Δανειστές» και το έργο «Μπροστά στον Θάνατο», στη σκηνή του θεάτρου Εκστάν. Η παράσταση «Στην καταχνιά του Τεννεσσή», είναι μια παράσταση για τον εφιάλτη του Αμερικάνικου ονείρου. Περιλαμβάνει τέσσερις μονόπρακτες μαύρες κωμωδίες του Τεννεσσή Ουίλιαμς γραμμένες τη δεκαετία του 40 και είναι: «Το πορτρέτο μιας Μαντόνας», «Η Λαίδη Φθειροζόλ », «Το σκοτεινό δωμάτιο» και «Χαιρετισμούς από την Μπέρθα».
Ο ποιητής του ζωτικού ψεύδους και των μαγικών διαφυγών Τεννεσσή Ουίλιαμς είναι ένας δραματουργός με οξύ, σκληρό, ρεαλιστικό και πολλές φορές ωμό λόγο, ένας δραματουργός, που παρουσιάζει τον σύγχρονο άνθρωπο με όλες του τις αντιφάσεις, την ιλαροτραγική του μοίρα αλλά και την ποιητική του διάσταση με ποικίλους συμβολισμούς. Τα στοιχεία αυτά συνυπάρχουν αδιαχώριστα σε όλο του το έργο, στο οποίο ο σύγχρονος άνθρωπος, από νευρωτικός έως ψυχωσικός, ζει σ΄ έναν κόσμο εχθρικό, σκληρό και ακατανόητο για κάθε αλλα αδύναμο, απροσάρμοστο και ανήμπορο φυσικά η κοινωνικά άνθρωπο. Σ’ έναν τέτοιο κόσμο ο σύγχρονος άνθρωπος είναι δέσμιος δια βίου σ’ έναν ακατάληκτο διάλογο με τα προβλήματά του, στο στοίχημα με τα οποία έχει πάντα τη θέση του χαμένου. Στην παράσταση τα μπλούζ του Μισσισιπί αγκαλιάζουν με τις φωνές του Β.Β King και της Billy Holiday τη δράση.
Η παράσταση:
Μετάφραση: Εύη Θεοδωρίδου
Σκηνοθεσία, Εικαστική και Μουσική επιμέλεια: Εύη Θεοδωρίδου
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Συντονισμός Ήχου: Γιάννης Γκλιόλας
Διεύθυνση σκηνής: Νίκος Λάσκος
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Εύη Θεοδωρίδου
Γεωργία Αλεξοπούλου
Άννα Τόγια
Μιχάλης Χάιδας
Αλέξανδρος Καρδάσης
Θέατρο Εκστάν: Πατησίων και Καυταντζόγλου 5 (Άνω Πατήσια)
Τηλέφωνο: 2130210339
Κάθε Σάββατο στις 8 μμ. από 4 Μαρτίου
Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ομαδική εικαστική έκθεση στην Villa Aphea στην Αίγινα

Πριν από 10 χρόνια, ερωτευτήκαμε την Ελλάδα, το νησί της Αίγινας και την όμορφη Villa Aphea. Η βίλα διαθέτει γοητεία, εκπληκτική γραφική θέα στο...

Η αισθητική μετάβαση στον κλασικισμό του φωβιστή Αντρέ Ντεραίν

Γράφει ο  Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Αντρέ Ντεραίν / André Derain γεννήθηκε το 1880 στο Σατού, κοντά στο Παρίσι, σε ευκατάστατη οικογένεια...

Πέτρος Καραβέβας: Οι αυτοπροσωπογραφίες καλλιτεχνών: μια ιδιάζουσα κατηγορία πορτρέτων 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Με τον όρο «αυτοπροσωπογραφία» αναφερόμαστε στην προσωπογραφία ενός καλλιτέχνη που έχει φιλοτεχνηθεί από τον ίδιο. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ένα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this