WIMBLEDON 2018: Σπάνιο ρολόι με την υπογραφή της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα

Ενα από τα 30 ρολόγια που κατασκεύασε ελβετική εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας Avantist, ανήκει στον συγγραφέα και πρωταθλητή του ακοντισμού Νίκο Μιχαλόπουλο τον οποίο και συνδέει μια στενή φιλία με τη θρυλική μορφή του τέννις γυναικών

Ένα σπάνιο ρολόι παρουσιάστηκε φέτος στο σημαντικότερο τουρνουά τέννις του κόσμου, το ιστορικό Wimbledon, κλείνοντας μέσα του ένα ολόκληρο κομμάτι της ιστορίας του, ένα ολόκληρο κομμάτι της αθλητικής διαδρομής της αθλήτριας με τις περισσότερες κατακτήσεις του τίτλου στην ιστορία του θεσμού.

Ο λόγος για τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, το θρύλο του αθλήματος με τον αριθμό ρεκόρ κατακτήσεων σε άντρες και γυναίκες, 9 κατακτήσεις στο απλό και 20 κατακτήσεις συνολικά, σε απλό, διπλό και μεικτό.

Η Ελβετική εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας Avantist, παρουσίασε μια μοναδική σειρά ρολογιών, εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού, μια και μιλάμε για μόλις 30 ρολόγια για όλο τον κόσμο, τα οποία κρύβουν μέσα στον μηχανισμό τους ένα κομμάτι των χορδών από τις ρακέτες, με τις οποίες η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα νίκησε χαρακτηριστικούς τίτλους Grand Slam στην τεράστια καριέρα της με τους 59 τίτλους Grand Slam σε απλό, διπλό και μεικτό και τους 344 συνολικά τίτλους, ένα ασύλληπτο ρεκόρ για άντρες και γυναίκες για όλες τις εποχές.

Ένα από αυτά τα εξαιρετικά σπάνια ρολόγια ανήκει πλέον στον Έλληνα συγγραφέα και πρωταθλητή του ακοντισμού Νίκο Μιχαλόπουλο, με τον οποίο τη συνδέει μια βαθιά φιλία από την εποχή της φιλανθρωπικής τους ανάβασης στο Κιλιμάντζαρο για τους σκοπούς του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές. Μια τέτοια λοιπόν προσπάθεια τον Δεκέμβριο του 2010 έφερε τους δυο τους κοντά, μια και ο Νίκος Μιχαλόπουλος ήταν ο μοναδικός Έλληνας αθλητής στην ομάδα της θρυλικής τενίστριας, στην προσπάθεια κατάκτησης της κορυφής του υψηλότερου βουνού της Αφρικής, στα 6.000μ. με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών.

Η ανάβαση εξελίχθηκε σε μια μεγάλη περιπέτεια, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή της Μαρτίνας Ναβρατίλοβα, η οποία έπαθε πνευμονικό οίδημα λόγω υψομέτρου και που από την άλλη οδήγησε τον Έλληνα αθλητή στην κορυφή του βουνού, αλλά και της όλης προσπάθειας, αφού συγκέντρωσε τα περισσότερα χρήματα απ’ όλους τους αθλητές, που συμμετείχαν από όλο σχεδόν τον κόσμο, για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Από τότε μια βαθιά φιλία τους συνδέει και κάθε χρόνο τους φέρνει κοντά σε όλα τα Grand Slam ανά τον κόσμο, από το Αυστραλιανό Όπεν της Μελβούρνης μέχρι το Us Open στη Νέα Υόρκη και από το Rolland Garros στο Παρίσι μέχρι το ιστορικό Wimbledon στο Λονδίνο, όπως ακριβώς έγινε και φέτος, με την ευκαιρία της παρουσίασης του συγκεκριμένου ρολογιού, που σκοπό έχει να υπενθυμίζει σε όποιον το φοράει, μέσα από την ίδια τη συγκλονιστική ιστορία της διάσημης τενίστριας, πως ακόμα και τα μεγαλύτερα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Μια ιστορία που ξεκίνησε από την κομμουνιστική τότε Τσεχοσλοβακία, από την οποία και αυτομόλησε το 1975, με σκοπό να κυνηγήσει τα όνειρά της στον χώρο του τένις, και συνεχίστηκε φυσικά σε όλο τον κόσμο και για πολλά χρόνια μακριά από την οικογένειά της, για να γράψει τις λαμπρές στιγμές που όλοι γνωρίζουμε.

Σύνθημα του συγγραφέα εδώ και χρόνια το “ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ”, που είναι και τίτλος της best selling σειράς βιβλίων του, με εκατοντάδες παρουσιάσεις σε σχολεία όλης της χώρας, αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες στο εξωτερικό, οπότε ίσως δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο κατάλληλο αντικείμενο για να μετράει τον χρόνο του και τις στιγμές του από το συγκεκριμένο ρολόι και μάλιστα ακόμα πιο κατάλληλο από το No.20 των 30 μόλις που κατασκευάστηκαν και το οποίο επιλέχθηκε για τον ίδιο τον συγγραφέα από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Avantist, Keenan Janin, λόγω της ημέρας που γεννήθηκε και που είναι η 20η Απριλίου.

Επόμενη συνάντηση του Νίκου Μιχαλόπουλου και της Μαρτίνας Ναβρατίλοβα, τον Οκτώβριο στη Σιγκαπούρη, όπου με την ευκαιρία των τελικών WTA του παγκόσμιου γυναικείου τένις, θα δοθεί ένα μεγάλο πάρτι για τους κατόχους των σπάνιων αυτών ρολογιών, που συνδέει με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του αθλητισμού με την ποιότητα ενός χειροποίητου ελβετικού μηχανισμού χρόνου.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η αιθέρια τέχνη του συμβολιστή Οντιλόν Ρεντόν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Οντιλόν Ρεντόν / Odilon Redon (κανονικά Μπερτράν Ρεντόν), γεννήθηκε το 1840 στο Μπορντώ της Γαλλίας, σε...

Η πολυπρισματική αισθητική του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης Ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1906. Σε νεαρή ηλικία παρουσίασε τα πρώτα έργα του και...

Αντώνης Χατζηϊωάννου: Η ζωγραφική, ως τέχνη, ανήκει σε όλο τον κόσμο

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Πρόσφατα είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε την φιλόξενη οικία της οικογένειας του γνωστού συλλέκτη Αντώνη Χατζηϊωάννου και να μιλήσουμε  για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this