“Το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk διοργανώνεται από την Art in Progress (AMKE) και παραμένοντας πιστό στο όραμα του κάθε χρόνο (Απρίλιο – Οκτώβριο), έχει στόχο να προσδώσει νέα δυναμική στον αστικό ιστό της Πάτρας. Ένας μοναδικός σύγχρονος χαρακτήρας, σε μία ολόκληρη την πόλη, μέσω έργων τέχνης μεγάλης κλίμακας στον δημόσιο χώρο (τοιχογραφίες – murals), γεμίζουν την καθημερινότητά μας με αναπάντεχα μηνύματα, χρώμα και εξωστρέφεια.

Το ArtWalk, αφενός δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας, ψυχικής ανάτασης και ελπίδας στην τοπική κοινωνία, αφετέρου δίνει έμπρακτα βήμα στην πολυπαθή καλλιτεχνική εικαστική κοινότητα, καθώς το παράδειγμα της Πάτρας ευαισθητοποίησε και επηρέασε ολόκληρη την Ελλάδα με πρωτοφανή τρόπο για την εικόνα μίας σύγχρονης πόλης του μέλλοντος.

Απασχολεί ετησίως τον τοπικό, τον εθνικό και τον διεθνή τύπο με περισσότερα από 300 άρθρα, ενώ η ανταπόκριση στα social media (FB) της Art in Progress και του ArtWalk, το 2018 έφτασαν τις 522.000 μοναδικές επισκέψεις (ξεχωριστές IP), το 2019 ξεπέρασαν τις 1.300.000 επισκέψεις, ενώ το 2020 προσεγγίσαμε τις 6.500.000 επισκέψεις από 42 χώρες, καθώς και βίντεο της διοργάνωσης έχουν ξεπεράσει τις 35.000.000 προβολές παγκοσμίως.

ASIER, Μιχαήλ Ψελλού 4, Πάτρα 2020

Έτσι η Art in Progress αποδεικνύει ουσιαστικά ότι οι εικαστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο αστικό ιστό της πόλης και ο σύγχρονος πολιτισμός μπορούν να καθιερώσουν διεθνώς την Πάτρα ως πόλο έλξης πολιτισμικού τουρισμού μέσω της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της εξωστρέφειας.

Και φέτος (2021) προσκαλώντας καλλιτέχνες της street art από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, οργανώσαμε την τοπική κοινωνία των πολιτών, θεσμικούς φορείς, εταιρείες, καταστήματα, ιδιοκτήτες πολυκατοικιών και εντέλει δημιουργήσαμε και πάλι ένα σύγχρονο οικοσύστημα γύρω από μία νέα συνθήκη αντίληψης και διαλόγου γύρω από το ποιον δημόσιο χώρο θέλουμε σήμερα στις πόλεις μας.

Μείνετε συντονισμένοι για την εξέλιξη του ArtWalk 6!”

Art in Progress

www.artinprogress.eu
Facebook: Art In Progress και ArtWαlk
Instagram: Art in Progress και Artwalk_Festival