Τίνα Καραγεώργη: “Ήξερα από πολύ μικρή ότι ήθελα να γίνω ζωγράφος”

Τίνα Καραγε'ωργη

Η Τίνα Καραγεώργη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και αποφοίτησε με άριστα, λαμβάνοντας τιμητική διάκριση για τις σπουδές της στην κεραμική.

Συνέχισε με υποτροφία στο Byam Shaw School of Art στο Λονδίνο και κατόπιν στο St Martin’s School of Art όπου, εκτός από μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική, σπούδασε μικτές τεχνικές, γλυπτική σε μέταλλο, φωτογραφία και μεταξοτυπία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολήθηκε κατά παραγγελία με την τοιχογραφία/διακόσμηση εσωτερικών χώρων και τον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων.

Είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση, έκανε σκηνικά σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και προτάθηκε για το Κρατικό Βραβείο Σκηνογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1998 για την ταινία μεγάλου μήκους του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «Black Out».

Έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Το 2013 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Triennale του Lutz στην Πολωνία, το 2014 στο International Zurich Art Fair και το 2014 στο International Korea Art Fair.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.