Βραβεία GIWA, ένας θεσμός που κατακτά το Λονδίνο

To όραμα της Σοφίας Κωνσταντοπούλου για τις Ελληνίδες που ξεχωρίζουν και η παρουσίαση των δεύτερων βραβείων GIWA, στην εστία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο

της Νατάσας Καντζάβελου / Λονδίνο

Γυναίκες που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, να τολμήσουν και να διακριθούν παγκοσμίως, αγκαλιάζει και τιμά ο διεθνής διαγωνισμός Ελληνίδων γυναικών, GIWA (Greek International Women Awards), με εμπνεύστρια την Σοφία Κωνσταντοπούλου.

Σοφία Κωνσταντοπούλου

Μετά την πρώτη βράβευση του μη κερδοσκοπικού διαγωνισμού στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο το 2017, ακολούθησε πριν από λίγες ημέρες η παρουσίαση των δεύτερων βραβείων GIWA, στην εστία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο του επαγγελματικού, πολιτιστικού και αθλητικού χώρου, όσο και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική συνεισφορά.

Την εκδήλωση άνοιξε η καταξιωμένη φωτογράφος και σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη, κα Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, ενώ η ιδρύτρια και πρόεδρος των GIWA, κα. Σοφία Κωνσταντοπούλου, απεύθυνε το λόγο στην Ελληνίδα του 2020 όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο σου έχει τη δύναμη να εμπνεύσει, να κινήσει και να συγκινήσει χιλιάδες Ελληνίδες σε όλο το κόσμο. Είναι καλύτερα να εκμεταλλευτείς αυτή τη δύναμη και να το μοιραστείς μαζί μας».

Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη

Στον δεύτερο διαγωνισμό που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, οκτώ υποψήφιοι θα τεθούν στην κρίση του κοινού δια δημόσιας ψηφοφορίας. Η νικήτρια θα αναδειχθεί μέσα από τρεις ψήφους: τις δύο των κριτών και την τρίτη να συνίσταται στην ψήφο του κοινού.

Η διαδικασία διεξαγωγής των βραβείων

Η GIWA, είναι βασισμένη στην αρχή της διαφάνειας και μεταξύ άλλων εμπεριέχει το στοιχείο της δημόσιας ψήφου –public voting-, η οποία θα λάβει χώρα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των GIWA.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

Penelope Cruz και Pedro Almodóvar: Από τα 90’s μέχρι σήμερα

Γράφει η Μαρία Δήμου Έπειτα από ένα θριαμβευτικό ξεκίνημα την δεκαετία του ’80, o εκκεντρικός Ισπανός σκηνοθέτης με τα τρελά μαλλιά και την υπέρμετρη αδυναμία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this