Ένας χιονάνθρωπος και ένα κορίτσι επιχειρούν το ακατόρθωτο στο Ηρώδειο…

Μια παράσταση βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα "πάντα";» του ποιητή παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία)

Ένα κορίτσι φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο και τού ζητάει να μη λιώσει ποτέ. Εκείνος για να κρατήσει την υπόσχεσή του, ξεκινάει για το πιο μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι που μπορεί να φανταστεί κανείς· το ταξίδι για τον Βόρειο Πόλο. Αψηφώντας τον Χρυσό Εχθρό που τον πυρπολεί με φλογισμένα βέλη, τους Λασπάνθρωπους που τον καταδιώκουν για να τον λασποβολήσουν και χίλιους δυο κινδύνους ακόμα, είναι αποφασισμένος να φτάσει στα παντοτινά, παραμυθένια χιόνια. Είναι η ιστορία όλων των κοριτσιών που φτιάχνουν έναν χιονάνθρωπο και τού ζητάνε να μη λιώσει ποτέ, όλων των χιονάνθρωπων που για να κρατήσουν την υπόσχεσή τους επιχειρούν το ακατόρθωτο…

Τo μουσικοθεατρικό ονειρόδραμα «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα “πάντα”;», βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα  του «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιου Τριβιζά, παρουσιάζει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία) την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 9.00 μ.μ. στο Ηρώδειο για μία μόνο παράσταση. Τη μουσική συνέθεσε ειδικά για την παράσταση ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου το σχεδιασμό φωτισμών ο Γιώργος Τέλλος και τις βίντεο-προβολές ο Χρήστος Μαγκανάς.

Από αριστερά ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, η καθηγήτρια Μουσικής Χριστίνα Βαρσάμη – Κούκνη και ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός σε διάλειμμα από τις πρόβες της παράστασης.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Σπανός, Τώνια Σωτηροπούλου, Aποστόλης Τότσικας. Μαζί τους οι ηθοποιοί: Μάριος Κρητικόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Ιωάννα Πιατά, Κατερίνα Σούσουλα, Δημήτρης Τσακάλας.
Στο ρόλο της Μαριάνας και των Διδύμων: μαθητές των Αρσακείων Σχολείων.
Τα τραγούδια αποδίδουν ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η Χορωδία GraduArti των αποφοίτων σε μουσική διδασκαλία τής Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη.
Μουσική διεύθυνση:  Στάθης Σούλης
Eνορχήστρωση – επεξεργασία μουσικού υλικού: Θωμάς Κοντογεώργης

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν υπέρ τού Ταμείου Υποτροφιών των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

INFO
«Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα “πάντα”;»
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 9.00 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια και το τηλεφωνικό κέντρο της Λογισμικής (Πανεπιστημίου 39, τηλ.: 210-7234567), από τα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα και από τους διαδικτυακούς τόπους ticketservices.gr και tickets.public.gr