O Δήμος Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και η UrbanAct, συνεχίζουν το έργο της υλοποίησης δημόσιων τοιχογραφιών από streetartists στο χώρο του πάρκου στην οδό Θεσσαλονίκης, έναντι της Τεχνόπολις. Στο σύνολο των τοιχογραφιών που έχουν ήδη δημιουργηθεί, προστίθεται φέτος και η εικαστική παρέμβαση του Ιταλού καλλιτέχνη Demetrio Di Grado.

Ο Demetrio Di Grado είναι καλλιτέχνης από την Σικελία. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την street art, συνδυάζοντας την τεχνική του κολλάζ με την τέχνη των τοιχογραφιών. Το “Street Collage” έκανε τον Demetrio έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και δραστήριους καλλιτέχνες στην ιταλική σκηνή.

Ο Demetrio Di Grado θα πραγματοποιήσει το έργο του στις 22 Αυγούστου 2021, το οποίο αποτελεί μέρος της ακόμα αδημοσίευτης σειράς

«Ξεκινώντας από το τέλος»

Στη σειρά αυτή, ανθρωπογενή και αρχιτεκτονικά τοπία στα οποία άνδρες γυναίκες και παιδιά, εναλλάσσονται αναγεννώντας άλλες μορφές και δημιουργώντας νέες διασυνδέσεις.

Πάντα σε στενή και ενίοτε δραματική αντιπαράθεση με τα πιο σύγχρονα ζητήματα που απευθύνονται στην κοινωνία και που σχετίζονται με το περιβάλλον, την πολιτική και το μέλλον.

Όπως αναφέρει και ο επιμελητής του πρότζεκτ Francesco Piazza “μια αρχιτεκτονική τόσο παράλογη που αναστατώνει,  προκαλώντας παραδόξως ένα βραχυκύκλωμα μεταξύ αυτού που ζούμε και αυτού που έχουμε βιώσει. Ένας χρονικός βρόχος στον οποίο όλα επαναλαμβάνονται με διαφορετικές μορφές, εκφράζοντας την αλήθεια, δημιουργώντας πάντα νέους και εκπληκτικούς συνδυασμούς, φτάνοντας σε μια συνθετική καθαριότητα που δικαιολογεί το λογοτεχνικό στοίχημα του καλλιτέχνη και το βλέμμα του προς έναν κόσμο που θα ξαναχτιστεί.”

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την υλοποίηση του έργου, παρακαλούμε τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

who is who

#DEMETRIODIGRADO [ΒΙΟ]

Χιπ Χοπ και Μανσούρσινκ:

Γεννήθηκα στο Παλέρμο το 1976, μετά από μια περίοδο που πέρασα στην κουλτούρα του Hip Hop από το 1994 έως το 2000, γοητεύτηκα από την τέχνη και ειδικά από τη ζωγραφική.  Το 2012 ίδρυσα το ManSourcing, τον σύλλογο που ξεκίνησε το εικαστικό μου πρότζεκτ : Την προώθηση της τέχνης σε όλες τις πιθανές της μορφές. Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι γεμάτο συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες της εθνικής και διεθνούς σκηνής, τους οποίους ενέπλεξα σε εκθέσεις, πρότζεκτ street art και φεστιβάλ.

Το Κολλάζ: Το 2016 έφερε την επανάσταση στην ιδέα μου να κάνω τέχνη.  Πάντα γοητευμένος από την τεχνική του κολλάζ, άρχισα να κόβω, να κολλάω, να συναρμολογώ εικόνες και προτάσεις.  Σταματώντας τα όνειρά μου και τις σκέψεις μου στο χαρτί σε ένα οικείο ταξίδι μεταξύ συνείδησης και ενστίκτου.

Έρευνα: Τα κολλάζ μου γεννήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Από την επιθυμία να εκφραστώ μέσα από υποβλητικές εικόνες μιας μακρινής ιστορικής περιόδου, αλλά γεμάτης με ποίηση και νοσταλγία.  Αποκόμματα περιοδικών που δημοσιεύθηκαν μεταξύ της δεκαετίας του 1920 και της δεκαετίας του 1950, τα οποία αναζητώ ως αρχαιολόγος.

