Βραβεία GIWA, ένας θεσμός που κατακτά το Λονδίνο

To όραμα της Σοφίας Κωνσταντοπούλου για τις Ελληνίδες που ξεχωρίζουν και η παρουσίαση των δεύτερων βραβείων GIWA, στην εστία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο

της Νατάσας Καντζάβελου / Λονδίνο

Γυναίκες που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, να τολμήσουν και να διακριθούν παγκοσμίως, αγκαλιάζει και τιμά ο διεθνής διαγωνισμός Ελληνίδων γυναικών, GIWA (Greek International Women Awards), με εμπνεύστρια την Σοφία Κωνσταντοπούλου.

Σοφία Κωνσταντοπούλου

Μετά την πρώτη βράβευση του μη κερδοσκοπικού διαγωνισμού στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο το 2017, ακολούθησε πριν από λίγες ημέρες η παρουσίαση των δεύτερων βραβείων GIWA, στην εστία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο του επαγγελματικού, πολιτιστικού και αθλητικού χώρου, όσο και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική συνεισφορά.

Την εκδήλωση άνοιξε η καταξιωμένη φωτογράφος και σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη, κα Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, ενώ η ιδρύτρια και πρόεδρος των GIWA, κα. Σοφία Κωνσταντοπούλου, απεύθυνε το λόγο στην Ελληνίδα του 2020 όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο σου έχει τη δύναμη να εμπνεύσει, να κινήσει και να συγκινήσει χιλιάδες Ελληνίδες σε όλο το κόσμο. Είναι καλύτερα να εκμεταλλευτείς αυτή τη δύναμη και να το μοιραστείς μαζί μας».

Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη

Στον δεύτερο διαγωνισμό που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, οκτώ υποψήφιοι θα τεθούν στην κρίση του κοινού δια δημόσιας ψηφοφορίας. Η νικήτρια θα αναδειχθεί μέσα από τρεις ψήφους: τις δύο των κριτών και την τρίτη να συνίσταται στην ψήφο του κοινού.

Η διαδικασία διεξαγωγής των βραβείων

Η GIWA, είναι βασισμένη στην αρχή της διαφάνειας και μεταξύ άλλων εμπεριέχει το στοιχείο της δημόσιας ψήφου –public voting-, η οποία θα λάβει χώρα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των GIWA.