Η μουσική ομάδα Σμιγάδι στον ΙΑΝΟ

«Αποκωδικοποιώντας τη λογοτεχνία μέσα από το τραγούδι», την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στις 21:30 στον ΙΑΝΟ.

Η μουσική ομάδα Σμιγάδι θα βρίσκεται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στον ΙΑΝΟ, παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση «Αποκωδικοποιώντας τη λογοτεχνία μέσα από το τραγούδι».

Λογοτεχνία, μουσική και τραγούδι… μια συμπόρευση που μοιράζεται κατά καιρούς κοινούς προβληματισμούς και συναισθήματα εμπρός στον καθρέπτη μιας κοινωνικής πραγματικότητας.

Ένας εξαιρετικός διάλογος ανάμεσα στη λογοτεχνία, τη μουσική και το τραγούδι, μέσα από το βλέμμα της σπουδαίας μουσικής ομάδας «Σμιγάδι – Smigadi» που για άλλη μια φορά θα μας μαγέψει.

Μελωδική ξενάγηση στο διάβα των αιώνων, με σεβασμό στη μνήμη και την παρακαταθήκη της ελληνικής μουσικής μας παράδοσης. Με αφετηρία την αρχαιότητα, αγγίζοντας και τη βυζαντινή περίοδο, προχωράμε στον ακριτικό – δημοτικό κύκλο με απαλό πέρασμα στην αστική μουσική της Μικράς Ασίας και τις επώνυμες δημιουργίες. Η περιήγηση θα μας οδηγήσει στο νησιώτικο, αστικό-λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, τις ρεμπέτικες καντάδες, καταλήγοντας στο ελαφρό, λαϊκό και έντεχνο άκουσμα. Μια εξαιρετική βραδιά από μια σημαντική ομάδα καλλιτεχνών: το μουσικό σχήμα «Σμιγάδι – Smigadi»

Το μουσικό σχήμα «Σμιγάδι – Smigadi» αποτελείται από τους μουσικούς

Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί-τζουράς
Αναστασία Μιχαλοπούλου: φωνή-ιδιόφωνα, κρουστά-μπαγλαμά
Ιωάννα Ρήγα: σαντούρι
Δημήτρης Μιχαλόπουλος: λαούτο-κιθάρα-ούτι-φωνή

Η εκδήλωση, επιπλέον, θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

Info

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€

IANOS Σταδίου
Σταδίου 24, Αθήνα, 105 64
21 0321 7917

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η γοητεία της ενοχλητικής αισθητικής του Μπρακ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ζωρζ Μπρακ / Georges Braque γεννήθηκε στο Αρζαντέιγ του Seine-et-Oise της Γαλλίας το 1882. Μεγάλωσε στη...

Vergos Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον...

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this