Τα μάτια: Οι σκηνές που παρουσιάζω  στα έργα μου ανακαλούν τα χρόνια του πολέμου αλλά και εκείνα της αναγέννησης.  Η φιγούρα είναι πάντα στο κέντρο. Πρόσωπα γεμάτα πόνο αλλά και ακραία επιθυμία να ζήσουν και να εξιλεωθούν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, καθένα από αυτά φέρει ένα μήνυμα που ρέει με την πάροδο του χρόνου μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή αντιφατικότητα.

Και τέλος, μια πρόταση στα μάτια που κλείνει τις αισθήσεις, λανσάρει  μια πρόκληση, προτείνει ενα συλλογισμό. Μάτια που μιλάνε. Αυτή είναι η  υπογραφή μου.

Vintagepop: Έτσι προσδιορίζω τη δουλειά μου. Κολλάζ επίσης.  Η συναρμολόγηση των εποχών, σε μια ιστορική περίοδο  στην οποία η ψηφιακή τεχνολογία είναι πάντα ταχύτερη και καταβροχθίζει τα πάντα με φρενίτιδα , το αναλογικό κολλάζ γίνεται για μένα η ανάγκη να σταματήσω, στον ελεύθερο χρόνο μου.

[Προσωπικές Εκθέσεις]

IN COLLA VERITAS – Josephine Boni Gallery – Palermo

USELESS APPEARANCE – Galleria A Sud – Josephine – Realmonte (AG)

IN COLLA VERITAS – Palazzo Beneventano – Lentini (Sr)

ROMANZESCA REALTA – Studios – Palermo

KIND – Veniero Project Gallery – Palermo

KIND – KòArt unconventional Gallery – Catania

DECDA.  “Dopo esservi commossi dovreste allarmarvi” – Cre.  Zi.  Plus.- Palermo

CANDITI AL VELENO- Galleria Rosso27- Roma

[Ομαδικές Εκθέσεις]

CALL FOR ARTIST – Nucleika Gallery – Catania

RESEARCH – Palazzo Ducale – Gela (Cl)

SMALL – Palazzo Ceramico – Caltagirone (Ct)

COLLAGE NOIR – Auditorium El Batel – Cartagena (Es)

GREAT FABULOUS FLAME – Terrassa – (Es)

THE NAPOLEON EXPERIENCE – Elba Island

INDIVISIBLE – Veniero Project Gallery – Palermo

HUMAN URBAN LANDSCAPES – Veniero Project Gallery – Palermo

LOVE – Galleria Civico 111 – Gela

KLIMT – between signs and archetypes – Tonnara Florio – Palermo

THE AVANT-GARDE OF THE VISUAL ART – Dogliani (Cn)

PURGATORIO – Camo (Cn)

VINYLISM EVENT COLLAGE COLLECTIVE – Edinburgh

ROSY FOREVER

Borderline-Palermo

EARLY SEASON GROUP SHOW

Blender Gallery – Athens

CANONE DOPPIO – The Project Gallery, Athens

[Δημοσιεύσεις]

Rhapsody – Arts and Literature Magazine # 16 # 17 # 18 – Milan

Fanzinoteca by La Pipete Noir – Milan

Demetrio Di Grado: Dopo esservi commossi dovreste allarmarvi – Bisso Edizioni, Palermo

[Προμήθειες, Συνεργασίες και Εκδηλώσεις]

SIMPLE – recording project – label Sheva Collection – UK

JUDEKA – graphic project – wine company label – Caltagirone (Ct)

NINA FOR THE DOG – custom – AAF- Affordable Art Fair – Milan

LEO & PIPO – Paris

SPRING – Small Window Decals for bissobistrot – Palermo

#STREETARTCALTAGIRONE – Caltagirone

ETNA BITTER – Limited Edition

REGALEALI BLEND

[Street Art]

STIKERS & PASTE ON WALL:

Palermo / Catania / Eolie / Ragusa / Bologna / Rome / Paris / Berlin

[Social]

Instagram.com/demetriodigrado

Facebook.com/demetriodigradocollageanalogico

[Επαφές]

+39 338 14 30056

demetriodigrado@gmail.com